האם גבר צריך להיות בחדר לידה?

(רות האם שומעת - חלק ב')

"איש פיקח ואיש שיכור , שניהם אנשים ושניהם בעלי אמונות ורגשות ,נכון" ? שאלתי - "נכון" ענה. "אך תסכים עימי בכל זאת שהקביעה שהאדם המאמין מאושר יותר מזה הספקן , אינה רלוונטית בדיוק כמו העובדה שהשיכור מאושר יותר מהפיקח" ? התחיל הברנש לגרד בפדחתו , הימהם לעצמו ואמר לבסוף בחוסר חשק מופגן אך ביושר .... "מסכים". עכשיו תורך ידידי , אמרתי לו. גילגל האיש את אצבעותיו כה וכה , חשב וחשב ,שכבר סברתי שמא הוא הולך להתקיל אותי ביציאה שבחוג לפילוסופיה לא תקעו אותי כך. ואז אמר " אתה מסכים שנבראנו בצלם אלוהים"? מייד הבליחה בראשי המחשבה , מה , זה כל מה שהוא מסוגל לשאול אותי ? לא ידעתי ברגע הראשון מה לענות על שאלה כה בנאלית . אז אחרי שחשבתי כמה שניות על הקטע ,גילגלתי כמוהו באצבעות כדרכם של אברכים ואמרתי לעצמי , אנסה לאמר לו דוגרי את עמדתי. שיעשה עם זה מה שבא לו. ואז אמרתי לו – ראה ,אני אפיקורוס. איני מאמין באלוהים ולא רק זאת אלא שאני משוכנע ובטוח באי קיומו. אז אם כבר לענות לשאלתך אומר שלדעתי ,אם להשתמש בטרמינלוגיה הזאת הרי שברא האדם את האלוהים בצלמו אך בטח שלא להיפך. אנו בני האדם עשינו ו"בראנו" אותו באופן סיפרותי כשהוא יצור חסר צדק , כפייתי , אגו מניאק , קנאי , מפתה , בלתי יציב , מלא הבל וברברי ממש כמותנו. חשב חשב וחשב האיש , הניד ראשו הנה והנה ואמר לי בסוף בטון מתנשא: "לא רוצה לדבר על זה יותר". שאלתי אותו אם דברי פגעו בו. האיש האדים , מולל באצבעותיו את קצות ציציותיו ובדיוק באותו רגע קראה לו האחות - "מר בלומנטל בבקשה להכנס ...." נפרדתי ממנו לשלום , ברכתי אותו בבריאות ואריכות ימים והוא נפרד ממני לשלום ונכנס לחדר הטיפולים. ואז הגיע איש נוסף , די דומה לו. עב בשר ונעים סבר. "שלום" אמר לי. ברכתי אותו לשלום בחזרה וזה המשיך - "זה אח שלי שדיברת איתו". "ואללה"? שאלתי , איש נחמד. שרק נהיה בריאים. "אנחנו חוזרים בתשובה" הסביר לי. אנחנו רוצים שיהיה יותר טוב אתה מבין. "למשל , למה אתה חושב שחלית" שואל אותי האידיוט ? אצבעותי נקפצו תחילה לאגרוף וכבר יכולתי לדמיין את צליל פירקיהן הנמעך אל עצמות לחיו של הכסיל אבל התאפקתי. שיחררתי הידיים ושאלתי אותו. "תגיד , ראית פעם בן אדם המבצע עוולה בשלמות ובעליצות כה רבה כמו ברגע שהוא עושה זאת מתוך שכנוע דתי ? להתחיל לפרט לך על טוב הלב הדתי ? על מסעי הצלב ....? אינקוויזיציה..." ואז גם הוא קם והלך לו הבחור ללא אומר ודברים. הפעם כבר לא התאפקתי ואמרתי לו - "האלו לאן אתה הולך. בוא הנה , תקשיב עד הסוף נודניק. מה , רק להקשיב למה שבא לך להשמיע ? פה זה התחנה לפני בית דין של מעלה שלך , בוא תקשיב יא פחדן..." אז הוא הסתובב וסח בידענות מעוּשָה – אתם החילוניים הלא מאמינים תגידו הכל , ההההכל ,רק לא להאמין. הרי זה שאי אפשר להוכיח שיש אלוהים לא אומר שלא צריך להאמין בו. ובאותו רגע , כאליו צץ לפתע מבטן האדמה , התכופף לעברנו איש רזה נורא עם זקנקן קטן ואמר לזה המשוחח עימי במבטא כבד של יֶיקֶה – "בגלל ז'לא קיימים טיעונים ראציונאאאליים לקיומו של אלוהים , המאמץ הפילוֹזוֹפי העיקרי של מוסדות הדת , נעשה כיום להצדקת אמונה בלתי רציונאלית באלוהים". חייכתי לעצמי חיוך אמיתי ראשון באותו יום ורציתי לשאול אותו לשמו. אבל גם הוא קם ובטרם הספקתי לנופף בידי או להחוות לו מחווה כלשהי, הלך ברנש מוזר זה ונעלם יחד עם בן שיחי. לפתע קראה לי האחות – "מר פן , בוא אחרי". הכניסה אותי זו לחדר והחדר מואפל וחשוך היה מידי לטעמי. על כיסא ענק ישב יצור אדיר ממדים ונורא מראה , בעל גוף שעיר שעל ראשו קרניים מעוקלות מפלצתיות ,מפיו נוטף דם , לידו קילשון ענק וזנב חץ משתרבב אל על מעכוזו השרירי והאיילי וכפות רגליו כרגלי עז. הוא בחן אותי דקה ארוכה ואני ברכי פקות וליבי נדם מפחד. זה הרעים פתאום בקולו הנמוך והמתכתי ואמר – "עברת את המבחן פיטר. אתה נשאר בגיהינום , שם למטה. לא נותן להם עוד לקחת אותך". "תודה אדון שטן יקר , תודה מקרב לב איך שאני אוהב אותך , ממש נורא..." אמרתי לו וקדתי קידת נימוס. ואז יצאתי , הלכתי למגרש , נכנסתי לאוטו , הנעתי ונסעתי הביתה.

