האם דניאל פרץ הולך להיות שוער ברצלונה?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לתיקון העולם-חלק ב'.

קודם כל, הנה חלק א', כפי מה שפורסם בארבעה פורומים שונים:

העולם הוא בלגאן אחד גדול. השם שלי הוא מאור פז ואני האדם החכם ביותר בעולם, כמו גם גאון עצום מימדים בגיאופוליטיקה ויחסים בינלאומיים. הנה התוכנית שלי | תפוז פורומים (tapuz.co.il)
העולם הוא בלגאן אחד גדול. השם שלי הוא מאור פז ואני האדם החכם ביותר בעולם, כמו גם גאון עצום מימדים בגיאופוליטיקה ויחסים בינלאומיים. הנה התוכנית שלי | תפוז פורומים (tapuz.co.il)

* הבהרה: אין באמור בשרשור זה, או זה הקודם, בשביל להעיד על דעות פוליטיות אישיות או צדדים שאני מצדד בהם או מתנגד להם. התוכנית התיאורטית הזאת היא מה שהיא צריכה להיות כדי להיות תוכנית טובה, אפשרית, ובאופן כללי, מודל בר קיימא בשביל לתקן את העולם. זהו החלק השני.

בחלק הראשון דנו בבסיס ההתחלתי שצריך אותו בשביל לתקן את העולם-איך ליצור שלום עולמי ולסיים את המלחמות. כעת, ולאחר התוכנית ההיא, אפשר לדבר על חלק ב' של תוכניתי לתיקון העולם-איך לתקן את העולם ברמה הגדולה יותר, הרחבה יותר והמקיפה יותר, ובאופן כללי יותר, כמו גם לשמור על השלום העולמי שיצרנו בחלק א'.

אז ככה:

העולם הוא בלגאן אחד גדול. חוץ מאשר הסכסוכים האלימים והמלחמות, הסיבה לכך, כמו גם הסיבה לסכסוכים האלימים והמלחמות עצמם, היא שיש יותר מידי שחקנים על הזירה העולמית, שיש להם יותר מידי עצמאות, באשר ליותר מידי סוגיות. זה מתכון מובטח לכאוס תמידי. לכן, על-מנת לתקן את העולם, מעבר לסיום המלחמות והסכסוכים האלימים על-פי המתווה שהצעתי בחלק א', עלינו לדאוג קודם כל, שיהיו בעולם פחות מדינות, ושלפחות מדינות האלו, תהיה פחות עצמאות להחליט בעצמן, על פחות סוגיות מאשר הסוגיות שהן מחליטות עליהן עכשיו. אמנם זה נכון שכל מדינה עצמאית וריבונית צריכה בעיקרון לנהל את ענייניה בדרכה ובעצמה, אבל מעבר לדברים האלו, יש גם את הסוגיות הבינלאומיות, ואין סיבה שבנושאים אלו, לצורך הדוגמה, לכל מדינה יהיה קול שווה, אבל אנחנו מקדימים את המאוחר, לאט-לאט.

1. קודם כל, צריך פחות מדינות בעולם. משמעותית פחות. בעולם יש בערך 200 מדינות, אבל הבעיה היא שהעולם קטן מידי בשביל 200 מדינות. אני חושב שאנחנו בקלות יכולים לצמצם את הכמות הזאת ברבע, ב-25%, ולרדת ל-150.

