האם גם לכם זה קרה

shandy

New member
האם גם לכם זה קרה../images/Emo4.gif

אחרי שגידלתי את הילדים,רכשתי ידע מקצועי, מיומנויות וטכניקות, החלטתי שהגיע הזמן לעשות לעצמי.כלומר להקים עסק. מצאתי תחום שדי קרוב לתחום עיסוקי, המצריך ידע ספציפי שיש לי אותו, לשירות זה יש שוק, דיברתי עם עמיתים למקצוע וכולם נתנו לי את ברכת הדרך הייתי בראיון במט"י, ושם חידדתי את נקודות החולשה שלי. אני יודעת מה פלח השוק שלי, יודעת שהרבה תלוי בי, שרק לאחר שנתיים אני אדע אם העסק הצליח או לא ואני נעה במישורים התיאורטים, בונה לי מגדלי אויר, מדשדשת ברעיונות ורק לא מתחילה לשווק את השירות משהו מונע ממני, לא יודעת מה ולמה ההפסד הכספי אם יהיה הוא מינימלי, כי המשאב הוא הידע , הכישורים. אינני צריכה להתפטר מהעבודה כי אין כאן ניגוד אינטרסים אז למה אני מהססת? האם הייתם בסיטואציה כזו? מה עושים, איך נחלצים?

missB

New member
זו החלטה קשה לביצוע

אני בהחלט מבינה אותך. בסופו של דבר אם זה מה שאת רוצה תצטרכי פשוט לעשות את הצעד הראשון ולהתחיל את התהליך. לפי דברייך נשמע שאין לך הרבה סיכונים, אז תנשמי עמוק תחליטי על תאריך התחלה - וזהו זה. בהצלחה.

שש שבע

New member
הטעות שלך היא

שאת ישר חושבת על להתחיל בגדול. חבל שאת לא אומרת מה הוא העסק , אולי אפשר יותר לעזור, כשאני בהתלבטויות, אני ישר מכינה לי קפה, ועוד אחד ועוד אחד, כאילו שתית הקפה דוחה את ההחלטה. אז לא, מספיק להסתובב סביב הזנב ולהתחיל לעבוד, להתחיל בהזמנה הראשונה, ולבצע, אחר כך הדברים יזרמו. אז איך נחלצים? קובעים דד ליין, בתאריך זה אני מתחילה לעבוד, אם לא התחלת סימן שזה לא זה, אין לך משמעת עצמית ואת לא תצליחי לנהל את העסק. כל ההתלבטויות והחששות שמא לא תצליחי להוכיח משהו למישהו, תמיד תוקעים אנשים, וחבל, כי מי שלא מנסה לא מצליח. יאלללה לעבודה.

siv30

New member
את צריכה שינוי תודעתי

את צריכה להחליט שזה באמת מה שאת רוצה. והמשמעות העמוקה יותר היא לעמוד מאחורי המילים. זו המשמעות למעשה של אחריות. אני מחליטה = אני מבצעת. כל זמן שלא תעברי מהמרמה התיאורטית לרמה המעשית, לא תוכלי להוציא את הדברים לפועל. אז קצת אומץ... וב ה צ ל ח ה.

barlev1

New member
אולי אוכל לעזור במעט...

ולשתף אותך בנסיוני... ראשית אמליץ לך להשקיע מעט כסף...ולרכוש ספר ששמו "מליונר ברגע". בספר תוכלי למצוא מענה לשלותייך אלו.. איך מעבירים את התאוריות לשטח ולביצוע. מה זה "מימוש": "הפיכת מחשבה מופשטת לעצם מוחשי", איך מוצאים את יתרונותינו לצורך "מינוף", איך נעזרים ב"נבחרת חלומות" בעלת עוצמה קבוצתית... וכו' וכו' וכו' אני יכולה לומר לך שעברתי את הקורס במט"י לפני כ-5 שנים ובכל זאת הספר הזה עזר לי הרבה יותר. אז לפני שאת ניגשת לקורס-פרגני לעצמך מתנה שכזו- וקראי! אני שמחה וגאה לומר כי כיום, בגילי הלא כ"כ מבוגר (27) אני בעלת מרכז לרפואה משלימה וגמילה מעישון ובהחלט מרוצה על הצעד שעשיתי ! אין סיפוק כמו זה של היצירה שלך... אשמח לסייע, אם אוכל, במשהו...גם בסתם תמיכה ועידוד.. שלחי לי מייל עם מספר הטלפון ואשמח לחזור.... אני ב- [email protected] בהצלחה!

