"האם גם אני ראיתי עב"ם?"

pasiava

New member
משהו מוזר בשמיים

ממש לפני דקה ראיתי נקודה אדומה בשמיים, והיא הייתה בצבע אדום חזק ובוהר. בהתחלה חשבתי שאולי זה פנס, אבל שמתי לב שהיא התחילה לרדת ואז נעלמה. שיערתי אולי זה איזה נפץ או חזיז, אבל זה היה בשמיים. יש לכם מושג מה זה?

משהוו שקרה לי ../images/Emo153.gif

פעם אחת הלכתי להליכה עם חברה שלי ואז ראינו מן עצם בשמיים כמו אליפסה קטנה שהיה לה אורות אדומים וכחולים וזה היה ממש ברור ואני בטוחה שזה לא מטוס! אז התחלנו לרוץ אחרי זה ופתאום איך שרצנו ליד זה כאילו ממש מתחת לזה , זה כיבה את האורות וירד ללמטה ונעלם.. אני לא יודעת מה זה היה אבל הרגשתי מוזר.. כאילו הוא ראה ש"עלינו" עליו...

inlight

New member
האם זה עב"ם

טוב, אין לי תמונה כי לא צילמתי (אשמתי שאין לי מצלמה), אז אני פשוט הסביר מה ראיתי. לא הרבה. נסעתי באותו בסביבות 4 וחצי אחה"צ, כשהשמיים עדיין לא כהים לגמריי. ראיתי אור חזק כזה גבוה בשמיים, יותר גדול וחזק משל מטוס או מסוק. הוא זז קצת במקום, לא נסע ישר, ואז האור התחלש ואז נעלם כלא היה. זהו זה. עכשיו, מה זה יכול להיות?

Gilliana

New member
נשמע לי כמו...

פנסי זיהוי של מטוס נוסעים, או מטוס תובלה.

A L1

New member
למה אתה חושב שזה

יכול להיות רק נור תאורה או זיקוק?! למה אתה מבטל את האפשרות שמדובר כלי טייס חוצני?

Obisidian

New member
כי .. ככה!

לא, סתם. לפני שקופצים ואומרים שזה "עב"ם!", קודם כל יש לברר ולבדוק אם זה לא תופעה ארצית.

A L1

New member
אז אני אומר לך:

לפני שקופצים ואומרים שזה "נור או זיקוק!", קודם כל יש לברר ולבדוק אם זה לא תופעה חוצנית.

Majestic12

New member
התצפית שלך

לדעתי מדובר בנור או זיקוק, מאחר ורוב תצפיות על עבמי"ם מגלים כלים נעים ולא מקובעים, וכן רוב העבמי"ם אינם "דועכים" - קיבעון (או תנועה מוגבלת) ותופעת דעיכה, מאפיינים בעיקר נורי תאורה או זיקוקים. אמנם, אין כאן הרבה מידע בתצפית זו, ולכן לא ניתן להגיע למסקנות - אבל מה שהסקתי, הסקתי מתוך מה שנאמר. בכל מקרה - הסיכוי לצפות בעב"ם "אמיתי", היא נמוכה מאד ודי נדירה. מבחינה סטטיסטית, יותר הגיוני שבמקרה זה מדובר במשהו ארצי - אבל מי יודע. רק חבל שלא הצלחת לצלם את האירוע וחבל שהוא היה מהיר...

Gilliana

New member
אכן נשמע כמו פצצת תאורה

מה שמאפיין פצצות תאורה הוא באמת התנועה הלא ישרה שנובעת מזרמי האוויר ותנועת הרוח, גם תופעת ההחלשות והעלמות הן מאפייניה של פצצת תאורה, שנמוגה לאיטה לאחר פרק זמן מסויים. פצצות תאורה (נורים) יכולים להגיע לגובה רום די משמעותי.

royassis

New member
איך בדיוק ?

היא אמרה שבדיוק שהם רצו ליד זה, זה כאילו ירד אליהם אז הם היו יודעים אם זה היה מסוק.

Gilliana

New member
לא נורא...

... אני בטוחה שעוד יהיו לך הזדמנויות לראות.

נשמע לי כמו...

אוי אוי אוי ראיתי נקודה אדומה בשמיים אמא'לה אני כל כך מפחד, מה אם זה עב"ם.

למעלה