האם בעולם מב"כ מצאו פתרון לבעיית העיור המואץ?

AKIRA972

New member
האם בעולם מב"כ מצאו פתרון לבעיית העיור המואץ?

יצא לי לקרוא כתבה ב YNET על כך שב 2030 חצי מאוכלוסיית העולם תגור בצריפים כמו שאנו (נניח) חיים שבוע בשנה במהלך סוכות רק בלי חשמל מים ותשתיות מכל סוג. בעולם מב"כ התייחסו לבעיית הלוויתנים איכות סביבה ועוד המון בעיות אחרות כולל שואה גרעינית אך התעלמו מבעייה זו. לדעתי מאוד מעניין יהיה לראות סדרה שמתרחשת לא בהכרח במאה ה -24 אלא בעוד 100 שנה לקראת סוף המאה 21 ולראות איך העולם יראה. אני מניח ששום אדם לפני מאה שנה לא יכול היה לדמיין את העולם כיום כפי שהוא נראה. אני זוכר שקראתי כתבה במדע פופלרי שעסקה בתחזיות של בעיות העתיד אשר פורסמו לפני למעלה ממאה שנה ושם נאמר שבעיית העתיד תהיה למצוא פתרון לחרא של כל הסוסים שרתומים לכרכרות. זמנים בהחלט משתנים... לכתבה המאוד מעניינת http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3455765,00.html

הפיתרון היה מלחמת העולם השלישית.

אם אני זוכר נכון, היא אמורה להתחיל בסביבות שנת 2010, המפגש הראשון היה ב2019...? גאד, לא זוכר את זה. הייתי צריך להקשיב יותר בשיעורי הסטוריה.

papal

New member
ואי ממש ממש מגניב

והכי מפחיד, שבכל הקשור למלחמת עולם 3- אין לי בכלל ספק שהיא תתרחש... ומבחינת הלו"ז זה נשמע לי הגיוני. זה עניין של זמן....

goldy

New member
הטבע תמיד מאזן את עצמו

ולא משנה באיזו רמה בוחנים את המצב: לא משנה כמה המצב רע עכשיו אנו יכולים להיות בטוחים שהטבע כבר יאזן את עצמו, בלי קשר אים נהיה עדים לכך ו\או כמה זמן התהליך ימשך.

Bajoran Priest

New member
פתרון פשוט מדי

מה זאת אומרת "הטבע תמיד מאזן את עצמו"? מי אמר? והאם על זה אנחנו צריכים לסמוך? הטבע בצורה אבולוציונית אולי "מתאזן" (אין לי הבנה מעמיקה בתיאוריות אבולוציוניות) אבל זה מן הסתם כרוך בהכחדה של זנים. האם אנחנו רוצים להיות הזן שיוכחד על מנת שהטבע יוכל לאזן את עצמו? שנית, במה שקשור להתנהגות החברה האנושית, התנהגות "הטבע" לא רלוונטית כל כך, מכיוון שבני האדם יוצרים שינויים גלובליים וקיצוניים מהירים הרבה יותר מכל בעל חיים אחר או תופעת טבע אחרת. מי אמר שנאזן את עצמנו? בקיצור, לא הייתי בונה על זה.
וכמובן שהתנהגות "הטבע" לא יכולה להיות תירוץ שלא לקחת אחריות אנושית על הכיוון בו אנחנו מתקדמים.

אף זן לא רוצה להיכחד....

אבל מי בכלל שואל אותנו. חוצמזה, אנחנו עושים עבודה לא רעה עד עכשיו.

למעלה