האם בסיבים תזונתיים יש קלוריות?

ערןל1

Active member
האם בסיבים תזונתיים יש קלוריות?

היתה כתבה מסקרנת בynet בה בין השאר נטען שלסיבים תזונתיים יש קלוריות.
אז חיפשתי (קצת) ומצאתי את העמוד הזה שבו נאמר שלפי הfda יש שני סוגי סיבים אחד ללא ערך קלורי והשני עם 2 קלוריות לגרם.

אם זה נכון אז לדעתי זה מאוד מעניין.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
ברור שיש

כל דבר שיש בו סוכר, יש בו קלוריות.
&nbsp
בסיבים תזונתיים יש מעט סוכר ולכן נחשבים כדלות קלוריות.
 

BigBadWolf

Member
בדיוק הפוך, סיבים תזונתיים הם סוכרים נטו

העניין הוא שאת הסוכרים האלו אנחנו לא יכולים לעכל ולכן הקלוריות שיש בהם לא נספגים בגוף האדם.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
נכון, לא הסברתי את עצמי טוב, נכללים תחת הקטגוריה של פחמימות

דלות קלוריות.
&nbsp
אגב, לייתר דיוק, חומצות השומן הן אלו, שמספקות קלוריות לגוף. הן נאגרות מחדש ע"י הגוף כתוצאה מתהליך של התססה.
 

BigBadWolf

Member
המחקרים האחרונים מראים ששומנים מספקים פחות קלוריות משחשבו

זה נכון שתאורטית שומנים הם עתירי אנרגיה, אבל מבחינה ביולוגית מסתבר שפחממות הן הרבה יותר משמינות כי לגוף יותר קל לעקל אותן. זה שינוי תפיסתי שמתבצע בשנים האחרונות בעקבות מחקרים בנושא.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
אני התכוונתי לסיבים התזונתיים ולא לשומן שאתה התכוונת אליו


אגב, זה נכון מה שכתבת ועל זה מתבססת תאוריית הפלאו.
 

BigBadWolf

Member
אבל בסיבים תזונתיים אין חומצות שומן, יש בהם תאית

אני לא מצליח לעקוב אחריך. דיברת על חומצות שומן, אלו נמצאות בשומנים כשהן מחוברות לגליצרול. סיבים תזונתיים מורכבים מתאית (צלולוז) שמורכבת מיחידות של גלוקוז שקשורות אחת לשניה בצורה מאוד מסויימת. אין קשר בין השניים.

נ.ב. עזוב אותי מדיאטות הזויות
 

דיברגנט חדש

Well-known member
בוודאי שיש והם נוצרים ע"י ההתססה של הסיבים

ההתססה הופכת אותם לחומצות שומן.
 

BigBadWolf

Member
הסבר נמק ופרט, איך תאית יכולה להפוך לחומצת שומן?

מצורף עזר ויזואלי. תאית: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a4/Cellulose_strand.svg/220px-Cellulose_strand.svg.png
חומצת שומן: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a9/Isomers_of_oleic_acid.png/300px-Isomers_of_oleic_acid.png

אשמח לדעת איך התססה הופכת תאית לחומצת שומן. ניתן כמובן בתהליכים מסובכים להפוך תאית לחומצת שומן, אבל זה לא קורה בגוף האדם וזה תהליך רב שלבי הרבה הרבה יותר מסובך מסתם התססה.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
בשלוף -

Assessment of dietary fiber fermentation: effect of Lactobacillus reuteri and reproducibility of short-chain fatty acid concentrations.
 

BigBadWolf

Member
זה לא קשור, חומצות שומן קצרות הן חומצה פורמית, אצטית וכו'

אלו לא חומצות השומן שגורמות להשמנה, יותר קרוב לחומץ שאתה שם בסלט. מה עוד שהמאמר הזה ממש לא מדבר על גוף האדם אלא על חיידקים.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
צודק, מקריאה ברפרוף אכן המאמר הזה לא מציין את מה שכתבתי

מצאתי עכשיו, דווקא משהו בעברית, שתומך במה שכתבתי, אבל מסייג שיש סיבים שניתנים להתססה (בעיקר ע"י בקטריות במעי) ועשוים להפוך לדברים אחרים (חומצות שומן, מתאן ופחמן דו חמצני), בעוד שסיבים אחרים לא ניתנים להתססה (לא ניתן להפוך אותם לאותם דברים אחרים).
 

BigBadWolf

Member
זה מאמר פופולרי של כתב לא מומחה וללא קישורים

אני יכול למצוא לך כתבות כאלו בשפע שאומרות כל דבר אפשרי. יש לך קישור גם למחקר מדעי או ספר מדעי או משהו שכתב בעל סמכות כלשהי?
 
למעלה