האם גם זה היסטוריה?

פיניע

New member
האם גם זה היסטוריה?

אני קורא כבר הרבה זמן את הדיונים בפורום (הנחמד) שלכם, ויש לי שאלה. רוב הדיונים כאן מתמקדים באישים ומאורעות מרכזיים, אותי מענינים יותר חיי היום היום בתקופות שונות בהיסטוריה. והשאלה היא, א: האם גם זה היסטוריה? ב: איפה אני יכול לקרוא על חיי היום יום, למשל בתקופת האר"י ז"ל, ממה התפרנסו? באיזה גל התחתנו? איך נראו מוסדות הלימוד? גודל הקהילות? משפחה ממוצעת?

Shimrit A

New member
Parmenion

כמובן. על תקופת האר"י אינני יודע הרבה, אבל ספרים על חיי יום יום בתקופות שונות קיימים לרוב, אך לאו דווקא בעברית. לגבי ימי הביניים, לפחות, אפשר להמליץ על סדרת הספרים של שולמית שחר, העוסקת בנשיות ובילדות בימה"ב. בלע"ז יש ספרים רבים מכדי להזכיר. לא צריך להיות קשה למצוא אותם בכל ספריה אוניברסיטאית, וגם באתרי-רכש כגון Amazon. לבריאות,

פראזניק

New member
חיי היום יום...

ברברה טוכמן בספריה מתעכבת יותר על המאורעות הקטנים שקרו. גם הם חלק מההיסטוריה, אלא שברור שדמי שהשפיע יותר מכל, הם האנשים שהחזיקו במושכות השלטון במדינות השונות.

חיי יום יום

יש אסקולה שלמה בהיסטוריה המתעסקת בהיסטוריה של היום יום - קוראים לה אסקולת ANNALES (על שם כתב עת היסטורי בצרפתית). יש סדרה של ספרים שקוראים להם "חיי יום יום ב..." באנגלית. כדאי לבדוק. אני לא מכיר את תקופת האר"י ולכן אני לא יכול לעזור. אם אתה רוצה אני יכול לבדוק את הדבר ולחזור מאוחר יותר. מאיר

בוודאי שזו היסטוריה! בשמחה נדבר על

זה! אני אישית לא יודע את התשובות לשאלות שלך, אבל גם אני אשמח לדעת.

פראזניק

New member
על תקופת האר"י...

יש ספר שנקרא "שארית ישראל" והוא מתאר את החיים היהודיים, דומני שגם בתקופת האר"י. יש ביוגרפיות ומחקרים על התקופה ההיא, וגם בספר "שבחי מהרח"ו", על תלמידו של האר"י, יש חומר רב בנושא.

למעלה