האם ברית מילה זה טוב לבריאות או לא?

SupermanZW

Well-known member
המוסלמים גם מאמינים במילה לשם הברית

עם זאת היהודים לא רואים במילת המוסלמים קיום הברית למרות כוונתם, הטיעון הוא שמוסלמים אינם עושים פריעה, אם כך, לשם הטיעון בלבד, מוסיפים תנאי שלישי, פריעה, כאשר אתה הזכרת שני תנאים בלבד, חיתוך וכוונה. אם כך, מדוע אין מכנים את ברית המילה ה"אמיתית" ברית מילה ופריעה?

SupermanZW

Well-known member
ההלכה יכולה לחייב רק יהודים, לא גויים

המוסלמים הם גויים ולכן אין ההלכה יכולה לחייב אותם. רק השריעה יכולה לחייב מוסלמים. על פי השריעה מחוייבים הגברים המוסלמים במילה ובניגוד למיתוס בו מאמינים רוב היהודים אין המוסלמים עוברים מילה בגיל 13 כמו ישמעאל אלה בדרך כלל בגיל שבין שבוע לחודש.

SupermanZW

Well-known member
מילה אינה מ7 מצוות בני נוח, QED

ההלכה היא כמובן ההלכה היהודית, שמחייבת יהודים בלבד, בניגוד ל7 מצוות בני נוח המחייבות את כל בני האדם.

SupermanZW

Well-known member
רוב המוסלמים בני זמננו אינם מבני ישמעאל

גם לא מבני קטורה.

בני קטורה הם שבטים שברובם נמצאים היום במזרח הרחוק, בעיקר הודו, הם ברובם לא נימולים. הערבים הם ישמעאלים אך רוב המוסלמים בזמננו אינם ערבים.

tomtom56

New member
האם ברית מילה זה טוב לבריאות או לא?

במילים אחרות האם היתרונות (אם שינם כאלו) עולים על החסרונות (אם ישנם כאלו)?
קראתי מאמרים גם בעד וגם נגד וקשה לדעת מהם.
אבל במקום אחד היפנו אותי לתעוד של מקרה מוות שארע עקב ברית מילה וטוענים שיש עוד מקרי מוות כאלו.
האם אתם יכולים להפנות אותי לתעוד של מקרים שבהם ניצלו חיים עקב ברית מילה או גם בגלל ברית מילה (כלומר למקרה הפוך)?

שוב אבקש לא להפנות אותי למאמר שמסביר על יתרונות ברית מילה אלא לתעוד של מקרה בו חיים ניצלו עקב ברית מילה או גם בגלל ברית מילה.

playtrip

New member
אני חושב שהדבר הכי נורא הוא שמזמינים קהל לבריתות.

כאב הברית הוא גדול מאד עבור הרך הנולד שאמור להיות במנוחה וללא הפרעה אך קהל גדול של מוזמנים ובינהם ילדים הנמצאים סביבו בהנאת האירוע בעוד הוא מתייסר וסובל מן הכאב זה דבר מקומם בעיני... אם אכן צריך לעשות מעשה כזה כמו ברית, אז רק אב התינוק, רב הקורא את הפרשיה וסנדק הברית אמורים להיות נוכחים ולקרוא רק את תוכן הפרשיות והברכה הנהוגה עבור הטקס, אבל לאורך הדורות עשו זאת מנהג חצוף ובלתי מתחשב. אירוע להמונים שבו באים אנשים רבים עם ילדיהם המלגלגים לחגוג בעוד התינוק סובל צער ומתייסר מכאב הברית. התת מודע יכול לקלוט זאת, וכשאני חושב על כך שעשו דבר כזה גם לי בתור תינוק מתמלא בי זעם גדול.

SupermanZW

Well-known member
מצא את הדלוריאן וסע ליום לפני מילתך

דאג שלא יגיעו אנשים וילדיהם "ללגלג" לחגוג והתרוקן מזעמך.

playtrip

New member
היה עדיף לחזור אחורה בזמן לתקופה בה החל המנהג הזה ולבטלו!

למעלה