האם " גנבת זמן " נחשבת גזל

האם " גנבת זמן " נחשבת גזל ../images/Emo35.gif

מעניין אותי לדעת משהו לגביי הנושא של הגנבה . אני יודע שב-" בית דין של מעלה ! "
כל דבר ש-אדם עשה במשך חייו נישקל ונישפט ! . אפילו הדברים הכי קטנים ולא משמעותיים יבואו לידי דין ! . אני רוצה לדעת האם אדם שמיתחייב על זמן של חוזה מסויים של עבודה והוא מבריז , מיתקרחן , כלומר לא עומד בזמנים העונים על הדרישות שלו כדיי להרויח לעצמו זמן משלו ! . האם דבר כזה נחשב " גנבה " בבית דין של מעלה ? .

הטייסת

New member
אכן כך הוא הדבר-

ולמדתי אמש עד היכן הדברים מגיעים, אדם שפנה לחברו בקריאת "שלום" ולא החזיר לו , נחשב גזלן!!! מדהים ומפחיד .

מעניין אותי לדעת משהו לגביי עבודה !

אני יודע ש-גם " אדם שלא בירך על האוכל "
הוא נחשב אדם " גזלן " כי הוא לא אמר תודה לקדוש ברוך הוא ! . אבל אם אני למשל מיתחייב לעבוד מ-שעה 7 בבוקר עד 5 אחרי צהריים ופתאום אני בורח חצי שעה לפניי הזמן כי אין לי יותר מה לעשות והמונה עדיין דופק ורושם שאני עבדתי !
, למרות שבעיקרון כבר אין לי מה לעשות יותר עד סוף העבודה . אז אני נחשב " גזלן " כי גנבתי כסף על שעות שלא מגיעות לי
, אפילו שכבר אין לי מה לעשות יותר ! . כי בעולם הבא האדם ישלם אפילו על הדבר הקטן ביותר שהוא עשה ! .

didisharabi

New member
התרחקו מחומרות יתרות.

אף אחד אינו יודע חשבון של מעלה. אל תשכחו את הסיפור על ר' חנינא בן תרדיון.

הטייסת

New member
מה הקשר לחומרות יתרות?

גזל- רבדיו עמוקים מאוד ויש להקפיד על הנ"ל מאוד. במיוחד במקום העבודה שהרבה נכשלים בו ואומרים , מה אני כבר עושה? מדבר 2דק' בטלפון ע"ח העבודה, אפשר לחשוב. אז אני מאריך בהפסקה אז אני מפטפט פה ומפטפט שם ,מעשן כמה סיגריות וכו'. למנכ"ל זה לא יזיק ,הרי הוא מרוויח עלי פי כמה וכמה. אבל זה לא נכון לחשוב ככה, זה לא דרך התורה!! התורה אמרה לא תגזול והתכוונה לכל סוג גזל ולא שייך להגיד חומרות יתרות על דברים אלו כי מי שרוצה להיות נקי מכל גזל צריך להקפיד על כל דבר כפי שהוא מדקדק בעשיית המצוות. אלא אם כן הוא רוצה לחפף,זה כבר עיניין אחר.

האם " גזל " זה גם גנבה שלא מזיקה../images/Emo35.gif

היתכוונתי לדעת האם " גזל " זה גם איזה סוג של גנבה למרות שזה לא מזיק לאף אחד
, כלומר זה " גזל ! " אבל זה לא מפריע .

הטייסת

New member
התורה אסרה זאת ,מה ההתלבטות?

גזל זה גזל מה זה שייך אם לכאורה זה "לא" מפריע? צריך להבין שמדברים כאלו צריך להתרחק ,אחרת נשארים כתמים. וכתמים כידוע יורדים רק בהרתחה (ולא להפחיד כוונו דבריי.

כלומר חייבים לעמוד בהסכמים ../images/Emo70.gif

אפילו ש-בית הספר כבר ניסגר ב- 16:40 ואין אף אחד ! , אני חייב להישאר עד 17:00 כי אחרת אני גונב עוד 20 דקות בחינם ! . ואני חייב להישאר עד 17:00 כי אני התחייבתי בהסכם

תשובה...

כל עוד שאתה הולך על פי ההסכם, אם תצא אפי` 5 דקות לפני הזמן זה יחשב כגזל! אך כדי שתוכל לעשות זאת, תדבר עם המעסיק שלך שיתן לך אישור לצאת 20 דקות לפני הזמן הרשום בהסכם בינכם.

נכון את צודקת ../images/Emo70.gifאבל זה לא זמן קבוע

כל פעם הבית ספר ניסגר בשעה אחרת . פעם רבע שעה לפני הזמן , פעם חצי שעה לפני הזמן . אז אם אני אבקש לסיים רבע שעה לפניי הזמן זה לא יהיה שווה כי לפעמים הבית ספר פתוח אפילו עד 8 בלילה שזה הרבה זמן אחריי העבודה שלי . אבל תודה !
בכל אופן

כן את צודקת ../images/Emo70.gif../images/Emo127.gif ................

אבל הבעיה היא שלמעסיק זה לא מפריע ! . כי אני עובד בעבודה שהמעסיק מרוייח עליי ועל כל עובד פי 3 !!! . אז למה שזה יפריע לו שאני גונב שעות ?????????
................ האם בכל זאת למעלה ב-שמיים דבר כזה נחשב " גזל ! " ..... " למרות
שזה ממש לא מפריע למעסיק ! ולא איכפת לאף אחד ! , מעוניין לשמוע תגובות ברשותכם .

אוליי במקום לקטר ../images/Emo70.gif תגיד משהו חכם

לפחות תגיד איזה דבר חוכמה במקום להגיד שאני מסובך . אני רוצה לדעת מה התורה חושבת על זה ! .

didisharabi

New member
חס ושלום, לא כתבתי שאתה מסובך....

ניסיתי להעביר לך...שדווקא ברבדים עמוקים כאלו ניתן ליפול. כמובן שאיסור גזל הוא חמור ולראיה ישנו סיפור...איני יודע מה מקורו אך שמעתיו בדרשה אחת. שהופיע בחלום נשמת הנפטר וביקש מהאדם להחזיר לחברו (של הנפטר) סכום כסף שהיה חייב לו. כי אין מכניסים אותו בשערים!

asaf2000

New member
לגבי גזל שינה

בגמרא או בהלכה זה לא מוזכר אבל נדמה לי שרבני תנועת המוסר בדורות האחרונים עוררו על הענין הזה.

למעלה