האם בתאונה רכב ברכב

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
סיפור מהחיים - קרה השבוע

נהג נאכף בכביש 1 ליד היציאה מנתב"ג לכיוון תל אביב, לאחר שניתן לו הדו"ח החל לנסוע, הוא החליט לעלות על הנתיב המהיר, לצורך זה חתך משול ימין 3 נתיבים שמאלה ונהג מונית שלא הספיק לבלום פגע בו מאחור, ונפצע.
מי אשם?
לטענת הנהג שנפגע מאחור אשם השוטר שנתן לו את הדו"ח כי זה לא בסדר שעוצרים רכב למתן דו"ח בשול הדרך.
למען גילוי נאות - לא אני אכפתי אותו.

עצם העובדה שהנהג שנפגע מאחור

מודה שהוא היה צריך "להידחף" לנתיב המהיר בגלל השוטר מראה שהוא אשם.
לא בכל מחיר נכנסים לנתיב שאתה רוצה לעלות עליו, הוא יכל להאשים גם את הרמזור הירוק שעבר בדרך שאם הוא היה אדום אז השוטר היה ממשיך בדרכו או תופס מישהו אחר במקומו.
&nbsp
אבל המקרה שלי שונה. אני לא חתכתי נתיבים ולא עשיתי משהו מהיר. ככה פתאום משום מקום נכנס בי מישהו מאחור.
שנינו היינו בנתיבים שפונים ימינה ואני הייתי בנתיב השמאלי שבו אפשר גם להמשיך ישר, כנראה הפוגע רצה להמשיך ישר למרות שהוא היה על הימני.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מכיר כמה צמתים כאלה

ונזהר ללא להיכנס (בדיוק בגלל סיכון לתאונות כשלך, לא לנסוע בנתיב עם החץ לשני הכיוונים, כבר ראיתי תאונה שמישהו המשיך ישר בנתיב של חץ ישר ושמאלה ופגע ברכב שנסע מימינו במקום שהיה רק חץ ישר אבל החליט לפנות שמאלה.
באיזה מקום זה קרה (אגב - בתאונה כפי שאת מתארת - אם אין עדות אחרת - הפוגע מאחור אשם.

אי שמירת מרחק

באופן טבעי, נהוג לייחס לפוגע מאחור אחריות באופן די מוחלט ..
באופן חריג בית המשפט המחוזי זיכה בתיק שלי נהגת אשר פגעה ברכב שלפניה לאחר שזה פגע ברכב שלפניו, כיוון שמרחק העצירה קוצר - פס״ד ע״ש אבן חן, נמצא אצלי באתר.
מהן נסיבות התאונה ?

למעלה