האם גם ילדכן ישן איתכם/ן במיטה?

יוליי

New member
האם גם ילדכן ישן איתכם/ן במיטה?

אני יודעת שנושא השנה דובר/נכתב בו בעבר ועדיין..מעניין אותי איך זה אצלכם? עידו היה כמו "חייל" במחינת חינוך לשינה, וכך חשבתי שיהיה עם ליה. פעמים מעטות ישן במיטתנו, והקפדתי מאוד על שעת ההשכבה וטקס ההשכבה. מאז שליה נולדה השתנה עולמנו. אני מושכת את ליה כמה שיותר מאוחר כדי שנוכל לשון לילה שלם. אם היא ישנה מוקדם הלילה נגמר ב3:00 או לפני, או בהתעוררויות מדי שעה. כשהמצב כזה אני פשוט מעבירה אותה למיטה שלנו. ומי אמר שאז היא ישנה? אז היא עושה את אותם קונצים אבל יותר קרוב אלי. מה שאומר שבבוקר אני או בעלי ממוטטים לקראת יום עבודה חדש. אם היו אומרים לי פעם שהילדה שלי תישן איתי במיטה הייתי שוללת את זה על הסף. היום אני יודעת שאי אפשר לדון עד ש... ומה איתכם? יולי

שיר ישנה איתנו מהלילה השני לחייה

עוד מהמלונית בתל השומר. לא תכננו בכלל לקנות לה מיטה אבל קבלנו משומשת מחברה אז יש. בינתיים החדר שלה לא בשימוש ולא נראה שהוא יהיה בשימוש בזמן הקרוב. כל עוד היא יונקת בלילה (ומספר ההנקות עלה עקב הכניסה לבית התינוקות) אין בכלל תכנית להעביר אותה למיטה שלה. פעם היתה לי בעיה של כאבי גב אבל מצאנו את הסידור הנח וטוב לנו עם זה.

שגיא לא ישן איתנו במיטה.

ויש לזה מס´ סיבות: 1. כי למיטה שלנו לא היה ניתן לחבר את ה"ביבי-סנס". 2. כי במיטה איתנו ישנים עוד 2
ים. 3. כי רצינו לישון, ואיתו זה בלתי אפשרי. אבל הוא ילד ראשון, ונראה אם הילד השני "יחנך" אותנו אחרת

כ"כ מבינה אותך בעניין ה../images/Emo107.gifים !!!

ויהיה מי שיקרא ולא יבין איך זה שכלב את מרשה את הילד שלך לא! אבל מי שמגדל כלבים וגם ילדים ביחד מבין את ההבדל. אצלנו משי ישנה איתנו במיטה (הכלבה הגדולה) עד שהבאנו את טולי (הכלבה הקטנה). מאז טולי ישנה איתנו במיטה: איך שטולי עולה משי יורדת, זה מצחיק, אבל משי רוצה להיות המלכה הבלעדית או בכלל לא. את ענבל כמעט לא השכבנו איתנו אף פעם, פרט לפעמים ספורות שהבאנו אותה באמצע הלילה כי מספר הקימות היה בלתי אפשרי, בעיקר כשהיא היתה חולה. באופן כללי היא נרדמת יפה במיטה שלה, ללא מאמצים מיוחדים מצידנו ובלילה מתעוררת רק לאכול, נותנים לה בקבוק במיטה וחוזרים לישון. רחל

ligo

New member
ממש לא

בעלי ואני אוהבים להתפרס לכל הכיוונים ו-3 במיטה אחת זה כבר צפוף...מה גם שלא רצינו שהיא תתרגל לישון איתנו כי אבא ואמא לא רק ישנים במיטה, אם את מבינה למה אני מתכוונת. מאי ישנה בעריסה איתנו בחדר, ונראה לי שאני אשאיר את זה ככה כל עוד היא קמה לאכול בלילות, מבחינת נוחות לי. בת כמה ליה?

יוליי

New member
בת 11 חודשים. העניין הוא שהשינה שלי

מאוד קלה, וכל זמזום מקפיץ אותי, צפוף לי וכו´. פעם נושא השינה היה עבורי עניין של חינוך והיום זה כבר יותר עניין של נוחיות.

ligo

New member
אם נוח לך עם זה וגם לבעלך, אז אני

לא רואה כל בעיה.כל הורה מגדל את הילד שלו איך שהוא מאמין שצריך, רק צריך שתהיה הסכמה בין בני הזוג, אחרת יש קרקע למריבות מיותרות

yaelhul

New member
לינה משותפת חלקית...

