האם בעקבות התביעה משה פרץ יעזוב את אקס פקטור

מאקוס

New member
האם בעקבות התביעה משה פרץ יעזוב את אקס פקטור

משה פרץ על הדרישה לעזוב את "אקס פקטור": "מופרכת והזויה"
http://e.walla.co.il/?w=//2707597

לפני כחודש וחצי עתרה התנועה לאיכות השלטון נגד זכייניות הטלוויזיה המסחרית קשת ורשת בדרישה מהרשות השנייה לקבוע הנחיות שימנעו מלתת במה למואשמים בעבירות ולהרחיק את גולן ופרץ מהנחייה. זאת, בעקבות כתבי האישום שהוגשו נגד השניים בגין עבירות מס. מאז פרש גולן מהשתתפותו ב"הכוכב הבא", בעקבות התפוצצות פרשת המין בה נחקר בחשד לקיום יחסי מין עם קטינות. מנגד, פרץ ממשיך לשמש כשופט בתוכנית "אקס פקטור".

בתגובתו של פרץ, שהוגשה באמצעות עורך הדין אפרים דמרי, נטען כי יש לדחות את העתירה על הסף, מכיוון שמדובר בעתירה תאורטית ובלתי מבוססת. עורך הדין דמארי מציין כי פרץ שיתף פעולה עם חוקריו, מכחיש את האישומים נגדו, וכי משפטו טרם התחיל. עוד הוא טוען, כי העתירה מהווה פגיעה בחופש הביטוי ובחופש העיסוק.

"עומד לתליה כיום זמר אהוב ואהוד, הנערץ על מאות אלפי צעירים, שטרם הורשע בגין העבירות הפיסיקליות המיוחסות לו, וכל 'חטאו', רחמנא לצילן, שהוא נוטל חלק בתוכנית בידור לכישרונות שירה המכונה 'אקס פקטור' בתוקף היותו זמר כמעין שופט", נכתב בתגובה. "התוכנית נשוא העתירה גם היא תכנית זמר ואין לה כל יומרות למלא כל יעד אחר. לא מועבר כל מסר בתוכנית למעט מסר האהבה לשירה הישראלית והלועזית המגוונת והיפה, למוזיקה ולעידוד כישרונות צעירים".

עוד נכתב בתגובה, כי פרץ איננו ממלא תפקיד ציבורי, ו"אין הוא חפץ להיות איש ציבור, ומודה לאלוהים על התפקיד שייעד לו ואין לו יותר שאיפות מאשר להמשיך ולשיר, להרקיד את הקהל, לשמח את לבו ולו למספר שעות". לטענת עורך דינו של פרץ, משמעותה של קבלת העתירה היא שכל אמצעי התקשורת ייסגרו בפני אזרחים שהוגש נגדם כתב אישום.

xjoiq

New member

Uri04

New member
אני לא יודע מה יותר גרוע

העובדה שאנשים מושחתים ממשיכים להחזיק בארץ במשרות ציבוריות, או להופיע בטלוויזיה, או הדיעה שיש אנשים בציבור הישראלי שמקלים ראש בכך (ראי: ה'לייק' שקיבלת לפוסט שלך).

kobyz21

New member
אני לא חושב שהוא מואשם בעבירה עם קלון

לדעתי יש פה דרישה מופרכת להדיח אותו, עבירות המס זה משהו שצריך להישאר כרגע בין משה למס הכנסה, לא צריך להשפיע בכלל בפן הציבורי...

Uri04

New member
אבל העלמת מס פוגעת בכולנו

בסופו של דבר. אחרת בואו נעלים כולנו מס בכיף! זו לא עברה עם קלון, אז מה 'כפת לנו?
מצטער, אבל מישהו שמעלים מס בשווי של מיליונים (או אפילו מאות אלפים) - זה אומר הרבה על (חוסר) המוסריות שלו, ואני אישית לא הייתי רוצה לראות אחד כזה על מסך הטלוויזיה שלי, כמו כל שאר העבריינים המורשעים או רק כאלה שמתנהלת נגדם חקירה כרגע.

kobyz21

New member
אתה קצת אובר דרמתי...

תראה, אני לא אומר שהעלמת מס זה לא מעשה חמור אבל זה עדיין משהו שכמעט חצי מדינה עושה וזה לא משהו נוראי כמו ניצול קטינות לסיפוק מיני לדוגמא... משה הוא לא ראש ממשלה וגם לא ראש עיר, הוא זמר שופט באקס פקטור, לא נבחר ציבור ולא עובד ציבור, אז ממך הוא לא גנב... יש בינתיים חשדות נגדו להעלמת מס, כרגע זה לא מצדיק הדחה מתוכנית טלוויזיה, אם אכן עבר עבירות, רשות המיסים צריכה לעשות את עבודתה כדי למצות איתו את הדין...

