האם ברית מילה היא משהו בריא או

E טי

New member
מקבל את התיקונים

על אף שהרמב"ם ממש לא דעת יחיד בעניין הזה.

קזרדי

New member
אתה מתכוון ל"מידע בריאותי רלוונטי" בגירסת אירגון אנטי דתי?

אף אחד לא כופה ברית על הורה, ולא מונע מהורה לקבל כל מידע שירצה.
עוד לא שמעתי על רופא משפחה או גינקולוג או רופא ילדים שסרב לספק מידע להורים ששאלו על יתרונות וחסרונות של ברית מילה.

E טי

New member
הנחות יסוד שגויות מובילות לשאלות מטופשות

אף מוהל לא מבצע ברית מילה בתינוק ללא הסכמת הוריו.

קזרדי

New member
לי אין שום התנגדות שההורים יקבלו איזה מידע שירצו...

אבל כמובן שהמידע צריך לבוא מגורמים רפואיים מוסמכים ולא מנציגי ארגונים אנטי-דתיים בעלי אג'נדה נגד ברית המילה.

קזרדי

New member
גם לשים תחבושת על פצע זו פעולה רפואית...

ולא צריך להיות רופא כדי לבצע אותה.
אחות, חובש או פרמדיק מוסמכים לזה בדיוק כמו רופא.

E טי

New member
אם היית שואל ברצינות היית מקבל תשובות רציניות

אין לאף אחד התנגדות לתת להורים מידע בריאותי.

E טי

New member
א. זה לא ניתוח. ב. הם יכולים לקבל מידע. אף אחד לא מונע מהם.

E טי

New member
קבלת תשובות - גם אם אתה לא מרוצה מהם

נראה שאין טעם להמשיך בדיון

קזרדי

New member
אתה טועה ומטעה

פירסינג או קעקוע אינם דורשים הסכמה מדעת.
כל מה שהחוק קובע הוא שפירסינג או קעקוע לקטין עד גיל 16 מצריך הסכמה בכתב של אחד ההורים. בשום מקום בחוק לא מופיעה המילה "מדעת" או הפניה לחוק שבו מתפרשת ההסכמה באופן זה (למשל חוק זכויות החולה).

הנה לך סעיפים 2ז(א) ו- 2ז(א1) בחוק רישוי עסקים, שהם הרלוונטיים לענייננו:
2ז. (א) בעסק שהוא כולו או חלקו מקום לעשיית כתובות קעקע, לא יעשה אדם כתובת קעקע בגופו של קטין שטרם מלאו לו 16 שנים, אלא בהסכמת אחד מהוריו או אפוטרופסו; לענין סעיף זה, "הסכמה" – הסכמה בכתב בפני אותו אדם.
(א1) בעסק שהוא כולו או חלקו מקום לניקוב חורים בגוף לצורך ענידת תכשיטים, לא ינקב אדם חור כאמור בגופו של קטין שטרם מלאו לו 16 שנים, שלא בתנוכי האוזניים, אלא בהסכמת אחד מהוריו או אפוטרופסו.

בהמשך סעיף 2ז נאמר ששר הפנים באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת יקבע את נוסח ההסכמה. לא שר הבריאות, ולא שום גורם הקשור למשרד הבריאות או למערכת הבריאות. כך שברור שלא מדובר על התייחסות כאל ניתוח.

הדבר היחיד שמזכיר איכשהו הסכמה מדעת שמצאתי הוא תקנה של משרד הבריאות לפיה עסק לקעקוע/פירסינג מחויב להציב שלט ובו כתוב:
"קעקוע או ניקוב חורים בגוף אינם רצויים מבחינה רפואית, שכן הם עלולים לגרום לכאבים, זיהומים, צלקות, להפרעות בתפקוד ולבעיות בריאות אחרות ובהן תגובות אלרגיות. הפירסינג אסור באנשים הסובלים ממחלות כרוניות, במיוחד באלה הלוקים בבעיות במסתמי הלב או בנשים בהריון".
אבל שלט כללי בפינת העסק הוא לא בדיוק הסבר אישי מפורט על הסיכונים שבפרוצדורה הרפואית.

קזרדי

New member
לא הבנת מה הוא רוצה...