drori3

New member
האם גבר צריך להיות בחדר לידה?

אני מחפשת לצורך כתבה עיתונאית אנשים שיסכימו לדבר על התפיסה היום שגברים חייבים להיות עם בת זוגם בחדר הלידה.אשמח למצוא כאלה שזו היתה עבורם חווייה שלא היו מוותרים עליה, אבל גם כאלה שמרגישים שחדר לידה הוא לא מקום בשביל גבר. מה דעתכם?

רות 2

New member
היתושים..אכלו אותי הלילה

זימזמו לי באוזן ועקצו... אז הנה אני כאן...קוראת ונהנית... רק לא מבינה ת'סוף גם האל וגם השטן הם דמויות שבאו מהתורה "שכתב אותם/ברא האדם באופן ספרותי".. אז למה לו נתת מקום, על פי הפחד והמורא נתת לדמות הזו כבודואפילו אמון..?..
...מחר בטח ניקרא שוב כמו שקראתי שוב את שאר שירך וסיפורך פה ושם.. תודה גדולה --רות סוף וכוששששששששאלאאאאאאימה של היתושים האלה...

רות 2

New member
תוסיף לזה...

"חרות הסופר" אךךךךךךך תיראה מה זה בלי כוונה אתה עושה טוב ומשאיר אחריך חומר למחשבה גם לאלה שלא ממש רואים איתך עין בעין...

רות 2

New member
אולי קודם תבדקי מדוע ביטלו

את הרעיון של חופשת לידה לגבר ואופו כתוב שהתפיסה היא כי גבר חייב להיות עם בת הזוג בחדר הלידה?... והרי תמיד תמצאי את הנשים והגברים שיגידו שזוהי אחת החויות המדהימות בחייהם לראות את פרי אהבתם מגיח לעולם ותמיד ימצאו כברים ונשים כאחד שיגידו לך שלראות/אפילו לדמיין את .. הפות בגודל של ראש פשוט..גומר להם על החשק המיני.... חוויה סובייקטיבית לא?..

