האם גם אתם עברתם את זה?

פושיצית

New member
האם גם אתם עברתם את זה?

שלום, אני מבקרת כאן בפורום מידי פעם, והחלטתי לספר לכם, עקב הדיכאון הקל אשר פוקד אותי עכשיו, על מה שעובר עלי בחודשים האחרונים. הכתחלתי לחפש עבודה כבר באוגוסט, למרות שעבדתי עד החודש שעבר. לא אהבתי את מקום העבודה שלי, והחלטתי לנסות ולחפש מקום יותר מוצלח. התראיינתי בכ - 15 מקומות. ברובם עברתי לפחות שלב אחד, ובשלושה - את כל השלבים כמעט - בכל פעם אני מגיעה לשלב השניים - שלושה מועמדים הסופיים ואז נידחית! לפי חברות ההשמה שאני עובדת איתן, אני מגיעה בד"כ למקום שני - כך שאם לא מסתדר עם המקום הראשון, ייקחו אותי. כפי שאתם יכולים לנחש - תמיד מסתדרים עם המקום הראשון. היום קיבלתי תשובה סופית שלילית מעוד מקום מצויין, שממש רציתי לעבוד שם, והייתי בתהליך כחודשיים, ועברתי את כל השלבים, עד לאחר הראיון עם הסמנכ"ל הרלוונטי, ודורגתי במקום השני...כרגיל. איך מתמודדים עם האכזבה הנוראית הזו? איך מתמודדים עם הרגשת הכישלון הצורבת, שאני לא מספיק טובה? זה קורה לכם בכלל? אומרים לי שזה טוב שאני לפחות הולכת לראיונות, כי הרבה אנשים לא מגיעים אפילו לשלב הזה, אבל התיקווה הזו שכל הזמן בוערת, כל פעם שהולכים לראיון, ממש מטרידה - לפחות כמו אי הליכה ןראיונות בכלל, לא? אשמח לשמוע תגובות...

tamarzohar

New member
באמת טוב שיש לך ראיונות !

לי למשל אין כמעט בכלל ראיונות ( 3 ב 4.5 חודשים ) וזה הרבה יותר נורא אם את הולכת לראיונות את לומדת מהראיונות כל פעם .לומדת להתראיין יותר טוב ואת יודעת שיש תקוה .חוץ מזה תתשרי ותנסי לברר למה לא גם מזה אפשר ללמוד בהצלחה

פושיצית

New member
אני יודעת למה לא לקחו אותי, וזו

סיבה די טובה לדעתי - הבחורה שנבחרה (מס' אחד ברשימה) עבדה בתפקיד יותר בכיר מהמוצע, יותר זמן ממני, ובחברות מאד גדולות ומובילות בשוק. לצערי, הניסיון שלךי מוגבל לחברות קטנות (עד 100 איש) ואני מאד רוצה להתקבל לחברה גדולה ומבוססת, מה שנקרה Market leader, וממש לא הולך לי. גם היום בערב יש לי ראיון (שלחתי קו"ח הבוקר...) אבל נראה לי שזה סתם. זה לא מה שאני רוצה בדיוק - אבל אני לא דואגת, בטוח שאני אגיע לקו הסיום ויקחו מישהו אחר... ממש דיכאון. האם משהו עבר תהליך כזה של הגעה עד כמעט הסוף, ואז כישלון ברגע האחרון? איך מתמודדים? מילות חיזוק ועידוד? טכניקות מיוחדות?

זה קרה לי וזה ימשיך לקרוא לי

זה קורה להרבה אנשים. אין מה לעשות, התחרות בחוץ היא קשה. היו לי מספר מקרים של אכזבה נוראית. במקרה מסויים כבר אמרו לי, שהתקבלתי, אבל ברגע האחרון העדיפו לקחת אדם, שכבר עבד בחברה בעבר ופוטר ממקום העבודה, שאליו הוא עזב (עוד סיבה למה תמיד כדאי לעזוב בצורה יפה את העבודה הישנה
). במקרה אחר, אמרו לי שהתקבלתי, אבל כל פעם דחו את חתימת החוזה, ובסופו של דבר החליטו לא לקחת אותי. במקום אחר בוטל התקן לאחר מספר ראיונות שעברתי. אין כל כך מה לעשות. גם אכזבה זה חלק מהחיים. צריך פשוט להחזיק מעמד ולהמשיך לחפש. אני די מאמין ביכולת המקצועית שלי, לכן אני גם מאמין, שאני עוד אמצא את העבודה, שאני מחפש. בינתיים אני מחזיק מעמד במקום העבודה הנוכחי שלי. לפי המסרים שלך, גם את מחזיקה מהיכולת שלך, אין לך סיבה לא להאמין בעצמך וביכולת שלך למצוא עבודה. פשוט תחכי בסבלנות.

mandana1

New member
גם אני עברתי את זה

גם אני עברתי בדיוק את מה שאת מתארת הייתי הולכת לראיונות עוברת מרכזי הערכה לתפקידים, הייתי מדורגת עם עוד אחד או שניים כמועמדים המובילים בתפקיד ואז מישהו אחר היה נבחר. בסוף אחרי כמה אכזבות כאלו הלכתי לאימון בראיון אצל פסיכולוגית תעסוקתית שעשתה לי סימולציה של ראיון ואחרי זה נתנה לי משוב, היום אני יודעת שכדאי לדרוש גם שאחרי המשוב לעשות עוד ראיון בצורה נכונה יותר. בכל אופן היא אמרה לי מה נקודות החולשה שלי בראיון ואיך לשפר אותם ואחרי זה הרגשתי שבאמת הולך לי יותר טוב בראיונות, ואפילו אם השיפור הוא 10 אחוזים, זה 10 אחוזים משמעותיים. בכל אופן אני ממליצה להוציא את הסכום הזה בסביבות 280 שקל, ואם את רוצה לשמוע עוד פרטים תכתבי לי ואני אכתוב לך בדיוק היכן עברתי את זה. דנה דרך אגב היום אני עובדת במקום שאני מאד מרוצה.

מועדון המיליון

את, כמו כולנו, שייכת למועדון המיליון: יש מיליון כמונו בשוק (כמוני יש הרבה יותר). כמעט תמיד יקחו מישהו אחר. אותו מישהו אחר הוא בטח אחד שגם על פניו העדיפו אחרים לפני שנלקח למשרה המוצעת וחוזר חלילה, מעגל קסמים מבאס. GOOD LUCK

למעלה