האם דירוג זה עניין גברי, או לדבר על הדירוג זה עניין גברי?

FineSilverMan

New member
האם דירוג זה עניין גברי, או לדבר על הדירוג זה עניין גברי?

בשבועות האחרונים יצאתי עם אבא לכמה מסעדות וניסינו להחליט לאיזו מסעדה נלך בעתיד. בדרך כלל יש לנו מקום קבוע לתקופה.
מלבד מסעדות, ניתן לדרג חוויות, כמו דייטים, וניתן לדרג אנשים. אפשר באופן ממש כללי, לחלק ליפים או מכוערים, או את היפים, להגיד זה יפה מזה וכך הלאה.
אפשר להגיד שזו גישה "אינסטרומנטלית", רואה באחר כאובייקט. אחד מעוניין לצאת עם האחר כאשר האחר אטרקטיבי בעיניו, אטרקטיבי יותר מהמתחרה.
כל אחד מנסה למקסם את אושרו, את מצבו, להיות עם בן הזוג הטוב ביותר עבורו.
כל אחד עם הטעם שלו.

כל זה בעקבות הזעזוע:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=30&messageid=177342063

לא מזעזע בעיניי

אני לא עסוקה בלצפות מאנשים למוסריות, להטיף נגד קטלוג או לקבל אותי או אחרים כמו שהם. זה בזבוז אנרגיה וזמן. גבר או אישה שיש לו מספיק בטחון בעצמו זה לא יזיז לו שהאחר יכנס לאתר היכרויות או קיבל ציון 3 כי הוא מספיק טוב בעיני עצמו. 99% מבעיות בזוגיות נובעות מחוסר תקשורת ועוד יותר מחוסר בטחון עצמי (וזה גורם לציפיות מהצד השני למלא חללים חסרים או לנחש מחשבות)

FineSilverMan

New member
לדעתי עיקר הבעיות בזוגיות היא כי אנשים משתנים

מה שהתאים פעם, לא מתאים היום. אם פעם בני הזוג פקדו פאבים, רקדו עד אור הבוקר, לאחר החתונה, למשל, לפעמים יש רצון של אחד מבני הזוג לבלות זמן איכות אינטימי בסלון הבית מול הטלויזיה...
או כל מני סיפורים דומים -- התשוקה יורדת ואין באמת אינטימיות ומחוייבות...
&nbsp

אבל זה עניין של תקשורת

מנסים למצוא פתרונות בהסתגלות למצבים חדשים של הזוגיות או שמפרקים סופית, כשאין תקשורת נוצרים "בעיות" ביניים. יש גורם שלישי- נוחות...

רואה 6 6

New member
השאלה אם זה גברי או נשי,מוסרי או לא וכל דבר אחר לא רלוונטית

הענין הוא שזה לא מענין את הצד השני.זה דבר שצריך לשמור בסוד וזו אחת הצרות עם אתרי הכרויות,שמחצינים כל התנהגות והופכים אותה לפוגענית. העובדה שאתה מדרג דייטים,בחורי הצעיר, היא דבר שבינך לבין עצמך. אני לא רואה בזה אישית משהו כלכך פוגעני כשאתה מספר על כך אבל חשיפה של פרט זה יכולה להיתפס כפוגענית ע"י אחרים. במובן של,"איזה עולם פנימי יש לבני אדם,אללה יוסטור".

אולי נוח לך ליהיות כלכך קר ומחושב ומדרג אבל העולם לא הרוויח מידיעה זו.

FineSilverMan

New member
מן הסתם במקרה ספציפי

אם אגיד למישהי שהיה לנו דייט פושר, אולי היא היתה נפגעת מכך. אם כי רוב הסיכויים שגם היא לא ממש נהנתה, כנראה. לרוב זה הדדי למדי.
&nbsp

