האם גם זה שייך לרייטינג - ביקורת על טלויזיה

יוליקה

Member
מנהל
האם גם זה שייך לרייטינג - ביקורת על טלויזיה

אני צופה בערוץ 2 בתכנית הניקראת פלאשבק....
יושב צוות בדיון על שנת 1963.... הסקר בכיתות ח'
הקמת הטלויזיה חינוכית ע"י בן גוריון.....
הצוות בגילאי כ-40... שזה כדור אחרי האירועים....מנתחים את
שעבר על דור הוריהם.... להם כבר היה חוק חינוך לימודי תיכון חינם....
בעוד שאצלנו התיכון עלה כסף והסקר קבע מה יהיה גובה שכ"ל.....
אז איך יש לצוות הזה כח שיפוטי לקבוע מה היה אז????
ואח"כ מנתחים את שידורי הטלוויזיה הלימודית.... שיעור בביולוגיה....
יושב חבר צוות ומלגלג על השפה ואפילו על המוזיקה שברקע...מנסה
להפליג את ידיעותיו....מוסיקה של סמטנה...העולם החדש.... ממש ידע
את העולם החדש כתב דבוז'ק ולא סמטנה שבכתב את המולדבה שממנה,
כאילו לקחו את המנגינה של התקווה....
בקיצור מה מבין חמור במרק פירות.....

עמיקם10

New member
ראיתי ונהניתי..שנת 63..ככה זה כשיושבים מלהגים

לנו לא היה כסף לתיכון בשבילי-בגיל 14 והשלמתי בגרויות אחרי הצבא. לכן נהניתי להיזכר. לגבי 'העולם החדש'-שמתי לב..ומעניין שהבקרה לא עלתה על זה.
התקוה היא יותר לפי שיר עם רומני והמולדבה מזכירה אותה ואולי שתיהן מאותו מקום. אבא שלי תמיד היה אומר שזה המולדבה. הוא גדל בצ'כיה..שם סמטנה הוא מלחין לאומי.
ואגב הזכירו את בן גוריון.שאמר שהוא מתפטר-והפעם לא קראו לו..בשנת 63 ב"ג היה 76..ובאמת נמאס לו..היה הריב עם השרים על חקירת 'הפרשה'
ודרישתו לקרוע את פנחס לבון..ואמרו לו תרד מזה אז הוא הלך. אחרי זה הקים רפ"י..נדמה לי בשנת 65..

עמיקם10

New member
כותבים ואומרים שבן גוריון היה סוג של דיקטטור

אמרו בתכנית שהוא היה איש רוח שכפו עליו להיות מדינאי. שכחו שייזם את חוק חינוך חובה כמעט חינם.שלמרות התנגדות חבריו לשלטון וגם רופאים עמד על עליית מליוני העולים מיידית. שהחליט על היצמדות לגוש המערבי- גם בגלל הסכם הפיצויים למרות שהיה סוציאליסט ובשנות ה-20 אחרי המהפכה הרוסית-וביקור ברוסיה ב-1923 כמעט הנהיג בארץ ישראל שיטות קומוניסטיות. שהחליט על הכרזת המדינה מיד-חצי שנה לאחר החלטת החלוקה עם הסתלקות גירוש הבריטים. היו ברירות אחרות והאמריקאים בדקו אותן. על כל זה לא דיברו בתכנית על שנת 1963 אלא על שהסכים בסוף אותה שנה להקמת טלויזיה לימודית.
ומה בדיוק עושה כעת ראש ממשלתנו..דואג לדירות שלו ושל שרתו-
במקום לדאוג לדירה בשיכון של הדור הצעיר.

אין הגמל רואה את דבשתו

רבים מאלו המעבירים ביקורת, הם עצמם כושלים גם בידע וגם בעברית.

המדהים בעיני זה אחד גיא פינס (באנגלית הפירוש "בחור זין".....) שכל עיסוקו ללהג דברי הבל על שטויות, והוא התעשר מכך כיוון שעובדה שהתוכנית שלו בערוץ 10 עולה למרקע שלוש פעמים ביום.....

משגע אותי השימוש הלא נכון במילה "כאילו" שיש לה חיים משלה אבל כל דור העילגים הנוכחי שהשפה שלו דלה, משתמש במילה הזו כסותמת חורים במלל.
כמעט כמו ששינו את כוונת ה-"חבל על הזמן" והפכו את הכוונה ב-180 מעלות.

אני לא דורש מהדור שידע עברית ספרותית שאף אחד לא מדבר בה כפי שאנחנו דיברנו בה בשנות החמישים כמו שדיברנו ב-"ב" דגושה, אין שום סיכוי שמישהו היום יבין אותי אם אומר לו על דרך הדוגמא:"הט מרצופך מן הקמטר" , אבל לפחות לדעת לדבר ולכתוב בעברית מדוברת כפי שראוי.