הרעיון שלו לחייב את ההורים לחתום על טופס הסכמה לניתוח לפני הברית.
ומה שיותר חשוב... לחייב את המוהל/הרופא לתת להורים סקירה נרחבת על "מחקרים" שמומנו ע"י ארגונים אנטי-דתיים ש"מוכיחים" את הנזקים הנוראיים שיכולה לגרום ברית המילה.

בקיצור, להקשות מאוד על הפרוצדורה של ביצוע הברית ולחייב שטיפת מוח אנטי-דתית של ההורים בתקווה שחלק גדול מהם יחליטו לרדת מהעניין.

galgal761

New member
האם ברית מילה היא משהו בריא או

מסוכן?
לפי פורומים של מתנגדים לברית מילה זה: מסוכן כי כל ניתוח מסוכן. זה יפגע בהנאה המינית בעתיד. זה פוגע בבריאות הנולד כי הערלה מגינה במידה מסויימת מפני חיידקים. מצד שני יש טוענים (בפורומים אחרים) כי זה דוקא בריא יותר. אז מי צודק? אני מניח שבאתר זה חושבים שברית מילה זה טוב מבחינה בריאותית - אבל יש לכם הוכחות?

E טי

New member
אנחנו מקיימים את בריתו של אברהם אבינו לא לצורך הבריאות

אבל בשביל השאלות שלך:
- אחוז הסיבוכים בברית מילה אפסי. מחקרים מצאו שאין הבדל ברמת הסיכון בין ברית שמבוצעת על ידי רופא או מוהל.
כך שלטעון שלברית יש סיכון של ניתוח זה מגוחך.
&nbsp
- ברית מילה פוגעת בהנאה המינית. זה חלק מהמטרה של ברית המילה.
&nbsp
- יעילותה של ברית מילה במניעת איידס היא מוכחת כבר שנים רבות.
ארה"ב מקיימת תוכנית למניעת איידס באפריקה כבר למעלה מעשור - יותר מ-15 מיליון אנשים כבר עברו כריתת ערלה בתוכנית הזאת.
https://bmjopen.bmj.com/content/8/8/e021835.long

E טי

New member
כמה מחקרים על יתרונות ברית מילה במחלות מין

circumcised males are two to eight times less likely to become infected with HIV.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(99)03421-2/fulltext
&nbsp
circumcision protects males from HIV infection, penile carcinoma, urinary tract infections and ulcerative sexually transmitted diseases.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1758146/pdf/v074p00368.pdf
&nbsp
How does male circumcision protect against HIV infection?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1127372/
&nbsp
ארגון הבריאות העולמי:
There is compelling evidence that male circumcision reduces the risk of heterosexually acquired HIV infection in men by approximately 60%.
https://www.who.int/hiv/topics/malecircumcision/en/

E טי

New member
הטענה ש"הערלה מגינה מפני חיידקים" היא פשוט טעות

דברים שאמר ד"ר אנתוני פאוסי, אימונולוג אמריקאי, ראש המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות מדבקות בארה"ב, בנושא:
"למעשה, האנטומיה של הערלה מגדילה את הסיכונים. אצל גברים לא מהולים הערלה אשר מכסה ומגינה על קצה הפין, באופן פרדוקסלי גורמת לעור שם להיות עדין יותר ומועד לשריטות מיקרוסקופיות. הפציעות הקטנות האלו מעודדות דלקות שמאפשרות לוירוס מגע ישיר לתאי המערכת החיסונית. הסביבה הלחה שנוצרת מתחת לערלה גם מגבירה את גדילת החיידקים על קצה הפין מה שמגרה את תגובת המערכת החיסונית בסמוך למשטח העור."
&nbsp
"In fact, the foreskin's anatomical function actually amplifies the risks. In uncircumcised men the foreskin covers and protects the tip of the penis, paradoxically making the skin there more delicate and prone to microscopic abrasions. These tiny injuries promote inflammation, Fauci says, allowing the virus to come into closer contact with target immune cells. The moist environment that forms under the foreskin also enhances the growth of microbes on the penis's tip, Fauci adds, further stimulating immune responses near the skin's surface."
https://www.scientificamerican.com/article/fact-or-fiction-circumcision-helps-prevent-hiv-infection/

playtrip

New member
אומרים את זה כך, יום הלידה הוא היום שכולם שמחים ואתה בוכה.