Berethor

New member
בין אם אתה אומר לה את זה ובין אם לא, עדיין הדירוג הוא ישנו

אם הכל היה הדדי כמו שאתה חושב אז כל העניין הזוגי היה הרבה יותר פשוט, אבל לא כך הדבר, אחד הצדדים יכול להיות מרוצה ומעוניין, והשני לא, על אותו עיקרון שמשיכה ורגשות יכולים להיות חד-צדדיים, כך גם מידת הסיפוק מדייט מסוים. נכון לא תמיד זה נוח להגיד את הביקורת על בפגישה או על הצד השני, אבל זה לא אומר שהיא לא קיימת, זה פשוט שאתה חושש להגיד אותה, זה משום שאין לך מספיק אומץ או/ו אתה לא רוצה "שתפגע" מהביקורת. אני מאמין באמת, אפילו אם האמת היא קשה, לא תמיד אני אומר את כל מה שיש לי להגיד אבל אני גם לא אשקר, לפעמים אני מסתפק בביקורת חלקית, על הדברים שיותר קל לבקר עליהם, בדרך כלל זה מספיק. לי באופן אישי לא אכפת מאיכות הדטיים, לרוב מה שהכי חשוב מבחינתי זה מידת ההתאמה.

bp9mk6

New member
אני חושב שכולם מדרגים את כולם

לכל בן אדם יש לנו את הציון לכמה "אינטרס" יש לנו להשקיע בקשר איתו, כמה הוא יפה, כמה הוא חכם וכך הלאה. כנראה בסוף יש גם איזה ציון מסכם שאנחנו נותנים לו בתת מודע.

אנשים שבתחילת קשר ממשיכים לחפש אחרים... בעיניי זה אישיו מורכב. אם לצורך העניין נשווה את זה לתהליך חיפוש עבודה, אז רוב האנשים גם אם הם עברו ראיון במקום מסוים והוא נראה להם מתאים, עד שהם לא חתמו הם ימשיכו לבדוק אם קיים משהו יותר טוב. מצד שני כשזה מגיע לבני אדם ולמערכות יחסים זה אחרת. מניסיון אישי לא נעים זה מרגיש שהצד השני שם אותך על אש קטנה. כאילו אתה טוב אבל אולי יש יותר טוב, אז הוא בודק עוד אופציות.
היום אני סבור שזה דפוס אופי של אנשים שלא יודעים להיות מסופקים. לפחות כל זמן שהם לא הגדירו מטרה מוגדרת למה שהם מחפשים.
בנוסף, רוב האנשים שעושים את זה גם אם הם מצהירים שיש להם כוונות רציניות, זה אנשים שמחפשים סטוצים.

נכון, זה דומה יותר לחיפוש עובד/ת
(כל קשר למציאות יוכחש)

(ניתן לקרוא גם בחילופי תפקידים ומינים, וגם לכעוס ולהאשים שזה נכתב בלשון זכר הכל מותר!)

שלום, אשמח להכיר
שב בבקשה כי אין לנו זמן,
מה אתה עושה בחיים? (מעבדת נתוני תשובה לכימוט מספר חופשות וצ'ופרים ממוצע בשנה)...

תראה זה לא בדיוק מה שאני מחפשת, אבל אני רגילה בעיקר לחפש...ולא יודעת מה בדיוק אני רוצה אלא יותר מה המשפחה והחברה מספרת לי שאני צריכה. אפשר לנסות תקופת התלמדות ואולי אחר כך נשמע קצת מה הציפיות שלך
אבל רק קצת, אתה יודע בכל זאת...

דרישות: שידע לבשל כי אני לא אוהבת, שיקבל אותי כמו שאני וידע לפרגן ולהקשיב כי אני לא אוהבת את מה שאני רואה במראה. יכולות: שיחמם (תנור להשכרה לחורף), שיהיה מהמפנקים והמתפנקים (פינוקי מחפש מישהי עם תסביך אלקטרה שתקבל מישהו עם תסביך אדיפוס) או לחילופין שיאהב לימודי קבלה (מהנותנים והמקבלים) או שיאהב יוגה (מהייאנגים והיאנגים).

כישורים: חיסול רמשים, יפתח צנצנות לעולם לא יחביא את העוגיות, וידע לקדוח חורים לתליית תעודות. שיבוא גם אם אפשר מחוסן, חסון אך חנון נותן ספייס אבל שיתגעגע באופן דרמטי כמו בשיר של להקת בנים. שידע את תשובת הקסם כשאשאל אם השמנתי אבל בעצמו שיהיה רזה כי אף אחת לא מחפשת בחור שמן זה פתטי. שיהיה חרוץ ועסוק ושאפתן להצליח למרות שהצלחה היא מילת קוד שתאפשר לשנינו את הכסף להריח. ובכל זאת שיהיה בערב בבית כל יום ויפנה לי זמן יוציא אותי לאוכל וטיולים ויהיה בעל כריזמה מאלפת ככלבן. שיהיה קרבי אסרטיבי אבל שבחיים לא יצא ליומיים מילואים, ואם כן שיחזור ינתק את עצמו ויחזור ישר לחיים כמו רובוט בלי בכי על המתים.