אני הייתי ממליצה

לחלק את המשימה או המטרה הרחוקה לכמה "אבני דרך" בשלבים. נניח, להחליט שבתור התחלה זה יהיה טוב לסגור עסקה אחת בחודש, או להגיע לרווח X תוך תקופה מסויימת או בקיצור הצבת מטרות ביניים. יותר קל להגיע אליהן, עם הצלחתן לא ניתן להתווכח וזה גם גורם לנו לרצות עוד. ומותר גם להחליט שלא רוצים אבל ממה שכתבת הסיכון אצלך לא גדול, שווה להתחיל מקטן כדי להגיע בטווח היותר רחוק לדבר הגדול והאמיתי בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה !

siv30

New member
לא לגמרי קשור אבל הנה כתבה על

קידום מיזמים בזמן מיתון וללא כסף.

shandy

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo39.gif

תודה לכן כולכן צודקות, ולקחתי כמה טיפים מכם שאלה לשש שבע, מה הקשר בין משמעת עצמית וחששות? את אף פעם לא מתלבטת? לא מקשיבה לתחושות פנימיות שלך?

שש שבע

New member
ועוד איך

אלא שהחששות מביאים להתלבטויות, ומשמעת עצמית, זה דבר שניתן לבלבל אותו עם חששות, כך שלפעמים אדם שאין לו משמעת עצמית, והוא צריך בוס על הראש ירצה לפתוח עסק, אבל לא יממש את הרצון בגלל ה"חששות" שלו, והוא לא מבדיל מה הוא מה. כמו מנטליות של שמן יש לו בעיה, הוא רץ למקרר, בלי קשר להיותו רעב, או הוא צמא, אז הוא אוכל, בלי להבין שהוא צמא. ככה אנחנו מתרגמים דברים. קראתי באחד מספרי הניהול (ואני ממליצה כמו קודמתי, לקנות אותם אחד אחד על פי הענין, הם גם מוכרים לצורך הוצאה ) כי בתוך 4 שנים נסגרים 95 אחוז מהעסקים הנפתחים, שרדת 4 שנים, יש לך סיכוי לעסק יציב. אבל נשאלו כל המנהלים שסגרו את העסק למה הם סגרו, כולם נתנו מליון תירוצים, מה שלא תעלי על דעתך, אבל אף אחד מהם לא אמר "אני לא ידעתי לנהל" או "הייתי מנהל גרוע". לכל עסק, גם אם הוא בבית צריך המון כוחות, ולפעמים החשש שמא ניכשל ונפסיד מונע מאיתנו להתקדם, אבל אם ההפסד הוא מינימאלי, אז מה הבעיה? אולי קושי בלהיכנס למשמעת עבודה כשאני הבוס לעצמי? אני בס"הכ מנסה להתמקד על הבעיה. ולא להחליט מהי, כי לא ידוע לי אופי העסק.ואני גם לא מכירה אותך אישית, ולהחליט בשבילך. זכור לי שכאשר אני הייתי יחסית חדשה בעסק שלי, אבל צברתי מעט נסיון (שנתיים) חבר שהשתחרר מקבע, רצה להיכנס לתחום עם עסק פרטי משלו, ועם מישהו שהכיר, ופעם עבד גם הוא בתחום, כשהם הגיע אלי, עם הצעת עבודה, שאלתי כמה שאלות את שניהם, והתברר שהמשקיע לא הבין בכלל בתחום, וזה שהבין, בעצם היה בעל עסק משל עצמו, אבל העסק שלו קרס, אני דיברתי עם המשקיע ואמרתי לו "אני במקומך, לא הייתי נכנסת , לא בצורה זו" והצבעתי על הבעיות, אבל הוא לא הקשיב, אחרי חצי שנה שמעתי שהוא סגר, עם הרבה הפסדים, התקשרתי לשוחח איתו, והוא אמר לי "חבל שלא שמעתי לך. אז הייתי עיור לא הבנתי, והיום את מה שאני יודע, אני מת לשכוח" לנהל לא מספיק שיש לך כסף, אתה צריך ידע, וגם זה לא מספיק, אתה צריך ביטחון, וגם זה לא מספיק, אתה צריך אשראי אצל הספקים, וכ' וכו'. אז הצטערתי בשבילו, אבל זה המעט שיכולתי לעשות. וגם אני כשיש לי התלבטויות, אני חושבת על שאר האפשרויות שיש לי, וחותכת די מהר, אני מאמינה שאינטואיציה, ונסיון, הם כלים חשובים בעבודה. ומשתמשת בהם.

siv30

New member
אני מסכימה שניהול היא מיומנות

ואף יותר מכך היא מיומנות נלמדת. מאחר ובעסק פרטי אין לך את מרחב הזמן והתמרון ללמוד אם את מסוגלת או לא, עדיף מראש לבוא עם הנתונים ולהחליט על פיהם. אם את יודעת שאת מסוגלת לנהל ולא סתם לנהל אלא לנהל טוב, אז כל העסק אפילו הופך משתלם יותר (למרות שאין לך מה להפסיד, עדיף תמיד להיות בצד המנצח). אני מסכימה שכסף בלבד הוא לא מפתח להצלחה וצריך עוד משהו. העוד משהו הזה הוא שמאפשר לעסק לשרוד לאורך זמן ולהניב רווחים לבעליו. יתכן שחלק מהחששות שלך נובעים מכך שאת מזהה משהו אצלך שאנחנו לא יכולים לזהות. בכל מקרה בהצלחה. אנחנו כאן ונשמח להתעדכן

למעלה