אסקורט

New member
אי אפשר שכל אחד יבחר באופן פרטי

אי אפשר שכל אחד יבחר באופן פרטי מה מתאים לו? אני לא הייתי מוותרת על נוכחותו של בעלי ואב ילדי בחדר הלידה. מה גם שבמצב בתי החולים היום מוכרחים שיהיה מישהו שיזכיר לאחיות שמישהי כאן יולדת והבעל הוא הבחירה הכי נוחה מבלי להכנס כלל לשיקולים אידאליסטים. אישית הייתי אומרת שחדרי לידה הם גם לא מקום לאישה :) אבל עוד לא מצאו דרך קלה יותר להביא ילדים לעולם וזו חוויה אני חושבת שאף הורה לא יוותר עליה.

רות 2

New member
.........

הרבה זוגות מעדיפים שלא להיות יחד בחדר הלידה בזמן הלידה.. והזוגיות לא התמוטטה לה בשל זאת.. והחוויה מבחינתם היא לראות ולהחזיק ת'תינוק בפעם הראשונה וכן .לי זו היתה חוויה ללדת ולהיות יחד בחדר הלידה..(היא על מי לצעוק ולקלל ולצבוט ולחייך לאחר שיצא לעולם ולראות את הפרצוף של האב הטרי חצי בוכה חצי צוחק מאושר עד הגג)

לדעתי אין כזה דבר "צריך"

איש תחת גפנו ותחת תאנתו. מה יותר אינטימי ואישי מלידה ? אין כזה דבר, לא "צריך" ולא "חייב" בדברים האלו. לא מדובר בחקיקה או בטאבו כלשהו. כל אדם נוהג כרצונו ו/או כצרכיו. אם יש גבר שרגיש לדם נניח או השד יודע למשהו אחר ? אני אישית הייתי בלידת שתי בנותי ולא הייתי מוותר על כך בעד שום הון אבל אני בהחלט יכול להבין אחרים שמסיבותיהם שלהם נמנעו מכך וקשה לשפוט ולעמוד בנעליהם.

אש אש

New member
אני אישית הייתי בלידת 4 ילדיי../images/Emo23.gif

החוויה האינטימית הזו עם הבעל בחדר לידה הייתה החוויה העצומה ביותר אליה הגענו יחד. לכן חזרנו עוד שלוש פעמיים נוספות:)

אש אש- אנחנו הרי מכירים לא מהיום...

שנינו חווינו משהו יפה ואינטימי בחדר הלידה ובכל זאת - ראי איפה אנחנו עכשיו והיכן בני זוגנו דאז

אש אש

New member
אה..זה אתה היית איתי שם?../images/Emo25.gif

אני לא חוזרת בי לא בנישואיי ולא בגירושיי. מזל שלא חווינו את זה יחד אחרת הייתי מתגרשת ממך:)

אלמרה

New member
אצלי שלושת בני נולדו ב"קיסרי"...

ולא הרשו לי להיות נוכח... אבל דוקא בשל כך הייתי ההורה הראשון שראה את הבן לאחר הלידה... ועד שאימו התעוררה...

רות 2

New member
יצא לי גם להיות בצד השני של המתרס..

כאשר חברתי ילדה ואני הייתי שם בשבילה(חד הורית מבחירה) ... ולראות את הלידה.. זה מרגש פחות..ממה שיולדת מרגישה למרות כל הכאב הפיזי..אבל באותם רגעים תהיתי האם אחרי אחרי שגבר רואה את כל הפנוכו הזה..הדם וכל השאר עד ליצאתו של התינוק לאויר העולם האם בגלל החשש של נשים שלא רוצות אותם בחדר הלידה נובע מהפחד של.."אני כבר לא אהיה מושכת בעיניו " דרורי לפי כרטיסך..את לא רצית את בעלך שם בשלושת הלידות חשבת שהוא מיותר שם... אבל בכל זאת בסוף תהליך הלידה איפשרת לו.... אז מה הסיבות שלך:??...חוץ מהמחשבה שהוא מיותר האם הוא הרגיש חשב שגזלת ממנו חוויה מיוחדת במינה.. האם אחד הסיבות לכך שלא יראה אותך בשיא הכאב לחץ וליכלוך...?? בטח התשובות שלך יעזרו לא פחות לכתבה..?... בהצלחה עם הכתבה

רות, האם שומעת רות עבור ?