אז ככה: קודם כל, ברית המועצות צריכה לקום מחדש, אבל הפעם זאת לא צריכה להיות ברית של מועצות, ואפילו אימפריה רוסית, אלא בסה"כ רוסיה גדולה. זה כבר מוריד מהמפה העולמית ומהזירה הבינלאומית 14 מדינות מיותרות שאין סיבה שיתקיימו. חוץ מזה, מונגוליה צריכה להסתפח לסין. רוב המונגולים ממילא חיים בסין. אנחנו ב-15 מדינות שהצלחנו למחוק מהזירה הבינלאומית. זה נהדר. טאיוואן צריכה להסתפח לסין. צפון קוריאה צריכה להסתפח לדרום קוריאה. פקיסטן צריכה להסתפח להודו. ברוניי צריכה להסתפח למלזיה. גם סינגפור צריכה להסתפח למלזיה. הגענו ל-20 מדינות פחות. זה מדהים, אנשים. בואו נמשיך. דרום סודאן צריכה להסתפח לסודאן. אסוואטיני צריכה להסתפח לדרום אפריקה. לסוטו צריכה להסתפח לדרום אפריקה. קריית הוותיקן צריכה להסתפח לאיטליה. אנדורה צריכה להסתפח לספרד. אנחנו ב-25 מדינות פחות בעולם. פורטוגל צריכה להסתפח לספרד. לוקסמבורג צריכה להסתפח לגרמניה. ליכטנשטיין צריכה להסתפח לגרמניה. מונקו צריכה להסתפח לצרפת. מלטה צריכה להסתפח לאיטליה. אנחנו ב-30 מדינות פחות. סן מרינו צריכה להסתפח לאיטליה. כל יבשת אמריקה הצפונית צריכה להיות מדינה אחת, חוץ מכמה מדינות איים שמה שיותר קרובות ליבשת אמריקה הדרומית מאשר לזאת הצפונית אבל איכשהו עדיין משויכות לאמריקה הצפונית. אם אנחנו משאירים אותן בחוץ, ויש שמונה מדינות כאלו, אז אלו 14 מדינות נוספות שהורדנו מהמפה, וככה הגענו לסכום כולל של 45 מדינות פחות בעולם.

חוץ מכל זה, לא צריכות להיות בעולם מדינות של פחות ממינימום 25,000 קילומטרים רבועים, וכל המדינות האלו צריכות להסתפח למדינות גדולות יותר בצמוד אליהן. גם לא צריכות להיות מדינות קצת גדולות יותר, אבל שנמצאות באמצע של מדינות אחרות או ליד מדינות אחרות עם שטח של מאות אלפי ומיליוני קילומטרים. גם מדינות אלו צריכות להסתפח למדינות גדולות יותר בצמוד אליהן. יש מלא מדינות כאלו שלא אמרתי, וזה לא רק מביא אותנו אל סף ה-50 מדינות שרצינו, אלא עכשיו אחרי שבאמת עשיתי את כל הדבר הזה והסתכלתי, זה יכול להביא אותנו לאפילו עד 60 או אולי אפילו 70 מדינות פחות בעולם. מ-190 עד 200 מדינות בערך הגענו לבין מקסימום עליון של 140 מדינות ועד למינימום תחתון של עד 120 מדינות. זה שליש פחות. אפילו קצת יותר. זה מדהים. וזה בדיוק מה שהעולם צריך, בתור התחלה, כדי להפוך למקום טוב יותר. פחות מדינות. פחות קולות על הזירה העולמית. פחות בלגאן. פחות כאוס.

2. אחרי מה שאנחנו צריכים קודם כל פחות מדינות בעולם, אנחנו צריכים שפחות מדינות ישלחו פחות ידיים ופחות יתערבו בפחות נושאים. אנחנו צריכים שהרבה מדינות מהמדינות שייוותרו, יהיו פחות אגרסיביות בנוגע לפחות נושאים ויהיו יותר נוחות, "מקבלות", ו"זורמות" עם תכתיבים מלמעלה של המעצמות. בצורה זאת ובדרך זאת, יהיו פחות שחקנים על הזירה העולמית באשר לכל הסוגיות הגדולות והחשובות, מאשר מה שאפילו כבר יש עוד פחות מדינות ממקודם. אז איך אנחנו עושים את זה? כדי שיהיו פחות מדינות על הזירה העולמית שבאמת צועדות קדימה ועושות בעיות ואומרות "אני חושבת ככה ואני חושבת ככה" ו"צריך לעשות ככה וצריך לעשות ככה", וזה אולי יישמע קצת מוזר אבל זה דווקא מסתדר, רק תחשבו על זה, צריך יותר מדינות חזקות על הזירה העולמית, צריך יותר מדינות שיוגדרו כמעצמות עולמיות בצורה רשמית ומוסדרת, ושפשוט יטילו את מרותן על המדינות האחרות, בנושאים והסוגיות הבינלאומיים, שכל שאר ה-120-140 מדינות קטנות וחלשות, לא צריך להיות להן "סיי" בנוגע לנושאים האלו והסוגיות האלו. וכל מעצמה כזאת תקבל "שטח חסות", של כמה עשרות מדינות רגילות, שהיא זאת שמנהלת את העניינים הבינלאומיים והסוגיות הבינלאומיות בשטחים של המדינות האלו.