שיראה מסוקס אבל תמיד עם כוח וזמן להתגלח שידע להכיל ולהרגיש ובלי מילה ללא קיטש, כן אתה צודק! בדיוק כמו שזה נשמע שישאף להתקדם לעמדת החברה הכי טובה. שיהיה מוכן לנישואין וילדים ונפגש בדיוק בגיל המתאים בחודש הנכון כשהירח מלא, ואם אחרי שני דייטים פתאום הוא יקום והכסא יחרוק ברעש עקום מיד אהפוך לדלעת ללא סיבה לא יודעת למה, הוא פשוט בא לי לא טוב זאת תחושה של אישה אל תנסה להבין גם אני לא מבינה. לפעמים הכל נכון אבל יש עוד דגים בים, תם הזמן מאחוריך יש תור בבקשה לא לחזור.

דירוג זה משהו מובנה באתרי הכרויות

זה חלק מהמשיכה והנהירה לשם כתחלופה לצומי ברשת חברתית בשביל שני המינים. כי באתרי הכרויות אתה יכול לחשוף ולמכור פחות מעצמך האמיתי כדי לקבל פידבק. הבעיה היא שהתרבות שלנו כבר ממש חולה בזה, אחד מהמפתחים המציא תוסף לפייסבוק שמוריד את המספרים מכל אפשרות באתר. בדרך הזאת אתה נגמל לאט לאט מלבדוק כל הזמן ולטפוח לעצמך על השכם או לצלם את עצמך בבגד ים ולחוש דוגמנ/ית...
&nbsp
אם משהו מהבהב באדום אבל אתה לא מחשיב את עצמך יותר או פחות כי אין מספר שמתריע אם זאת הודעה או הצעת חברות מאדם אחד או עשרים לייקים מדודה רוחמה שבעקבות הפרקינסון נתקעה על העכבר באוטומט...המוח מתחיל להרגע מהגירויים הלא פוסקים האלו.

כולנו עושים את זה

השאלה היא לפי מה הולך הדירוג שלך-
האם הוא מתייחס גם לתכונות אופי שיהיו חשובות בבניית מערכת יחסים בריאה או רק למעמד סוציואקונומי ומראה חיצוני.
&nbsp
יצאתי פעם חודש עם בחור מדהים, היתה משיכה והיה הרבה יותר מכיף להיות יחד. אבל היה לי ברור שחיים משותפים לא יחזיקו יותר משבוע..

FineSilverMan

New member
מבחינתי

בערך שליש למראה ושני שליש לאישיות/לפנימיות/לחוכמה...
לא חשוב לי המעמד הסוציואקונומי... העיקר שארצה להיות איתה.
אם השיחה לא זורמת, אם לא כיף ביחד...
&nbsp

יש טיפוסים שכלתניים

יותר ופחות. זה אולי מקוטלג חברתית כ"תכונה נשית" או "תכונה גברית" אבל כמו שאמרה "6 6" זה בכלל לא משנה.
&nbsp
יותר חשוב שתתנהל בצורה מכבדת ולא תפגע בבנות האדם שמולך.

FineSilverMan

New member
אין ספק...

אני לא רואה שכלתנות כתכונה גברית או נשית.
&nbsp
לא זכור לי מקרה אחד שלא נהגתי בכבוד והשתדלתי לא לפגוע... לצערי יצא ופגעתי, לא בזדון.

Berethor

New member
דירוג זה עניין הגיוני ולגיטימי בסך הכל, גם דירוג של אנשים

לי באופן אישי לא פשוט לדרג במספרים, אבל בהחלט יש עניין של טובה או רעה יותר בין אישה אחת לאחרת, באופן כללי או בסוגייה ספציפית. חלק מהתכונות החיוביות או השליליות הן כמעט אוניברסליות, אבל אחרות הן עניין של העדפה והתאמה, לדוגמא גבר שמעדיף נשים מלאות או דקיקות, מופנמות או מוחצנות, וזה רק על קצה המזלג.

למעלה