אפרופו צד שני של מיתרסים בבתי יולדות ובתי חולים הזכרת לי סיפורון קטן שכתבתי פעם על הנסיון שלי עם מחלקה בבי"ח... ספיישל עבורך רותי. ==================================================================== ישבתי על ספסל המחלקה והבטתי סביבי. כמה מבוגרים , מספר קשישים , אישה צעירה כבת 30 ועוד אחת כבת 45 שצדו את עיני. יושבים ביחד אבל כל כך לחוד. כל אחד עם המבט על הרצפה. מיואשים כאלה , לא יודעים מנוח. נראים כה חסרי כח ונעדרי התנגדות , משל הסכינו עם המצב ועם רוע הגזירה. ואני , אני מת לנער אותם. מת לצבוט אותם. האללללו.... תחזירו. תכו בחזרה. אבל הם לא מקשיבים. המבט שלהם עובר על פני כאילו אני שקוף ואחד אחד הם נקראים לחדר ונכנסים לבקשת האחות. אחד נכנס , אחת יוצאת , עם ציורי וסימוני טוש דקיק על חלקי גוף שונים. מזכירים לי את בובות ההתרסקות של B.M.W . חכם גדול אני , אצלי לא רואים את הציורים היפים. פאר היצירה של הרפואה הישראלית. ופתאום אני רואה קבוצה שיושבת בסמוך וממלמלת. "...מלמלמלמלמל... יא בָבָי בָי...ברברברבבלבלבלבל.... אמן... וחוזר חלילה". די מתהפנט מהם. לא כל כך מבין. לא קולט את האדיקות הזו בפיסת נייר. את הכוונה המלאה בה הם מטילים את כל יהבם ותקוותם עד מוות , על מילים עתיקות כתובות. אני נועץ מבט , משתומם , לא מעכל כמה אפסות אדם יכולה להגיע עד כדי ביטול עצמי כה טוטאלי הגורם לבריית הטבע ,יציר כָּפֶּי אבולוציה רבת שנים ,לשים מבטחו במספר משפטים מונוטוניים , משל כלום לא קרה בעולם ב 4000 השנים האחרונות. ואז,אחד קולט אותי בזוית עינו וניגש אלי. מתיישב. ונזכרתי אותו רגע בידיד חרדי שלי. אמרתי לעצמי – אילו היה כאן הייתי שמח עכשיו. הוא היה מגן עלי מדברי התועמלנות ו"הגאולה" , היה יודע כתמיד בדיוק מה אני צריך. אני כבר מכיר את המבט המיסיונרי הזה , מבט חם וטוב לב של מגייס לבבות. הוא מתקרב אלי , שואל בנימוס אם יכול לשבת. אני מחייך אליו חיוך עייף ואומר לו "בטח" , גם אתה בתור ? יש לנו מניין אני צוחק? והוא אומר לי : "נו... אז איפה ... איפה .... אתה חולה ?" אז אמרתי לו שאני לא חולה. שרק יש לי גידול. ראו פתאום שהוא ממאיר . עכשיו מקטינים אותו. אז הוא אומר לי "מקטינים? – מה זה מקטינים"? ראיתי שטוב לא יצא מהשיחה היהודית הזו אז הגדלתי את המהירות של התקליט ל 72 והבהרתי לו ליהודי הטוב במילים עדינות ,שאין לי סבלנות אליו ושיניח לי בבקשה . לא הרפה הבחור – "אתה באמת חושב שזה הרופאים שמרפאים אותך"? אז הבטתי בו ובמר יאושי מנודניקים לָקָטֶי מצוות אמרתי לו – שמע איש , יודע משהו ? אני לא יהודי בכלל או קי? אני צ'רקסי. אז עשה טובה, רד ממני. והוא , בלי בושה , אומר לי בשיא היובש והניתוק: "בחיי , לא הייתי מאמין. אתה ממש לא נראה ואין לך בכלל מבטא". סחתי לו – האמת גם אני לא הייתי מאמין עלייך. גם אתה ממש לא נראה. לא נראה כל כך כבן המאה ה 21 , אבל עזוב , גם ככה שנינו הולכים לא להרגיש לא מי יודע מה עוד מעט קט אז בוא נאכל טילון ונשתוק טוב ? בא לך ? זה לא מספרה או מניקור/פדיקור, לא חייבים לדבר הרי... אז נשארנו שנינו לשבת בשקט. הוא ממלמל לעצמו פרקי תהילים ואני משחזר לי בדמיוני חוויות אהובות שעברתי , במין אפאטיה כזו. יעני לא אכפת לי מכלום , לא מפחד משום דבר (כאילו). אחרי כעשרים דקות של שקט הזוי וחלומות בהקיץ , מעיר אותי השמֶנדריק – "תגיד – לא קשה לך שאתה לא מאמין"? לא רציתי להכנס לזה , ידעתי לאן הוא מנסה למשוך ומה הוא מתמרן ,אז אמרתי לו "קשה לי מאוד... מאוד מאוד קשה לי. אני מה זה מתאמץ להאמין ולא הולך לי. צ'ימיני הצרצר לא נותן לי". הוא חייך אלי , יעני בסלחנות של מחלץ תינוק שנשבה וקבע בפולניות מעצבנת ומתממת כדרכם של פולנים – "המאמין מאושר יותר מזה שאינו מאמין". חשתי שהזמן אינו עובר והחלטתי לתת לנודניק להעביר לי קצת את הזמן. אז אמרתי לו "יודע מה, בוא נטען איש כלעומת אחיו כדרך המישנה החכמה, נראה לאן נגיע – הולך"? אמר לי "בסדר , למה לא". הסתכלתי על זקנו ואמרתי לו, "אני כאן הגוי , לא מעם הסגולה, אז אני ראשון טוב" ? "בבקשה" הוא ענה והביט בי בעינים טרוטות ופה שמוט עם שאריות רוק יבש ולבן בזויותיו ממתין למוצא פי.

