האם בצה``ל...

ysofer

New member
האם בצה``ל...

האם בצה``ל עדיין מקפידים על העיקרון שלא מפקירים פצועים בשטח לא משנה מה, או שהעיקרון הזה התרופף???

חתחתול

New member
כפי שכולנו יכולנו לראות

במקרהו של מדחת יוסף ז``ל, העקרון הזה פשט את הרגל ואת המדים כמו רבים מערכי צה``ל, וחבל.

ysofer

New member
באמת חבל...

זה מוריד כל כך את המוטיבציה לשרת כשאתה חושב על פאשלות כאלה...

נו חלס כבר עם העניין הזה.

אמנם אי הפקרת פצועים בשטח זה ערך אחד מהחשובים בצה``ל. אבל צריך לקחת דברים בפרופורציה. נראה לכם שאם היו מכניסים לשם גדוד של צנחנים כדי לחלץ את החייל מקבר יוסף הדברים היו נגמרים בטוב? נראה לכם שהמצב היה מיסתיים עם פחות הרוגים? אז מה, פשוט היינו נכנסים בהם בכל הכוח, אצלהם משאירים 50 הרוגים, אצלנו עוד איזה 3 חיילים היו נהרגים, _(וזה בלי לציין את החייל שהיה לכוד שם שהיה נהרג עוד לפני שהכוח היה מצליח לחלץ אותו) ובסופו של דבר היינו רק מקבלים עוד ביקורת קשה מהעולם על שימוש מופרז בכוח, ועוד תרומות מהנסיכויות היו מוזרמות לרשות. אז נכון שלא להפקיר זה ערך חשוב, אבל לא ערך עליון... בכל פעולה צבאית יש לחשוב קודם, ,מה אפשר בעצם להשיג. שמה לא היה ניתן להשיג כלום חוץ מצרות. ומזל שיש לנו רמטכ``ל עם ראש על הכתפיים. (הדבר הכי טוב שביבי עשה היה למנות אותו במקום את השני ההוא... שכרגע ברח לי שמו מהראש)

המוסד

New member
נו חאלאס עם השטויות אלה...

לא גדוד ולא בטיח 5-6 מסוקים והיינו גומרים את העניין אולי לערבים היו 200 הרוגים אבל החייל שלנו היה חי! אני לא בטוח שאתה רוצה שאח שלך ``יושאר בשטח`` בגלל חשבונות דמים אי הפקרת פצועים הוא ערך עליון אי אפשר לחשב חשבונות צריך פשוט לחלץ אני במקום הצבא ההומו הזה הייתי מזיין לערבים שם את הצורה ולא נותן לאפאחד להתקרב לחייל שלנו שיהיו להם אלף הרוגים מצידי כוח שמוח ואל נא נשכח את הר עיבל ואת הלינץ` שאומנם לא היה ניתן לחלצם אבל אם לצבא הנקניק שלנו היו ביצים הוא היה מרים את כל הערבים בבנין ההוא ולא אחרי חודש חוטף 2 מהרוצחים ואמר תראו איזה גברים אנחנו והדוגמא הכי טובה היא היא שתחשבו טוב טוב אם מישהו קרוב אליכם היה נשאר בשטח בגלל ``שזה לא ערך עליון`` כדברי העכסן הנקניק שנשמע כמו דובר צה``ל הנמושה תאמינו לי מפה אני רואה את הסוף שלנו...

segala

New member
מה זה???

תראו, אדם שמוכן להגיע ליחידה שמשרתת בשטחים ומוכן לסכן את עצמו למען המדינה - חובת המדינה לעשות הכל למענו. אי אפשר לתת למישהו לסכן את החיים שלו למען המדינה, אבל כשהוא במצב מסוכן - להגיד ``רגע.... מה יקרה אם ניכנס``. ישראל לא תריכה כבר להתחשב בעולם כולו. היא צריכה סה``כ את ארה``ב לידה וזה הכל. אז לא ניראה טוב בעולם במשך שבוע שבועיים ואז הערבים הדפוקים יבואו ויעשו איזה פיגוע וכולם ירדו עליהם.... גם אם יהרגו 50 איש זה מצדיק חילוץ של חייל שלנו....

