האם דיסלקציה יכולה לעבור בתורשה?

האם דיסלקציה יכולה לעבור בתורשה?

אני דיסלקטית אובחנתי רק בכיתה יא' כיום יש לי ילדה קטנה רציתי לדעת האם קיים סיכוי כלשהו שהילדה שלי דיסלקטית בגלל שאני סובלת מדיסלקציה? ואם קיים חשש כזה, באיזה גיל כבר אפשר לאבחן את זה?

Diana M

New member
דיסלקציה

שלום חיפושית. ידועים לא מעט מקרים בספרות של משפחות בהן הדיסלקציה עוברת מדור לדור. אין זה אומר כי זה מתרחש תמיד , אך בהחלט ישנה אפשרות כזו. לצערי הרב לא כל אדם שמאובן כדיסלקט הוא אכן דיסלקט. כבר ראיתי לא מעט איבחונים בהם טענו לדיסלקציה ולא כך היה הדבר. דיסלקציה היא כשל ספציפי ברכישת הקריאה. כאשר בכל שאר התחומים אין כשלים חריגים. הספרות מדברת כיום על מודעות פונולוגית כקריטית לרכישת הקריאה. דיסלקטים יסבלו בדרך כלל מכשל במיומניות הפונולוגיות, כשלים מסוג זה ניתן ניתן לאתר כבר בגיל טרום חובה אך חשוב לזכור כי גם כאשר ילד סובל מחסך בתחום הפונולוגי אין זה אומר בהכרך כי יסבול מדיסלקציה בעתיד אך טיפוח ופיתוח תחומים אלו בהחלט עשוי לסייע במניעת כשלים ברכישת הקריאה בעתיד. דיאנה

Diana M

New member
דיסלקציה

שלום חיפושית. ידועים לא מעט מקרים בספרות של משפחות בהן הדיסלקציה עוברת מדור לדור. אין זה אומר כי זה מתרחש תמיד , אך בהחלט ישנה אפשרות כזו. לצערי הרב לא כל אדם שמאובן כדיסלקט הוא אכן דיסלקט. כבר ראיתי לא מעט איבחונים בהם טענו לדיסלקציה ולא כך היה הדבר. דיסלקציה היא כשל ספציפי ברכישת הקריאה. כאשר בכל שאר התחומים אין כשלים חריגים. הספרות מדברת כיום על מודעות פונולוגית כקריטית לרכישת הקריאה. דיסלקטים יסבלו בדרך כלל מכשל במיומניות הפונולוגיות, כשלים מסוג זה ניתן ניתן לאתר כבר בגיל טרום חובה אך חשוב לזכור כי גם כאשר ילד סובל מחסך בתחום הפונולוגי אין זה אומר בהכרך כי יסבול מדיסלקציה בעתיד אך טיפוח ופיתוח תחומים אלו בהחלט עשוי לסייע במניעת כשלים ברכישת הקריאה בעתיד. דיאנה

במקום לצאת כבר לאבחנים

עשי טיפול מונע. אם הילדה לא זכתה לקל את הגנים שלך בנושא זה - הטיפול המונע לא יפגע ואם כן זכתה בגנים הללו - הטיפול המונע יעזור לה בהמשך.

freearth10

New member
דיסלקציה תורשתית וסביבתית

היי חיפושית 74, גם אני חושבת שעדיף לתת לה גרויים סביבתיים ולעבוד איתה תוך כדי משחק במה שקשה לה מאשר לתייג אותה. האם הלידה שלה היתה לידה טראומטית? האם מכל סיבה שהיא לא יכולת להניק אותה מייד לאחר הלידה? האם היא זחלה לפני שעמדה? האם היא חוצה את קו האמצע? אלה דברים שצריכים להיות מודעים להם ואם יש איזושהי בעייה, עדיף להתחיל לטפל כמה שיותר מוקדם. ואת, אל תנסי ללמוד מחוויותיך לגבי חוויות הילדה הקטנה שלך, כי למרות כל הדמיון ביניכן, בכל זאת יש לכן סביבת חיים שונה ואפשרויות שונות מהאפשרויות שהיו לך.
מאיה

למעלה