האם גדל בגינתיגמצוץ \ מורל?

  • פותח הנושא sel3
  • פורסם בתאריך

sel3

New member
האם גדל בגינתיגמצוץ \ מורל?

הופיעו בגינתי שבשפלת יהודה, בינות לגזעי אורנית לוהבת שנוסרו והוטלו על האדמה לא מכבר, וכן קרטוני חיפוי, כ-6-10 פטריות בשלבי גדילה שונים.
האם זה גמצוץ \ מורל ? (MOREL, MMORELLA, MORCHELLA, MORILLE)
אם כן: האם אפשר לאכול אותם?
אם אכן אכילים: איך לאכול אותם? מתי לקטוף ואיך ומהו אופן וההכנה?
תודה!
אגב, פרסמתי את השאלה בפורום השכן, לפני שגיליתי את הפורום הזה.
(בסוגריים אציין שאעדיף למכרם למימון הוצאות תחזוקת הגינה (דונם), אבל התרשמתי שלא ממש יישים לממש את זה).











 

TCHM

New member
זאת פטרית "גמצוץ חרוטי", "מורל" = זהב


פטריה יקרה מאד ובמיוחד כשהיא טריה.
כמו שזה נראה בתמונה זה הזמן לקטוף עם הרגל.
מוסיפה טעם מיוחד לכל מנה, מציר ועד מנות מיוחדות ויפה גם בהגשה.
עצתי - תמכור, אינני יודע מה מחירה כאן בארץ ואת תצטרך לבדוק, אבל
זה הרבה כסף. הרבה מסעדות שף יקפצו על המציאה.
היבשות נמכרות נדמה לי בכ-160 ש"ח ל-30 גר'.
אה, אל תספר מהיכן המקור.


בהצלחה
 

sel3

New member
שף גורמה אמר הכמות קטנה ו'תהנה מזה' עכשיו צריך עזרתכם במתכון

תודה על המידע! עכשיו ברשותכם, אבקש עזרתכם באופן הטיפול ב'זהב' הזה + מתכון.
כרגע יש לי 3-4 גמצוצים מוכנים לקטיף. (בהמשך יהיו 6-7 אם יתפתחו וישרדו).

אגב, התייחסות מסעדת השף לפנייתי היתה רצינית (להפתעתי). שאלתם הראשונה היתה "כמה?" כלומר, כמה אתה רוצה על זה... נחמד.
לידע כללי, קילו טרי זה כ-30 יחידות.
 
למעלה