שמעו, עיוותם חלקית את מה שאמרתי

כנראה שלא הובנתי נכון. אני לא טענתי שבגלל ביקורת של העולם לא צריך היה לחלץ אותו, לא צריך היה בגלל העובדה שנסיון חילוץ היה גורם למוות נוסף של חיילים ובטח היה נסיון חילוץ כושל, הביקורת העולמית זה סתם בונוס. (מה לעשות, לא כל פעולה צבאית היא בגדר האפשר, אסטרטג טוב צריך גם לדעת מתי ליסוג ולקצץ הפסדים) ולמוסד הנחמד. לך תתנייק קושאלאימשך השם יקום דמך. למה אתה יורד לפסים אישיים? יש לך משהו להגיד? תגיד! זה שאתה יודע לקלל לא הופך אותך אוטומטית לגבר, בשביל זה צריך שגם יהיו לך ביצים, לא רק לצבא שלך. וחוץ מזה, בקשר למה שאמרת. חייל פצוע לא ניתן לחלץ ע``י הפצצה אווירית, הראשון שיצליח לחלץ בן אדם מתוך בניין מוקף אוייבים ע``י הפצצת הבניין, יחשב לגאון עולמי. המוסד, אין לך מחשבות כאלה נכון? כי גאון אתה בטוח לא. ישנה יחידה מיוחדת למצבים כאלה בשם 869, אבל אפילו היא לא מסוגלת לבצע פעולות נוסח מקגייבר. סתכל מה מפריד בינך לבין אנשים נורמליים. לסגלה היה מה להגיד, אז הוא אמר את זה. לך גם כן היה מה להגיד, והיית חייב להתחיל להעליב להשתלח ולהתלהם. אני בטוח שאתה ו``יוסלה חזור הביתה`` חברים אשכרה טובים.

המוסד

New member
לעכסן שיודע הכל...

רואים שאתה אידיוט... בעזרת המסוקים היינו ``מפזרים`` את החברים מסביב לבניין\מוצב ולא את הבניין עצמו מר גאוני וכמה חיילים היו מחלצים אותו לא תחת אש ולא שום תחת...אין לך מחשבות כאלה נכון? ואני מצטער מעומק ליבי אם פגעתי בנפשך הרכה... חוצמזה מדחת יוסף לא היה הראשון ``שהאסטרטגיים`` הצה``ליים הנהדרים שלנו החליטו לא לחלץ אל תשכח את הר עיבל שכל ילד שמשחק ברדאלרט יכל לשחרר את הפצועים שדיממו חמש שעות!!!למוות! ואם אחד מהם היה אבאשלך לא היית כ``כ רגוע עכשיו... חוצמזה דוגמא נוספת ``לאסטרטגיים`` הלפלפונים שלנו היא הרצח ברמאללה שבמקום להרים את הבניין אמרו לחברים שלנו לברוח ואז ירו טילים לבתים ריקים(אני מוחא כפיים בהתלהבות) אז עכסנוש תפסיק להיעלב מכל מה שאומרים לך (לא לימדו אותך בגן להתעלם?) נ.ב אל תתימר ללמד אותי על הצבא... נ.ב ב` מי שמדבר כמוך בנוגע לחיילים שלנו הוא נמושה (תרצה או לא)