טוב, אז אצלנו יש מיטה זוגית יחסית קטנה (140 ס"מ רוחב), אבא עם נטיות השתרעות ו...תאומים. מזל שהכלב לא נכנס לחגיגה כי הוא בעצמו ענק. התאומים שלנו יונקים הכי טוב בשכיבה ליד אמא במיטה ולפעמים נרדמים ככה לפני שנת הלילה. במקרה כזה אנחנו משאירים אותם לישון במיטתנו ומעבירים אותם למיטתם לפני שאנחנו הולכים לישון בעצמנו. אם אחד מתעורר בלילה לינוק או מכאבים אנחנו מעבירים אותו למיטתנו,שם הוא יונק ונרדם איתי ל-3-4 שעות עד שהשני מתעורר ורוצה לינוק ואז אני מחזירה את זה שישן לידי למיטתו או מעבירה אותו לאבא שלו ואנחנו כבר 4 במיטה. חוץ מכאבי הגב והבירכיים האיומים שזה עושה לי לפעמים מהשכיבה הלא נוחה - זה הכי כיף בעולם. הילדים הרבה יותר רגועים כשהם ישנים לידנו מאשר במיטתם וישנים כך יותר שעות (לא פחות חשוב...). אנחנו כרגע בתהליכי רכישת מיטת ענק שתכיל בנוחות את כולנו. בעבר כששמעתי על הורים שהילדים ישנים איתם חשבתי שזה הרגל איום ונורא והיום אני חושבת שזה הדבר הכי נפלא בעולם. מה שמוכיח שאי אפשר לשפוט מצבים עד שמתנסים בהם. יעל והבנים

הילדים מעולם לא ישנו במיטה שלנו

ותמיד בחדר שלהם (בחודש הראשון בעריסות ואח"כ במיטות). הנושא הזה היה ברור לי מההתחלה והסיבה היא כדי לאפשר גם לאחרים (אופר) לטפל בהם בלילה (היתה בהתחלה תורנות האכלה -היינו צריכים להעיר אותם כל 3 שעות להאכיל). והיום זה נראה לי הכי טוב. בבוקר הם מתעוררים, מדברים אחד עם/ליד השני, ואני יכולה להמשיך לישון (עד שנמאס לאחד מהם (היום הם קמו בשעה 6 ורק בשעה 6:30 קמתי אליהם. ואם את שואלת למה התעוררתי בשעה 6 אז בגלל שכבר היה אור בחוץ קפצתי מהמיטה בבהלה. חשבתי שכבר 7 בבוקר והם עוד לא קמו... גם אני שכחתי את שעון החורף
...)

איזה כיף לך!!

אני ירוקה מקנאה
מקשקשים ביניהם חצי שעה בבוקר? ואת עוד מתלוננת שאין קשר ביניהם... אצלי עומר מתעורר בבוקר מהשינה בצרחות וצווחות. ז´תומרת, סביר להניח שהוא מתעורר איזה 20 שניות לפני זה בשקט, אבל מייד כשהוא רוצה לצאת מהמיטה (וזה קורה ממש מהר) הוא פורץ בזעקות שבר. יובל מתעורר כשעה אחריו בכיף, מחייך, מדבר עם הצעצועים במיטה שלו, עם המנורה ובסוף גם איתנו. לגבי שינה משותפת - לא יקום ולא יהיה! כשאני כבר מצליחה לישון אני רוצה לישון . שנינו צריכים מרווח בזמן השינה ולהוסיף לזה שני ילדים שכל הלילה מסתובבים לכל הכיוונים +
זה כבר מוגזם.

קצת...

כשהיה תינוק תומר ישן רק במיטה שלו. כך הוא התרגל וגם כשרצינו שיישן איתנו הוא ראה במיטה שלנו מגרש משחקים ובטח לא מקום שישנים בו. אחרי גיל שנה ושלוש הוא גילה את מנעמי ההתפנקות שבשינה עם אבא ו/או אמא כך שיש פעמים שהוא רוצה להירדם אצלינו במיטה או שהוא בא באמצע הלילה וישן איתנו (כיום היו בן שנה ושבעה חודשים). לנו אין בעיה עם זה, מה שהוא רוצה הוא מקבל.

