האם בקרוב נראה גורדי שחקים בבאר שבע

zahipan10

New member
האם בקרוב נראה גורדי שחקים בבאר שבע

קבוצת יזמים מעוניינת להרוס 5 מבנים ישנים בשכונה ב' ולבנות במקומם 2 מגדלים בני 45 קומות, אני רואה שבחודשים האחרונים יש התעניינות רבה בפינוי בינוי בעיר באר שבע, מישהו יודע כמה זמן לוקח לפרוייקט מסוג זה להבשיל עד שהוא יוצא אל הפועל?
ומה אתם חושבים על הקמת מגדלים בגבהים כאלו בעיר באר שבע?

jeshu

New member
איפה מבררים על תכניות פינוי בינוי בערים השונות?

אולי מישהו יודע.

שבת שלום לכולם.

jeshu

New member
פשוט מתקשרים ואומרים "אני רוצה לברר בנוגע לתכניות פינוי בינוי"? והם כבר יענו ויתנו את כל המידע?

maromy

New member
יש לתושבים 1500 שקל לשלם בחודש ועד בית?

הם לוקחים אוכלוסיה שגרה במבני שיכון בשכונה ב' כלומר נמוכה ואולי בינונית במדרג האקונומי
ורוצים להכניס אותה למגדל שבו תצטרך לשלם 1500 שקל בחודש דמי ועד בית,
הם רוצים לספר לנו איך בדיוק זה עומד לקרות?

אני מאד אוהב את המושג יוקרה תל אביבית.. רוב התל אביבים לא משלמים אלפי שקלים לגור
במגדלי יוקרה. אם רוצים להביא 'תל אביביות' לבאר שבע במובנה הפיזי הייתי מוסיף שדרות
כמו רוטשילד במרכז באר שבע עם יותר מבנים מיוחדים, שדרות מוצלות יותר ובנייה מעניינת יותר

zahipan10

New member
למה 1500?

נראה לי יותר בכיוון של 700 שקל, ולמה בעצם זה לא בסדר? כי זה נבנה בבאר שבע ולא בגוש דן? הרי גם באשדוד ובנתניה בונים מגדלים בני 40 קומות ויותר ולא רק בתל אביב.

ולמה נראה לך שבבאר שבע אין שדרות? יש בבאר שבע את שדרת רגר שהיא השדרה המרכזית של באר שבע ולצידה בונים כיום עשרות בניינים ומגדלים עם קומת מסחר למטה, וכן יש גם בניינים מיוחדים בשדרות רגר.

maromy

New member
אני בעד מגדלים אבל כאלו שיתאימו לבאר שבע

המגדלים בני 40 קומות - קודם כל אין בהם צורך בעיר עם עתודות קרקע גדולות כמו באר שבע.
אולי מלבד שיקולי תדמית ויוקרה אבל אז אתה צריך אוכלוסיה או עסקים שיכולים לשלם שכ"ד ותחזוקה לתחזק את המגדלים.
מגדל של 40 קומות בבאר שבע זה נחמד אבל בעצם למה שמשפחה שיכולה לגור בוילה ברמות עם גינה לילדים תבחר
לגור בקומה 37 כשכל ירידה לרחוב או לגינה לשחק לוקחת 2 דקות וצריכה השגחת הורים?
באר שבע צריכה קודם כל להעניק איכות חיים גבוהה, האלטרנטיבה לגוש דן זה לא להיות עוד עיר מגדלים אלא בדיוק
הפוך לאפשר לגור בעיר גדולה מסודרת אבל באיכות חיים של בית פרטי, גינה, אולי בריכה אפילו. שירותי קהילה, שכונות
בטוחות ומטופחות. המגדלים בפתח תקוה הופכים לסלאמס צפופים. אפילו שם במגדלים של 25 קומות כבר יש לך בעיות
תחזוקה וכמובן צפיפות ועומס על מבני ציבור ועוד.
באר שבע צריכה להציע כמה מגדלי יוקרה רק במרכז העיר במע"ר, אבל כרגע יהיה קשה יותר למשוך לשם אוכלוסיה
שמחפשת להיות במרכז העיר אם אין סקטור צווארון לבן גדול כמו משרדי פרסום, הנהלות ובנקים
לכן בעיקר אפשר למשוך משפחות צעירות ומבוססות שמחליטות להגיע לבאר שבע כדי לשפר את רמת החיים ולגור
בבית פרטי מרווח.

