האם גוגל רשאית ל"הגמיש" זכויות יוצרים?

Net4nel

New member
האם גוגל רשאית ל"הגמיש" זכויות יוצרים?

שלום.
תמונה מסויימת קיימת ברשת, תמונה שעשיתי שמיניות באוויר כדי למצוא את יוצריה- והם לא עונים לי.
לאחרונה התוודעתי לאופציית סינון חיפוש בגוגל- חיפוש - "זמין לשימוש, לשיתוף או לשינוי חופשי, גם באופן מסחרי" -

ביצעתי חיפוש דרך הסינון הנ"ל- מרבית התמונות הצטמצמו, רובן בוטלו- אך ווריאציה שונה של התמונה שחיפשתי- אותה תמונה שמישהו ערך אותה קצת- נשארה.

האם אוכל להשתמש בתמונה לצורך מסחרי על סמך הסינון בגוגל?
תודה רבה!

הכותרת והתוכן של שאלתך:

אם בכוונתך שהכותרת תסכם את תוכן שאלתך, הרי שלא זה המצב. אם רצית לשאול שתי שאלות, זה משהו אחר.
והתשובות לשאלותייך:
1. יש זכות יוצרים ויש הגנות. אם יצירה מוגנת בזכויות יוצרים, הרי שאסור לעשות בא פעולות שיוחדו לבעל זכויות היוצרים, ללא הסכמתו, אלא אם כן, השימוש נעשה במסגרת אחת ההגנות שבחוק. זה החוק ואף אחד לא יכול "להגמיש" אותו חוץ מבית המשפט שמפרש אותו.
2. אתה מצאת שתי תמונות. אני לא יכול לדעת איזו מהן היא המקורית ואיזו הנגזרת, או שבכלל מדובר על שתי תמונות של אותו יוצר, מאותה סדרה. אני גם לא יכול לנחש, אם אכן מדובר על תמונה נגזרת, האם היא נעשתה ברשות או שלא ברשות. גוגל הוא מנוע חיפוש, הוא עוזר לך למצוא מה שהוא מחפש, הוא לא מחזיק תמונות, לא מאכסן אותן, לא מעתיק אותן ולא מעמיד אותן לרשות הציבור. תבדוק איפה התמונות מאוכסנות ולמי שכויות היוצרים בהן ותנסה לבדוק אם אכן מדובר על יצירה נגזרת ברשות או על יצירה נגזרת "פחרטית".
אם לא תצליח לברר לבד, תנסה לפנות לעו"ד שמתמחה בנושא שיסייע לך.

למעלה