במילים קצת אחרות, כדי לתקן את העולם, מעבר למה שאנחנו צריכים להפסיק את המלחמות, ומעבר למה שאנחנו צריכים פחות מדינות (בהתחלה חשבתי בכיוון של חמישים מדינות פחות אבל הנה אנחנו רואים שבסוף אפשר שישים ואפילו שבעים מדינות פחות), אנחנו צריכים יותר מעצמות, שיוכלו להשתלט יותר טוב על הסוגיות והעניינים הבינלאומיים, שהמדינות הרגילות לא צריכות להיות אחראיות עליהן, לא בכלל, ובטח שלא הן לבדן ובכוחות עצמם, כי מה זאת אומרת שלדוגמה, יום אחד איראן קמה בבוקר ומחליטה שהיא רוצה פצצות אטום? ומה זאת אומרת שיום אחד סוריה קמה בבוקר ומחליטה לעשות שואה באזרחים של עצמה? ומה זאת אומרת שיום אחד ברזיל קמה בבוקר ומחליטה לכרות את יער האמזונאס ולהרוס את החיים ואת העולם כפי מה שהכרנו אותם? אלו בעיות שנובעות מעצם זה שאין מספיק מעצמות מטילות מורא, קובעות סדר יום ומתערבות, ביחס לכמה מדינות רגילות יש.

כרגע יש חמש מעצמות ו-200 מדינות. זאת מעצמה אחת על כל ארבעים מדינות רגילות. זה לא טוב. זה יותר מידי. מה הפלא שכל העולם בבלגאן אחד גדול?

התוכנית שלי הרי מציעה בין 120 ל-140 מדינות, בואו נגיד 130, ואני חושב שיש מקום לקדם עוד ארבע מדינות לרמה של מעצמה עולמית, מה שיביא למצב של 9 מעצמות, ואז אנחנו מדברים על יחס לא של מעצמה עולמית אחת על כל 40 מדינות, אלא מעצמה עולמית אחת על כל 15 מדינות. כל-כך הרבה יותר נכון. כל-כך הרבה יותר יפה. כל-כך הרבה יותר נוח. כל-כך הרבה יותר אפשרי, ישים, בר-קיימא.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
חמשת המעצמות הנוכחיות הן ארצות הברית, בריטניה, צרפת, סין ורוסיה. יש מקום לדעתי לקבוע שארבע מדינות נוספות הן מעצמות עולמיות. ארבעת המדינות הנוספות הן יפן, הודו, ישראל וגרמניה. זאת לא החלטה "סתם ככה כי בא לי" וזה לא "על הנייר" כי ככה החלטנו וזהו. אלו מדינות בעלות השפעה משמעותית בזירה הבינלאומית. זה מבוסס מציאות.