zahipan10

New member
עיר מודרנית חייבת להיות מבוססת על מגדלים

בתים פרטיים גוזלים שטחים ומבזבזים כספים רבים על הקמת תשתיות, באר שבע עיר ענקית עם מעט תושבים, אי אפשר להמשיך להרחיב את העיר, ולבנות עוד מדרכות ועוד כבישים, העיר לא תתקדם ככה לשום מקום בגלל עלויות התחזוקה של כל התשתיות הללו, מה גם שחייבים לחשוב 20-30 שנה קדימה בסופו של דבר השטחים של העיר יגמרו, ומה אז?
המגדלים הללו יבנו בלב שכונה ב' במקום 5 בניינים ישנים ללא ממ"ד ועם תשתיות מיושנות, האם זה לא דבר טוב? וזה בנוסף לכך שהם ישביחו את כל האזור ויהוו זרז לשדרוג תשתיות בשכונה ב', והעובדה שהמגדלים הם בני 45 קומות לא אומרת שהם יהפכו לסלאמס, מן הסתם שהאוכלוסייה שתגור שם היא אוכלוסייה אמידה שתוכל לעמוד בעלויות התחזוקה הגבוהות, בסופו של דבר חייבים לצופף את העיר באר שבע, והעובדה שבונים ומתכננים לבנות מספר גדול של מגדלים בשכונה ב' ובשדרות רגר רק מחזקת את מרכז העיר השומם של באר שבע.

maromy

New member
זה טוב עד לכמות מסויימת

2-3 פרויקטים של מגדלים חדשים עם אוכלוסיה חדשה בהחלט טובים לשכונה ותיקה
הבעיה מתחילה "כשכולם רוצים גם" ואז יש לך שכונה עם תשתיות ישנות, כבישים צרים, אין מספיק
מבני ציבור ופארקים אבל מאשרים 10 מגדלים.. זה לא ילך בבאר שבע וזה גם לא ילך ברמת השרון.
חבל שהעיריות משלות את הציבור שאפשר להוסיף במקום 100 דירות שיכון 500 חדשות בלי לחשוב
שיצטרכו עבודות תשתית בהיקף עצום ובלי לחשוב ש-500 דירות זה תוספת 800-1000 כלי רכב לאותם
רחובות בשכונות שבחלק מהמקרים כבר היום פקוקות.
אגב, על בסיס זה בתי המשפט עצרו את תמ"א 38 ברמת גן, ותמ"א 38 מוסיפים הרבה פחות יח"ד לדונם.
אז אל אחת כמה וכמה צריך לעצור פרויקטי פינוי בינוי בשכונות שבהן אין מחשבה כוללת איך תיראה השכונה
לאחר שכל המבנים הישנים בה יעברו פינוי בינוי, ולא בשיטת 'נאשר אחד ואחרכך נראה'
לגבי 45 קומות בבאר שבע, זה מופרך לגמרה. אני מסכים איתך שבתים פרטיים גוזלים שטחים אבל עבור
משפחה שעוברת לבאר שבע הויתור שהיא עושה, היא רוצה תמורתו אחד משניים: או דירה הרבה יותר
זולה וגדולה, או בית איכותי וגינה. וכל עוד באר שבע יכולה לספק את זה, והיא בהחלט יכולה, אז אין
טעם להציע לאנשים מגדלי 45 קומות וגם עלות התחזוקה, זה 1500 שקל לחודש לדירה. ורוב מי שרוכש
הרי משלם על זה גם משכנתא. פשוט לא יעמדו בזה.

maromy

New member
רק תיקון קטן

התכוונתי 2-3 מגדלים בשכונה ותיקה, לא 2-3 פרויקטים

למעלה