תנסו לתת מתנה ביום הולדת ספר. אתם תהפכו להיות מנודים ומטרה ללעג ולקלס.
אני כתבתי עד היום 20 ספרים, כמעט אף אחד במשפחה לא קרא אף אחד מספריי אפילו שאני נותן אותם במתנה לכולם בימי ההולדת שלי (חוץ מהנכד שקרא את "כיתת השועלים"). אפילו לא את: "שפירא חוקר ומטייל בכרתים" או "רכבת-העמק - תחנות וסיפורים", שאנשים רבים מאוד קראו בהם.
אני פשוט בוש ונכלם. אפילו אשתי לא התעניינה באף אחד מספריי, בקושי דיפדפה בתמונות של הספר "קורות חיי" כדי לראות את התמונות שלה.....

אני מקוה שאחרי שאמות, לפחות הנינים לקראת עבודת "שורשים" בבית הספר, יקראו איזה ספר או שניים......

עמיקם10

New member
רק כדי לנחם את מאיר

כשכלתי ילדה לפני 7 שנים את השניה-הינו אצלה-שבוע-בגבעתיים.ומה היה לי לעשות-אחרי שכתבתי עשרות עבודות בזמן הלימודים ? כתבתי זכרונות.
עלו אצלי בזכרון- או איפה שזה עולה- הדברים אחד מתוך השני-ויצאו 250 עמודים שצימצתי ל-116.
במשפחה שלי חלק ראו את זה.
פרק אחד היה על עבודתי בים המלח-שלחתי למנכ"ל שאני מכיר אישית- שיוציאו ספר על מפעלי ים המלח- כי אף אחד לא ידע מה עשו שם חוץ מזה שנובומייסקי המציא ייסד את המפעל הזה.. יוסי לנגוצקי שהוא הבן של אביו לנגוצקי שעבד עם נובומייסקי- כתב תולדות החברה והמפעל בקליה ובסדום עד 1948..וזה לא מספיק-אז כעת הוציאו ספר [בעיקר] על המנהלים של כי"ל- אבל זה לא זה. לא הזכירו את מנהלי המפעלים בסדום..את הקמת שלשת מפעלי האשלג מ-1964 שזה כבר חמשים שנה מאז..ויך הגיעו ממליון טון ל-4 מליון טון אשלג. כי רואים שיחסי ציבור -זה חשוב מאוד להבנה - ולידיעה- וראו מה עושים לחברת חשמל שמספרים רק על חובותיה-ועל הוועד שלה כאילו שהם לא מספקים חשמל לכולנו.
אני לא בטוח שמה שכתבתי מעניין- אבל בגלל שמאיר מתלונן שלא קראו את עשרים ספריו..קצת הפלגתי כרגיל.
מאיר חפש אצלך את הסיבה.אולי סיפרת להם כבר הכל.
נ.ב.
אני זוכה לפירסום של סיפורים באתר סיפורי הקיבוצים[עד עתה 9 סיפורים]שזה מין נישה..המקושרת לאתר הקיבוצים -שנוסדה ביזמתו של אמנון וורנר מכרמיה.

עמיקם10

New member
גיא פינס וידידתו שעמדה המון זמן וכעת יושבת

מלהגים דברים שהמון אנשים אוהבים לשמוע.אשתי רואה את זה ואפילו נהנית.ציפי פינס אימו..מנהלת ובמאית תיאטרון.להגיד שזה משהו..אולי אבל בטח לא חשוב עד כדי כך שנזכיר אותו. אני מתפלא שהוא כאדם מבוגר- ממשיך בתכנית במשך שנים. אבל זה מקום עבודה..ובניגוד לעמנואל רוזן... הוא לא הסתבך בחיזור אגרסיבי.

י מ י ת 2

New member
יש מי שמעניק מתנות ספרים ויש מי שלא.

כתיבה על נושאים מאד מאד ספציפיים מראש ברור שמעט אנשים יהיו מעונינים בהם.
גם אני חוטאת בכתיבת סיפורים ולאחרונה הוצאתי ספר סיפורים שלי לכבוד יום הולדתי. ברור לי שלא כולם , גם אלה שרכשו את הספר יתענינו בסיפורים שמבוססים בעיקר על חוויות ילדות שלי. שניים או שלושה סיפורים פרסמתי באתר סיפורי הקיבוצים. אבל אני לא מצפה לקוראים רבים. יש משובים. ועל כל אחד אני שמחה. אבל כאמור מראש הציפיות לקוראים רבים נמוכה.
שבת שלום.

עמיקם10

New member
תודה..חשבתי שהכילו את חוק הסופרמרקט

של הקופאיות.וגיא פינס צריך לקבל את אות האומץ-על התעסקות בקיטצ' ונונסנס.מתי יזכה לקידום ויעלה בדרגה. יופיע בסרט או טלנובלה.
עוד מעט יגיע למשבר גיל ה-40 וזה יהיה כבר מאוחר.

ladybug4NLP

Active member
יש לו אמא שעושה הכל בשביל שניים

מנהלתתיאטרון בית לסין, ציפי פינס

למעלה