כך, תשעת המעצמות ולפי התוכנית החדשה יהיו ארצות הברית, בריטניה, צרפת, סין, רוסיה, יפן, הודו, ישראל וגרמניה. תשע מעצמות. אבל זהו. אסור להגיע ל-10 ומעלה כי זה יוזיל את כל רעיון ומושג המעצמה העולמית. תשע זה בסדר. תשע זה עוד "עובר". כל אחת מהמדינות האלו תקבל בממוצע 15 מדינות, והיא זאת שתנחית הוראות מלמעלה ותחליט עליהן, בסוגיות הבינלאומיות, שבהן, ובגלל שאלו סוגיות בינלאומיות, המשפיעות על האנושות כולה, הן לא צריכות להחליט בעצמן, אלא המעצמה שהמדינה משויכת אליה, צריכה להחליט על הנושאים הללו בשבילה, מכיוון שזאת מעצמה. מדינה שהיא אחת משיאי האנושות כולה, ושהינה כשירה יותר להחליט בנושאים האלו. הנושאים הבינלאומיים יהיו לדוגמה שאסור לפתח נשק לא קונבנציונאלי. צריך להימנע ככל האפשר עם זיהום האוויר. וזהירות עם כריתת היערות, הא? לא יותר מידי.

ממש תהיה רשימה מסודרת של איזו מעצמה מחליטה בסוגיות הבינלאומיות על אילו מדינות. ארצות הברית תקבל את יבשות דרום אמריקה, אפריקה ואוסטרליה. בריטניה, צרפת וגרמניה יקבלו כל אחת כמה מדינות במערב, מרכז, צפון ודרום אירופה. רוסיה תקבל את מזרח אירופה. סין ויפן יחלקו ביניהן את המזרח הרחוק. הודו תחליט על המדינות החל ממנה ועד למזרח התיכון. וישראל תחליט על המזרח התיכון.

לאט-לאט המדינות הרגילות ילמדו את הסדר העולמי החדש וילמדו לציית למעצמות שהן מסועפות אליהן בסוגיות הבינלאומיות ואני לא צופה יותר מידי צרות. אם בכל זאת כמה מדינות מידי פעם יסטו מדרך הישר, המעצמה תטפל בהן צבאית ובאמצעות מלחמה, ומלחמה בין מעצמה למדינה רגילה היא הרי לא כוחות, המעצמה תנצח, ועוד בקלות ומהר, והכול יחזור להיות כמו שצריך. הרי כך צריך לעשות את זה. שלום אמיתי מעוצב דרך כוח.

לדוגמה איראן עם הפצצות הגרעיניות. על-מנת לעצור אותן, ישראל צריכה להכריז מלחמה ופשוט להשמיד את מתקני הגרעין ולכבוש את איראן כולה. ישראל מסוגלת לזה בכוחות עצמה בתוך שבועות מספר, אבל אפשר ששאר המעצמות יעזרו קצת. ובנוגע למלחמה העתידית של אתיופיה ומצרים על השליטה בנהר הנילוס, וובכן, נהר הנילוס הוא בהחלט עניין בינלאומי רב חשיבות, ואז זאת בהחלט אחריות של המעצמות הרלוונטיות, והנושא הזה ספציפית הוא באחריות משותפת של ישראל וארצות הברית, כי מצרים מסועפת לישראל ואתיופיה מסועפת לארצות הברית, אז ישראל וארצות הברית צריכות להציב לאתיופיה עובדה פשוטה: נהר הנילוס שייך למצרים. נקודה. סוף סיפור. תעזבו אותו בשקט. ולדוגמה עצם זה שמדינות יער האמזונאס רוצות לכרות אותו. ארצות הברית צריכה פשוט לבוא אליהן ולהציב עובדה פשוטה: לא יקרה לעולם. לא יקשיבו? מלחמה.

אולי זה נשמע לא טוב. "מלחמה". "מלחמות". אבל זה לא באמת גרוע כמו מה שזה נשמע. הבעיה עם העולם של היום זה שכולם מחליטים לבדם ובעצמם בנוגע לאיזו סוגיה שזאת לא תהיה, אפילו אם זאת סוגיה בינלאומית, כל עוד זה בשטחן, וזה אולי גורם למלחמות בין שני מדינות רגילות, ובין יריבים שווי כוחות, מה שמוביל למצב של מלחמה שוויונית, קשה, מתישה וממושכת עם אובדן נורא של חיים רבים ועלויות של מיליארדי דולרים רבים. כל מודל המלחמה המודרני שגוי לחלוטין.

