האם דוח מס בארהב יכול ללמד על חשד לנישואין פיקטיבים

האם דוח מס בארהב יכול ללמד על חשד לנישואין פיקטיבים

בוקר טוב חברים,
אני עובד על פוסט ביחס עם חברי עו"ד אלכס צרני (הגירה) על סממנים לזיהוי נישואים פיקטיבים
אני דווקא מתמקד האם יש פרטים בדוח המס שאולי יכולים לחזק חשד לנישואין פיקטיבים ואני ממש אשמח לסיעור מוחות איתכם ועם נסיונכם
בנתיים הסממנים שאנחנו מכירים:

1. המהגר פועל תחת חברה ומצהיר על הכנסה מתחת לרמת המחייה. מראה על כך שהוא מנסה להסתיר הכנסה מבת הזוג.
2. המהגר מגיש מיסים הנפרד, אפילו שלבני הזוג יותר משתלם להגיש יחד.
3. המהגר לא מגיש מיסים בטענה שלא הרויח כסף באותה שנה. אפילו שסה היה עוזר לבת הזוג לשלם פחות מיסים.
4. המהגר מבקש אלי ושואל האם הוא יכול לתת את מספר הסושייל לאישתו כדי שהיא תכין מיסים.
5. המהגר מבקש לדואג שדואר ממשלתי יגיע לכתובת אחרת מאשר זו בדוח המס
6. המהגר לא מגיש מיסים במשך תקופת הנישואין ואז מגיש אותם רק אחרי הגירושין.
7. המהגר מבקש להכין תחשיב מס של כמה היה משולם מס לו בן הזוג אזרח אמריקאי היה מגיש לבד
אשמח לרעיונות נוספים
תודה רבה לכם
אשר

Boston Guy

New member
אני לא רואה איך הסממנים הללו מרמזים על נישואים פיקטיביים

רוב הסעיפים שאתה פרטת שם יכולים להתפרש כטקטיקות ל"תכנון מס" (מילים מכובסות שבעצם אומרות "העלמת מס") - אבל למה שהם יצביעו על נישואים פיקטיביים?

בנוסף - לא ברור לי למה התכוונת ברשימה בכלל - ובסעיף 4, 5 ו 6 בפרט.

מי "מחפש לזהות נישואים פיקטיביים" - ומדוע?
רואה החשבון? מה זה עניינו?
האימיגריישן? באיזו סיטואצייה?
מס הכנסה? מה איכפת לו?

אני לא מבין את מטרת המאמר...

John the Savage

New member
ניראה שהכוונה היא לרשויות ההגירה

בזמן בחינת ה-bona fides שלהם במהלך הראיון לגרין קארד או הסרת התנאים.

רשויות ההגירה מבקשות לראות "עירוב פיננסי" של שני בני הזוג, והגשת דו"ח מס משותף זו אחת הדרכים החשובות להראות עירוב פיננסי שכזה. במידה ובני הזוג בחרו להגיש דו"חות מס בנפרד, בהחלט סביר שפקיד ההגירה ישאל: למה? אם אכן דיווח נפרד זה הדבר הנכון מבחינת תכנון מס, זו תשובה טובה. אם הגשה משותפת היתה מפחיתה את חבות המס שלהם, זה בהחלט יכול לעורר חשב שהם נמנעים מעירוב פיננסי משום שמדובר בנישואים פקטיביים.

חלק מהסעיפים, דומני, נוגעים לסיטואציה של ראיון להסרת תנאים במקרה בו בני הזוג התגרשו לפני הסרת התנאים. במקרה כזה, יסתכלו על ההתנהלות הפיננסית שלהם כזוג במהלך תקופת הנישואים שלהם בדקדקנות רבה עוד יותר.

אני אסביר

תודה גיא
אני אסביר
אני אוהב לכתוב על הקשר בין הגירה למסים- לפני שבועיים כתבתי על הקשר שבין ספונסרשיפ בעל לאשתו לבין דוח המס.
יום שנים הקרוב אני מתכנן לכתוב על פסק דין (בין שלוש שנים) על יפני שביצע הונאת מסים ולמרות שקיבל גרין קארד, הוחלט –לאחר שהורשע להפקיע את הסטטוס ולבצע גירוש.
אם אתה מחפש ברשת –סממנים לנישואין פיקטיבים –יש מליון תוצאות
רציתי לכתוב על זוית מאוד ספציפית –האם יש אינדיקטורים בדוח המס שיכולים לגרום לתהייה ביחס לאוטנטיות של הנישואין?
אני חושב שכן –
אני חושב שתכנון מס הוא פרששנות כזו או אחרת של החוק
אבל
מה אנחנו רואים לעיתים
אדם –למרות שהוא נשוי בוחר להגיש בנפרד על מנת שלא יצטרך לחלוק נתונים עם בת הזוג
או שהוא בוחר לפעול תחת חברה C CORP שהיא לא המודל האולוימטבי ובלבד שלא יצטרך לכלול את זה בדוח המס הגלוי לבת הזוג
או קרה לי כמה פעמים שלקוח ביקש להכין תחשיב "כמה מס הבן זוג היה צריך לשלם לו היה מגיש לבד"
אני מסכים שזו לא אינדיקציה חד משמעית, אלא שזה מעורר שאלות

תודה

למעלה