האם דוקטור הו גרמה למישהו להתעניין בהיסטוריה?

happyhuman

New member
האם דוקטור הו גרמה למישהו להתעניין בהיסטוריה?

בתחילת דרכה, דוקטור הו נועדה להיות סדרת טלויזיה חינוכית ודרכה ללמד ילדים על מרקו פולו, האצטקים ודברים דומים אחרים כשבין לבין היו גם פרקי הרפתקאות בידיוניים. כידוע לנו, הפרקים הבידיוניים היו הכי מוצלחים ונהיו הבסיס של הסדרה. עדיין היו פרקים היסטורים פה ושם אך לא באותו אופי כמו בעונות הראשונות.

גם בסדרה החדשה היו פרקים עם דמויות היסטוריות אמיתיות כמו וינסט ואן גוך, שייקספיר, מאדאם דה פומפדור ואירועים היסטורים אמיתיים כמו מלחמת העולם השנייה וחורבן פומפיי ואני תוהה, האם הפרקים הללו גרמו למישהו מהצופים להתעניין באותם אישיים אמיתיים ואירועים היסטורים?

האם מישהו כאן, קרא על ואן גוך אחרי שהוא צפה בפרק 'וינסנט והדוקטור'? או התעניין בחורבן פומפיי או שייקספיר אחרי שידור הפרקים שלהם? או שפשוט נהנתם הפרקים ממה שהם

shaharEB

New member
ברוך הבא
D: ? וכן,לגמרי

הפרקים הספציפיים שציינת ועוד הרבה דברים למדתי בזכות דוקטור הו

אפילו עשיתי הרצאה על פומפיי מתישהו לפני שנתיים

מלחמת העולם ה2, מאדאם דה פומפדור,פומפיי, ואן גוך, שייקספיר , אגת'ה כריסטי

ItsMeiri

New member
ללא ספק!

אני יודע הרבה דברים הודות לפרקים האלה!
אני חושב שזה מקדם את הידע וזה יותר מעוד סתם תכנית טלויזיה.

OKDeSign

New member
כן, אבל לא באופן מודע

אני עכשיו קצת סותרת את עצמי אבל הענין הוא שאני נהנת מהפרקים האלה וזה ישר מוסיף לי ידע, אני כנארה לא ארוץ לוויקיפדיה לקרוא על האנשים אבל אני לחלוטין מתעניינת יותר, או שאני שומעת את השם במקום אחר יש לי הקשר לדברים ש"למדתי" מדוקטור הו ואני מקשיבה כנארה יותר בענין

בכללי, שמתי לב לזה תמיד בבית ספר, שיעורים שהיו על תקופות/אנשים שראיתי עליהם סרטים/סדרות זכרתי יותר טוב ואפילו התעניינתי יותר :D

התעניינתי גם לפני

בגבול הסביר (שינון תאריכים לא כלול בהתעניינות...קריאת ספרים כן)
כל פעם שמופיעה דמות הסטורית אני קוראת עליה מייד אחרי הפרק

תלוי בפרק נראה לי

למרות שאני לא זוכרת סיטואציה ספציפית אבל סביר להניח שהיו פרקים פה ושם שגרמו לי לקרוא קצת, אבל זה קורה לי עם הרבה סדרות לפעמים.
או כי זה משהו שנראה לי מעניין שאני לא יודעת עליו או מספיק או משהו שאני כן יודעת עליו ורק בודקת עובדות וכו'.

Tgreen

New member
לי קרה משהו אחר

ראיתי דוקטור הו וקיבלתי חשק מטורף לבקר באנגליה (וזה קרה), מה שכן אני אוהב את בריטניה גם בלי קשר לסדרה...
עכשיו ראיתי טורצ'ווד ויש לי חשק לבקר בווילס (וזה עדיין לא קרה :) )

Tgreen

New member
אף פעם לא מאוחר :) האמת שאני מחפש עם מי לנסוע

ללונדון

זה הכי עשה לי חשק לגור בקארדיף

ולעבוד בBBC ואפילו התחלתי לברר מה האופציות ואיך עושים את זה.
זה עבר לי כשטננט עזב וזה עבר לי עם העונה הרביעית של טורצ'ווד וכו'.
וגם זה לא באמת אפשרי לעבור לשם ולעבוד שם
אבל היה נחמד לפנטז

חברה טובה שלי עברה ללונדון אבל, לא בעקבות הסדרה אבל היא כן גרה שם עכשיו ושולחת מדי פעם תמונות אקראיות של דברים קשורים לסדרה שהיא נתקלת בהם. זה נחמד.

OKDeSign

New member

אני לחלוטין אחת מהם. אני מוכנה "לסבול" חורף קשה בשביל קיץ שהוא אביב שלנו

timetraveler900

New member
לחלוטין כן

קח לדוגמה את אגת'ה כריסטי. ישר אחרי שראיתי את הפרק איתה קראתי קראתי 5 ספרים שלה. הכרתי סופרת מדהימה.
שייקספיר - תמיד היה מסתורין סביב הדמות הזו בעיני ואחרי שראיתי את הפרק התעניינתי בו יותר ובמחזות שלו יותר.
ואן גוך - יש לי חברה שמתעניינת ומתעסקת באומנות ובמקרה היא גם אוהבת את דוקטור הו. עוד לפני ששודר הפרק היא סיפרה לי על ואן גוך וכמה היא אוהבת את היצירות שלו ואת ההשראות שלו. אחרי הפרק גם אני התחלתי להתעניין בבן אדם המדהים הזה.

ועוד עוד.. הרשימה מאוד ארוכה. מאוד.

Yaki J

New member
אם זה גרם לך לקרוא את כריסטי אז זה היה שווה

קראת את מרפל, פוארו או משהו אחר?

timetraveler900

New member
פוארו לא יצא לי לקרוא

מרפל קראתי אחד. השאר היו עם גיבורים אחרים.

וכן, לחלוטין שווה.

למעלה