מלחמות, כדי שיהיו צודקות, קודם כל צריכות להיות בנוגע לסוגיות החשובות, ואלו צריכות להיות מלחמות בין יריבים לא שווים בכוחם, לדוגמה מעצמה ומדינה רגילה, והמעצמה צריכה לעשות את זה כמו שצריך, באמצעות "הלם ומורא", ואז להמשיך עם זה עד הניצחון המוחלט ולא עד שמצליחים את האויב למשא ומתן חסר תכלית כמו מה שקרה באפגניסטן, ואז המלחמה תהיה קצרה מאוד, זולה מאוד, ועם מעט מאוד אובדן חיים ונזק כלכלי.

מלחמות זה דבר יעיל. מלחמות זה דבר שעובד. מלחמות היא הדרך לעשות את הדברים. אנשים חושבים שהם נגד מלחמות. אנשים הם לא נגד מלחמות. אנשים הם נגד מלחמות כפי מה שהם מכירים אותן. אנשים הם נגד מלחמות ארוכות, יקרות ועם אובדן חיים רב. זה מה שאנשים הם באמת נגדו, הם פשוט לא מבינים את זה כי הם לא מכירים רעיונות אחרים של מודלים אחרים של מלחמות אחרות ודרכים אחרות לנהל אותן. מה שאנשים חושבים הוא שהדרך שבה הם מכירים מה זאת מלחמה, זהו כורח של המלחמה, אבל זה לא. זהו בסה"כ מודל המלחמה שהורגלנו בו.

אף-אחד לעולם לא היה נגד המלחמה בעיראק לדוגמה אם הייתה נמשכת חודש, נכון? אז למה היא לא נמשכה חודש? בגלל שהמערב הפך חלש, כפי מה שניסח זאת פעם נשיא סובייטי.

עוד חשוב לציין הוא שבעולם חדש שכזה, מהר מאוד המדינות הרגילות פשוט היו לומדות לציית למעצמות ואז כבר באמת לא היו מלחמות יותר, כן?

בכל מקרה, ועוד לפי תוכניתי, כל תשעת מנהיגי תשעת המעצמות, כל אחד מהם צריך לדבר עם כל השמונה האחרים בטלפון על בסיס שבועי, בסה"כ ארבע פעמים בחודש, בשביל לשמור על יחסים טובים. בנוסף, כל תשעת מנהיגי תשעת המעצמות צריכים להיפגש פיזית ופרונטלית, פעם בחודש, למפגש פיזי ולשיחת פנים אל פנים טובה כזאת, שבה הם יחליטו כיצד לנהל את ענייני העולם הבינלאומיים בחודש הקרוב. בסה"כ צריכות להיות 12 פגישות כאלו בשנה. לא כולל פגישות חירום אם פתאום קרה משהו.

המפגשים הללו צריכים להתרחש בנקודה הפיזית הנוחה ביותר עבור כל המנהיגים להיפגש בהם. הרי יש מרחק מסוים לטוס אליו ואז לטוס בחזרה ממנו, פעם בחודש, ולאנשים האלו יש מעצמות לנהל, כן? חלקם מנהלים מעצמות על. נקודת המפגש הטובה ביותר והנכונה ביותר היא פריז, שבצרפת. זה באירופה, וארבע מעצמות, יותר מאשר אחת מכל שלוש מעצמות בעולם, כבר נמצאת שם-צרפת, בריטניה, גרמניה ורוסיה. זה גם איפה שנשיא צפרת כבר נמצא ושוכן. בשבילו תהיה דרושה לא יותר מאש נסיעה במכונית. אולי אפילו לא זה. אפשר לנהל את הפגישות האלו בארמון האליזה. בנוגע לשאר חמשת המעצמות, ארצות הברית, סין, יפן, הודו וישראל. ישראל לא רחוקה מאוד מפריז. זה בסה"כ טיסה של כמה שעות הלוך-חזור. בנוגע לארבע שנותרו, הן לא מאוד קרובות, אבל גם לא מאוד-מאוד רחוקות, ואף-פעם לא היה אפשר למצוא משהו שיעבוד באמת מושלם בשביל כולם, נכון? פריז היא פחות או יותר אמצע הדרך בין יפן וסין לארצות הברית. זאת נקודת האמצע ביניהן, פחות או יותר. והודו יותר קרובה לפריס מאשר יפן וסין. אפשר גם לקבוע את הפגישות מוקדם בבוקר, למשך איזה שלוש עד חמש שעות, עם הפסקות באמצע. ככה נשיאי סין וארצות הברית, וראש ממשלת הודו, שיש להן דרך יותר ארוכה לעשות, וממילא חייבים לישון בלילה, יוכלו לישון במטוסים שלהם במהלך הדרך הלוך, לקיים את הפגישה, והזמן המבוזבז באמת, יהיה רק הדרך חזור, וגם אז הם יכולים להמשיך לעבוד מהמטוסים שלהם.