s h o o s h a

New member
זכות או חובה

אז הגעתי אחרי שרוב חברי הפורום הנכבדים כבר אמרו את דברם, ובכל זאת-גם אני רוצה. לא קיימת, על פי שום אמת מידה, חובה להיות נוכח יחד עם זוגתך, בחדר הלידה. זו זכות שעומדת לגבר והיא נתונה, באופן חד משמעי, לבחירתו. אלא ש, בחירה זו נתונה במידה שווה גם לאישה-אם היא רוצה/מבקשת שבן זוגה יהיה נוכח לידה. יש לא מעט נשים שמוותרות מראש וטעמיהן עמן. לשאלה האם חדר לידה הוא מקום לגבר? שוב כאמור, תלוי מאד בכל הסיבות שמניתי קודם. (וגם אלו שמנו חבריי לפניי). להביא ילד לעולם זו חוויה שאין אחרת כמוה. יש כאלה שיחוו אותה בפעם הראשונה ויאמרו-די, הבנו ויש כאלו שיחזרו גם בפעמים הבאות אישי מאד-כבר אמרתי? בוקר טוב לכולכם ויום בכייף

ולי היא ברחה ברגע האחרון........

לוויתי אותה במשך כל חודשי הריונה. סכמנו שאהיה לצידה בשעת הלידה ואלטף לה את הראש. ביום הלידה היא ברחה אל מאחורי המחסן שלי וילדה את שלשת ילדיה לבד,ללא שום עזרה. היום אני סבא לשלשה גורים חמודים מ"מיצי" שלי.

אסקורט

New member
סבא או אבא?../images/Emo13.gif

הזכרת כבר גירגורים וחתולות סיניות לא?

למעלה