לאאאאאאאא../images/Emo70.gif

אני זקוקה לשקט ולפרטיות שלי בחדר השינה (מפלטי האחרון). אנחנו נכנסים למיטה , רואים קצת טלויזיה, קוראים מדברים ונרגעים מעמל היום. לחשוב שזיו היה אתנו גם במיטה....מצד שני בלילות לבנים של הוצאת השיניים כשהייתי צריכה לקום כל רבע שעה, העדפתי להביא אותו למיטה שלנו, הקירבה שלנו הרגיעה אותו והקלה עליו. בבקרים (7.00)אני מביאה אותו למיטה שלנו, הוא אוכל ומשחק אתנו במיטה עד שהמטפלת מגיעה.לבן זוגי זוהי שעת איכות עם זיו ונראה שגם זיו מאוד אוהב את הבקרים אתנו.

גם אצלנו הדר ישן במיטה שלו

בחדר שלו. בחדר שלו יש פוטון שמונח על השטיח, כשהדר חולה אנחנו ישנים איתו שם (במשמרות כדי שהשני יוכל לישון). עמרי אוהב גם לישון עם הדר על הפוטון בשבת בבוקר ואני ישנה עד מאוחר במיטה. ולפעמים כשמתחשק אנחנו לוקחים אותו למיטה שלנו בבוקר, הבעייה שלאחרונה הוא יורד מהמיטה ומתחיל לטייל בחדר ואנחנו בכלל רוצים להמשיך ולישון....

Navva

New member
מהלילה הI מתן במיטתו בחדרו

בחדר שלנו לא ניתן להכניס את העריסה, והיא שימשה בסלון במהלך היום והערב. בחדר שלו מקמתי ספה (ספת נוער + ארגז מצעים, שימושי לאחסון) שעליה אני מניקה. למזלינו מתן ישן מגיל 5 שבועות "לילות מלאים".(בהתחלה רק 5 שעות). נכון שהיו לילות שגיליתי את עצמי מתעוררת לפנות בוקר יושבת על הספה בעזרת הכריתי ומתן על הידיים והציצי. לפעמים בשבת בבוקר אנחנו מביאים את מתן למיטה שלנו. בסוף שבוע האחרון "נפשנו" ובאחד הלילות היה לו קשה להרדם בחזרה, בכל זאת מקום זר, אז הכנסתי אותו למיטה, בכוונה שירדם ולהעביר אותו ללול, בסוף שנינו נרדמנו, בעצם שלושתינו. האמת היא שאני מפחדת שמתן יפול מהמיטה, ביחוד עכשיו שהוא מאוד פעיל. וידוי קטן: עד שבוע שעבר מתן הלך לישון מאוחר (22:00-23:00, אם בסביבות 21:00 עשינו חגיגה) וישן עד הבוקר (7:30-9:00). אבל משבוע שעבר, הוא נרדם קודם, ומתעוערר באמצע הלילה לפחות פעם אחת. להערכתי זה קשור לכך שהוא לא יונק כ"כ טוב לפני השינה. ימים יגידו.

ת ו ת

New member
באמת אי אפשר לדון עד ש...

אני מראש לא הסכמתי לשינה משותפת. עד גיל חודש וחצי היא ישנה איתנו בחדר בעגלה ואח"כ עברה לחדר שלה. המיטה של אמא ואבא מיועדת לדעתה למשחקים וכיף (ודווקא ניסיתי לקחת אותה לשנת צהריים). איפה נפלתי ? בהשכבה ! כל הזמן אמרתי שאסור להרדים על הידיים. ומה אני עושה?
אחרי שאני כמעט מתעלפת ונמאס לי שהבובות עפות לכיווני אני נכנעת (אל תצעקו
אני יודעת שאני עושה שגיאה
).

יוליי

New member
את ליה אי אפשר להרדים על הידיים

מגיל מאוד צעיר היא מתנגדת להרדמה בידיים. בערב, שזה בעצם כבר לילה, כשהיא כבר מאוד עייפה, היא מסתובבת לה בבית כמו שיכורה קטנה, נופלת כל צעד שני מרוב עייפות ומניחה את הראש בכל מקום, אפילו על הנעליים שלי, אם הן בדרכה. אתמול למשל היא נרדמה על כרית שהיתה על הריצפה. אם הייתי שמה אותה במיטה היא הייתה נרדמת שם. אני בטוחה שאם היא היתה מעונינת בידיים היתה מקבלת. אין לי כח היום להתמדדויות מהסוג הזה. להיפך אני אפילו נהנית מזה. יולי

למעלה