3. הנקודה השלישית והאחרונה היא שאנחנו צריכים לתקן את החינוך בבתי-הספר. בעולם יש 200 מדינות, לכל אחת יש את בתי-הספר שלה, שזאת לא בעיה, אבל כל אחת מלמדת דברים אחרים, ורבים מהדברים האלו לא חשובים. זאת בעיה.

כשרבים מהדברים שמלמדים בבתי-הספר לא חשובים, זאת בעיה. כשכל מדינה מלמדת דברים אחרים, גם זאת בעיה. זה בעצם איך שאנחנו יוצרים סוגים שונים של אנשים, שמשתייכים לתרבויות שונות, וזה מתכון לסכסוכים תמידיים, כאלו ברמה של מלחמה, וכאלו שאינם ברמה של מלחמה.

אנחנו צריכים קודם כל להבין מה הדברים החשובים באמת ללמד אותם, ואז אנחנו צריכים שכל העולם יעבור לכמעט אותה תוכנית לימודים עבור כל שנות בית-הספר. זה יאפשר לנו ליצור אנושות אחידה יותר, מאוחדת יותר, שמגיעה מבסיס יותר דומה, ושגם יודעת את הדברים החשובים באמת, כי תזכרו, התוכנית היא לא רק לעבור לאותו החינוך הפורמאלי עבור כל העולם, אלא גם שנבין מה הדברים הבאמת חשובים ללמד אותם, במקום השטויות שאנחנו מלמדים בבתי-הספר את ילדינו כיום.

וזה היה עולם מתוקן בשלושה צעדים.

וזאת הייתה התוכנית של מאור פז, האדם החכם ביותר בעולם, ובהיסטוריה, לתיקון העולם, החלק השני.

תודה רבה לכולם, אני הייתי מאור פז. שמש עבור העמים.

autokollhto-toixou-hlios-diafora-400x400.png

XמX של Wון

Well-known member

כשדדי ארדהיים ורונן וינקלר נפגשו לראשונה במסיבת גייז בתל אביב, דדי בכלל לא היה בעניין. היום הם כבר מציינים 17 או 18 שנות זוגיות (תלוי את מי שואלים) ומתגאים בקריירות משגשגות, אבל העבודה הכי חשובה שלהם בכלל נמצאת בבית, שם הם הורים במשרה מלאה לזוג תאומים בני 7 וזוג תאומות בנות שנתיים. אז איך מצליחים לנהל את כל זה וגם לישון? זימונים באאוטלוק"https://mobile.mako.co.il/pride-news/Article-b8ff105df130091026.htm

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
כל תחום שירותי הסטרימינג צריך סטיב ג'ובס.

