האם גם אתן ככה מרגישות?

בובונקה

New member
האם גם אתן ככה מרגישות?

ערב טוב, אני אמא לתינוקת בת 3.5 חודשים ויש לי בתקופה האחרונה ימים של דיכאון בלתי מוסבר. זה לא כל הזמן אלא אולי פעמיים בשבוע שאני קמה בבוקר והכל נראה לי אפור, הרגשה זאת אינה מונעת ממני לטפל כרגיל בתינוקת שלי אבל לא בא לי לצאת מהבית, לא בא לי לעשות כלום. בעלי כבר 3 שבועות במילואים וגם כשהוא לא במילואים הוא עובד כל יום עד 22:00. יש לי עזרה מתי שאני צריכה לבייביסיטר אבל לפעמים ממש לא בא לי לבקש ופשוט לא בא לי לראות אף אחד חוץ מהתינוקת שלי. האם זה נשמע לכן נורמלי? יש לציין שהנקתי עד לפני שבועיים הנקה מלאה ולאט לאט העברתי את התינוקת לסימילאק, אולי יש לי מתקפת הורמונים? האם משהו לא בסדר איתי? תודה מראש על התגובות

קודם כל קבלי../images/Emo24.gifהאמת היא שלא

חוויתי את מה שאת מתארת, אבל מצד שני בעלי לא היה שלושה שבועות במילואים כשגל הייתה כ"כ קטנה ולא חזר ב-22:00 הביתה. ובכל מקרה תמיד הייתה לי עזרה מההורים. לדעתי, מהיום שילדת התמסרת עד הסוף לתינוקת שלך ושכחת שיש גם אותך. נראה לי שאת צריכה להכריח את עצמך לצאת עם חברות, עם הבעל, עם עצמך קצת יותר, ואפילו יעשה לך טוב ללכת עם הקטנה לחוג או למקום שבו מגיעות אמהות נוספות. אני אהיה חוצפנית עם אהמר שגם הזוגיות לא חזרה להיות מה שהייתה? לקחת על עצמך להתמווד עם הכל. תנסי לפנות מקום לעוד אנשים ולפנות מקום לעצמך.

בובונקה

New member
דווקא הזוגיות חזרה למה שהיתה

הבעיה שקשה להיות בזוג עם בעל שכל הזמן עובד. אני באמת מרגישה כמו אם חד הורית. אני מנסה לפנות זמן לעצמי אבל לפעמים פשוט בא לי להסתגר בבית

כן הבנתי שמכאן הקושי ולכן נראה לי

שתנסי קודם מפגשים עם עוד אמהות, כאלה שיש לך שפה משותפת. הרי האמהות זה מרכז עולמך עכשיו ואת צריכה להימצא עם מי שמעניין אותה לשמוע על חיוך, תמ"ל, ציצי, גזים וכיוצ"ב. איפה את גרה?

בובונקה

New member
ובאמת אני הראשונה מבין חברותיי

שנולד לה תינוק, לכן קשה לי לדבר איתן על ציצי, גזים, עצירות וכו'

ראיתי שגם בהורים לתינוקות מישהי

כתבה לך להיפגש עם אמהות נוספות. כשאני ילדתי מצאתי את עצמי פתאום בעיקר עם בנות מהפורום וחברות שילדו. זה טבעי וגם נכון לעשות לדעתי. תשאלי בהורים לתינוקות איפה יש חוגים מתאימים כמו עיסוי, או התעמלות לתינוקות או ג'ימבורי ותתחילי ללכת עם הקטנה.

בובונקה

New member
תודה אמא של גל

אני באמת חושבת שלהיפגש עם אמהות כמוני יכול לעזור, השאלה אם זה נורמלי מה שאני מרגישה?

אני לא חושבת שבלי להכיר אותך

ומבלי לדעת איך היית לפני ההריון אפשר לקבוע מה נורמלי. אחרי לידה יש שינויים הורמונלים במשך זמן רב. אחרי הפסקת הנקה בודאי ובודאי יש. כל אחת מתמודדת אחרת עם מה שקורה סביבה ולכן יש מי שתרגיש יותר "כבויה" בעקבות השינויים ההורמונליים ויש מי שלא תתן לזה להשפיע עליה. מה גם שבשלב שלך נשים רבות כבר חוזרות לעבודה ויש לזה גם משמעות. אני חושבת שרק את יכולה לקבוע מה נורמלי ולא אף אחת דרך האינטרנט יכולה לעשות את זה בשבילך. גם אם יש עוד אחרות שחוו מה שאת מתארת זה לא קנה מידה. תהיי קשובה לעצמך. תנסי לעשות שיונוי, קחי ברצינות את ההצעה להיפגש עם עוד אמהות, מה גם שהרווח של הקטנה הוא רווח נקי מהעניין. אם את סובלת מדכאון שאחרי לידה שאגב יכול להופיע גם בשלב שאת נמצאת בו, מצבך רק יחמיר. נסי לבצע שינוי ואם תרגישי טוב יותר תוכלי להתעודד ולהמשיך הלאה. אם א תרגישי שינוי כדאי שתפני אפילו באופן חד פעמי לעזרה מקצועית כדי לברר לעצמך מה קורה.

למעלה