אני לא יודע אפילו למה אני משיב לך

כנראה שאני רואה בזה אתגר מקצועי להשיב לאדיוטים. אז הנה תגובתי: בעזרת המסוקים הייתה מפזר את האנשים מסביב. וללאק, בגרמניה הנאצית אתה הייתה נחשב לאסטרטג פשוט מהמדרגה הראשונה. ``אין לנו שום דרך לחלץ אותו, אז בואו פשוט נשטח את כל המקום , כמובן שהוא גם יהרג בתהליך, אבל לפחות אנחנו נצא גברים !!! אף אחד בעולם לא יקרא לנו נמושות!!!`` ומה אם האנשים שבפנים? אתה לא חושב שהבחור הלכוד בפנים כבר היה נרצח רק למשמע קול המסוקים באוויר? שמע, אני לא מצדיק את כל הקטע של הפצצת בנינים ריקים(זה אשכרה מטומטם). או החילוץ האידיוטי בעיבל(שברור שהיה יכול להיות יותר אפקטיבי), אבל אתה חייב להודות שבעיבל היה גם צד אחר לגבול הטיפשות שאנשים מסוגלים להגיע אליו. מה היה התירוץ שלהם לזה שהם לקחו לשם תינוקות? רצו לראות טבע?? כשאני רציתי לראות טבע לפני שבועיים הלכתי עם חברים שלי לנחל יהודיה בדרום רמת הגולן, ואתה יודע מה, ניסינו גם לא לעבור דרך נצרת בדרך לשם. אם אנחנו נמושות בגלל זה, אז אוקיי, אני נמושה! אבל החיים שלי חשובים לי יותר מהחיים של אנשים כמוך, זה על בטוח. אני לא מתיימר ללמד אותך כלום על הצבא, כי במקרה שלך זה אבוד, אתה פשוט חושב שצה``ל הוא צבא עליון. הוא אולי חזק ומתוחכם יחסית לצבאות של הערבים, אבל עליון הוא לא. אתה יודע מה הם אחד מהעקרונות הכי חשובים בצה``ל? למנוע מצב של מלחמה. ובמצב של מלחמה לגרום לסיומה באופן הכי מיידי. וזה רשום איפשהו, לא זוכר איפה, ואין לי כוח לחפש את זה בשבילך. אבל למה אתה חושב שזה רשום? כי צה``ל איינו צבא כל יכול שמסוגל לנצח כל מלחמה בכל מצב! וכדאי שאנשים כמוך עם דם על השיניים ירגעו. כי אחרי שצאכלו את הדם של האוייבים שלכם אתם גם תתחילו לאכול את הדם של עצמכם.

המוסד

New member
אתה פשוט מקרה אבוד...

אבל באמת! מדחת יוסןף היה לבד לא אנחנו ולא הערבים הצליחו להגיע אליו ולפי עניות דעתי מסוק קוברה מסוגלים לפגוע באנשים (זאת לא הלצה!) הבניין לא היה נפגע זאת לא הפצצה אווירית! ככה שהערבים היו בורחים (או חוטפים כדור) והאיש שלנו היה מחולץ! (מאיפה לעזאזל הבאת את גרמניה) בקשר להר עיבל זה לא עינינו של צבא ההגנה לישראל לבדוק את האינטיליגנציה של התושבים אלא להגן עליהם! (אני יודע שזה נשמע מפתיע...) אני לא יודע מאיפה הגעת לזה שאני חושב שצה``ל הוא צבא עליון פעם הוא היה כזה אבל מה לעשות החברה הישראלית השתנתה יחד עם החיילים ועכשיו רק בזכות האמריקאים אנחנו שווים משהו... אבל ביצים לצבא שלנו הם נשרו מזמן... ומה שאתה אמרת לא היו אומרים לפני 10 20 30 שנה (לא שאני מאשים אותך באמת!) זה פשוט תוצר של החברה החלשה של היום (נרצה או לא) כך גם הצבא שלנו חלש תלוי... בתורת הלחימה של צה``ל רשום מה שאמרת אבל מה זה קשור?

חתחתול

New member
לא מפקירים פצועים בשטח

הערך הזה היה חסר כל משמעות אם המדובר היה על פצועים שאין כל בעיה לחלץ, כי רק אנשים דוחים במיוחד שנדירים אפילו אצלנו היו אומרים: ``הוא נראה כבד, שיישאר לשכב שם``. כל הרעיון הוא שגם אם קשה, לא מפקירים פצועים, וחייל שיוצא לקרב יודע שחבריו לנשק והגוף העומד מאחוריהם יעשו הכל על מנת להבטיח את שלומו. לכן, גם אם אמנם היה הנסיון מסתיים ב (כדבריך) ``עוד 3 חיילים הרוגים ו 50 פלשתינאים מתים`` (סלח לי על שאיני זוכר הנוסח המדויק), היו חייבים לנסות ולא לחסוך בכוח ובאמצעים. הערך של ``לא מפקירים פצועים בשטח - אלא אם זה לא נוח`` - חסר ערך.

למעלה