Uri04

New member
זה שמשהו ש"חצי מדינה עושה"

לא הופך אותו לבסדר. למרות שאני בספק גדול מאוד אם חצי מדינה (או אפילו עשרה אחוז) מעלימה מס, ובטח בשיעורים מטורפים כמו אלו של ההכנסות הגבוהות גם ככה של פרץ. אגב, אם באמת חצי מדינה, לטענתך, מעלימה מס - איך בסופו של דבר זה לא פוגע בכל אחד מאיתנו? בארה"ב על העלמת מס מקבלים שנה-שנתיים מאסר בפועל. חמור? אולי.. אבל זו דרך הרתעתית מעולה להילחם בשחיתויות, מה שבארץ גם ככה לוקה בחסר. לגבי פרץ - נכון, הוא כולה "שופט" בתכנית טלוויזיה. אבל ככזה הוא דמות שמשמשת דוגמא אישית, בעיקר לילדים הצופים בתכנית (ויש הרבה כאלה, מסתבר). ואני לא הייתי רוצה לדעת שילדים במדינת ישראל 2014 יקבלו דוגמא שלילית מהבחור ה"מאמי והמקסים הזה בטלוויזיה" שמשדר להם שהעלמת מס זה בסדר, כי זה לפחות לא רצח או אונס.

Uri04

New member
סליחה? אני הרשעתי?

אמרתי גם כנגד מי שמתנהלת נגדו חקירה.

זה שחושדים בו

זה לא אומר שהוא אכן העלים מס. ואני לא חושבת שצריך לתלות אדם לפני שמוצאים אותו אשם. מלבד זה "משה פרץ" זה עסק ואני מניחה שהוא שוכר רואה חשבון שאמור לדאוג לכל התכתובת מול מס הכנסה, ובהחלט יתכן שנפלה טעות. רק מה? בארץ שלנו הכל דולף לעיתונאות עוד לפני גמר החקירה הרשמית, והעיתונאים שרוצים למכור עיתונים מנפחים עובדות ומחליטים על אשמים עוד לפני שהפרקליטות או רשות המיסים מחליטה על כך, ומשם הדרך לטילוויזיה קצרה וכבר נשמעים קולות של להדיח אותו מתפקידו כשופט מטיעונים כמו שהעלית בתגובתך השניה, כי אחרי הכל "אם זה כתוב בעיתון, סימן שזה נכון" האמנם???

Uri04

New member
לא ידעתי שלהיות "שופט" בתכנית ריאליטי

זה תפקיד קדוש... אבל בלי קשר - אני מסכים איתך שהתקשורת בישראל ממהרת לפרסם ולחרוץ את הדין. ועם זאת, זה נהיה פה קצת בעייתי שכל כך הרבה אישים בישראל נחשדים בעבירות כאלה ואחרות, שכרגע נראה שכבר אין אדם אחד נקי פה. במובן המוסרי, לכל הפחות.

זה רק נראה כך

בגלל העיתונים. זה כמו שנראה שכל אימא שלישית רוצחת את הילדים, וכל אב רביעי מתעלל מינית בילדיו

ומאיפה קיבלת את התחושה

שלהיות שופט בתוכנית ריאלטי זה תפקיד קדוש??? אני בטח לא כתבתי את זה, כי אני גם לא חושבת כך.

במילים אחרות "מקדשים את השרץ" במקרה הנדון

הבחור המצליח ביקש דחיה כי אחרי התוכנית יהיה לו מספיק כסף
לשלם את החוב , הבעיה היא אחרת מה פתאום שבכלל כאלה
ששיחקו אותה יקבלו ים בכסף בשביל לשפוט בתוכנית ריאלטי
הרי בין כך מי שקובע הם האס אם אסים שמשלמים להם סכום נאה
למה צריך לשלם למנחנ שכבר עשתה מיליונים עוד כמה מיליונים
בשביל להנחות בתקווה שהיא תביא ריטינג,
בקיצור הכל הצגה אין כאן שום אמת לא סתם אומרים
"שיחק אותה" זה לא רק הוא כל מי שמתעסק במשחק
הופך להיות כמעט אליל זה לא הוא הוא רק משחק
אותה ובשביל זה לא צריך שופטים שכבר שיחקו אותה

Uri04

New member
לא התייחסתי רק לטקסט שלך

אלא לכל התרבות הזאת שמגבה אנשים שנחשדים בפלילי, בעיקר אם הם גם במקרה שופטי ריאליטי.. כאילו שחס וחלילה לא יהרסו להם את הג'וב הנחשק.

FashionKitty

New member
היא אולי פוגעת בכולנו

אבל יש הרבה אנשים שאם הם יודעים שהם יכולים לחמוק מעונש - היו עושים את זה בכיף. זה אולי לא לגיטמי, אבל לשכב עם קטינות, חוקי או לא - נתפס כהרבה יותר "לא לגיטמי".

למעלה