אותי הרעיון הזה הרגיז בתור ילד, מלא ילדים שנולדו לפניך, מלגלגים במסיבת המילה שלך, הורים, נשים וגברים, נערים ונערות, זקנים וילדים, כולם נהנים ואתה בחדר צדדי בוכה... לא מרגיז הרעיון הזה? לא הייתם רוצים להתנקם? אמרתי בתור ילד לאמא ואבא שלי בכעס שאני מקנא שהם לא הזמינו אותי לחתונה שלהם. בפועל, רציתי להיות נוכח שם כדי להרוס להם את האירוע שלא ישמחו, שאף אחד לא ילגלג יתגאה וישמח, זה מרגיז אותי כשקהל שלם שמח ואני לא. זה הדבר שהכי מרגיז אותי בעולם ולכן אני שונא שאדם מעשן, כי כולם עושים את זה ונהנים, זה מרגיז אותי. לא כי זה לא בריא, זה תירוץ כי אם זה לא היה תירוץ הייתי משכנע אותם בהגיון להפסיק ולא לוקח בכח סיגריה מאדם כדי לזרוק לפח.

playtrip

New member
לא יגידו לך אבל יש הבדל בין הלוני טונס לסוניק דה הדג'הוג

לוני טונס כוללים חוקים משוגעים שמנסים לשים אותך במקומך, להתנקם בך, יש להם הרבה מאד זמן לזה, לרדוף אחד את השני ולנקום.
&nbsp
בסוניק דה הדג'הוג המטרה היא להציל פלנטה שלמה מאדם שאיבד את שפיותו ומנסה להזיק לכוכב. הבעייה שסוניק לא עצר אף פעם וניסה לשאול את אגמן למה זה קרה לו, למה הוא כל כך כועס, מה לעזאזל הוא ראה כשעשה תאונה במעבדה שלו, למה הוא לא רוצה עתיד טוב? הוא רק הורס לו את הרובוטים ואגמן לא לומד לקח אף פעם. זה להציל את העולם כל פעם מחדש מאותו אחד וסוניק אף פעם לא מתיאש לעשות זאת וגם אגמן לא הולך לוותר.
&nbsp
זה דרך אגב השאלות שיובל שם טוב הולך לשאול את עצמו בדיסוננס שלו אם יחזור בתשובה וזו עבודה מתישה וקשה מאד, במיוחד כשיש שופטים ושוטרים לא הגונים במדינה שלך שמענישים על כלום וכל פעם יענישו אנשים בעונשים נוראיים על כך.

playtrip

New member
נניח, אני אגיד לכם, אני לא רוצה את כולם שמחים, אהיה בודד.

לכל היותר אכעס תמיד ואנסה להרוס להם כי הם כל כך שמחים מן הקנאה שלי, אהיה פאנקיסט וכל החוגגים סביבי רק ימצאו דרך לרדוף ולהעניש אותי. יהיה תא בודד שהם יבנו כדי להרחיק אותי מהשמחה של כולם ולכן אני לא אוהב שאדם שמח כי הוא יצרף אליו רבים ואהיה לבד. כולם, כולם שמחים ורק אני כועס תמיד. זה מרגיז, התפללתי לאלוהים בניינטיז השמחות כדי שיהיו פיגועים שיגרמו צער לאנשים והם לא יהיו שמחים כל כך אבל אני עדיין כועס, ועדיין לא מספיק לי, הייתי רוצה להחריב אותם לגמרי, שיאבדו על זה שהם מעולם לא אהבו אותי באמת.
&nbsp
כך גם הבנקאים. אצרו את כספם וזהבם של אנשים בתמורה לאסמכתאות שלהם, אנשים החליפו אסמכתאות כי זה יותר נוח להם והוא ישב בודד על הר של זהב וכסף ולא היה יעיל יותר ולכן אנשים כאלו החליטו לבוא במניפולציות על אנשים, רגולציות וכו' ולשעבד אותם. זה כיף, ואני מקווה שהם יצליחו להשמיד את כולם כולל את עצמם כל עוד זה לא כולל אותי ואשאר היחיד עבור האלוהים ואקח אותו לעצמי בלבד.

למעלה