גדולתו של סטיב ג'ובס, כפי מה שכתב עליו וולטר אייזקסון בספרו הביוגרפי על ג'ובס, "סטיב ג'ובס" (ספר נהדר, מומלץ במיוחד), היא שסטיב ג'ובס לא באמת המציא שום דבר חדש שלא היה קודם לכן, חוץ מאשר אולי הפורנו פתיחת קופסאות, אלא מה שהוא עשה, והגדולה שלו הייתה, שהוא חולל מהפכות גדולות וחשובות בתעשיות קיימות של מוצרים גרועים.

עצוב להודות בזה, אבל שירותי הסטרימינג היא תעשייה של שירותים גרועים, שכשזה מגיע ממני, זה אומר הרבה מאוד, כי אני מזכיר לכם שאני הגאון עצום המימדים שחזה את נטפליקס בפברואר של 2018, אם כי הסוגד SupermanZW לדוגמה יותר מעריך אותי על כך שחזיתי את טסלה במרץ של 2020 ולפני עלייה של 1,300 אחוז ב-13 החודשים הבאים (שבמונחים של היכולות שלי היום זה כלום בשבילי אבל לא חשוב).

בכל מקרה, הבעיה של שירותי הסטרימינג, היא שהם מציעים כמות מצומצמת למדי של סרטים וסדרות טלוויזיה, שלא בא לנו על לפחות 90% מהם, כך שלא רק שאנשים צריכים לשלם הרבה כסף על שלוש-ארבע שירותי סטרימינג כדי להגיע לכמות סבירה של תכנים בתשלום, אלא שגם כל אדם ממצה כל אחד משירותי הסטרימינג האלו די מהר.

לכן תחום שירותי הסטרימינג צריך סטיב ג'ובס, כי את מה שסטיב ג'ובס עשה עם שוק המוזיקה וחנות האייטונס, שהחליפה את ההורדות הלא חוקיות ואת השירותים הפיראטיים כמו נאפסטר (אפשר להשוות לאתרי הצפייה הלא חוקיים של היום), אנחנו צריכים לעשות לשוק שירותי הסטרימינג.

לא צריכים להיות 7-8 שירותי סטרימינג שכל אחד מהם מציע 100-200 סדרות טלוויזיה וסרטים בממוצע, וכולם ביחד מציעים פחות מאלף, וכל אחד מהם גובה איזה...20 דולר או משהו? ככה שלדוגמה מי שרוצה את כולם, לא שזה מאוד מעשי אבל נגיד, צריך לשלם 140-160 דולר לחודש, וגם אז, כל שירותי הסטרימינג ביחד לא מצליחים לכסות את עשירית האחוז מכל התכנים שקיימים.

צריך להיות שירות סטרימינג מרכזי אחד, או כמה מרכזיים, שכל אחד מהם מציע מינימום תחתון של אלפים או אפילו עשרות אלפים של סדרות טלוויזיה וסרטים על כל עונותיהם וכל פרקיהם, אם לא את כל סדרות הטלוויזיה והסרטים שנעשו מאז ומעולם, וכל הדבר כולו צריך לעלות עד למקסימום של 25 דולר לחודש.

האדם המתאים למשימה הוא אילון מאסק, שכשזה מגיע ממני זה אומר הרבה, כי אני הגאון שחזה את טסלה, הסיבה שבגינה SupermanZW סוגד אותי כאלוהיו, אם כי מאז כבר הגעתי ליכולות של 10,000 אחוז תשואה בשנה ויותר מכך (לא חשוב כרגע), אבל הבעיה היא שלאילון מאסק יש הרבה מאוד על הצלחת שלו עכשיו, וגם דברים יותר חשובים, אז...כן. צריך אולי מישהו אחר. השאלה היא אם באמת יהיה מישהו שירים את הכפפה, או שהמצב יימשך לתמיד.

על החתום,

מאור פז,

גאון עצום מימדים רב-תחומי,

חכם יותר מלאונרדו דה וינצ'י בכבודו ובעצמו,

צורך שירותי סטרימינג מתוסכל,

מיצה את כמעט כל התכנים גם של נטפליקס וגם של דיסני פלוס,

תוהה איזה שירות סטרימינג להנחות את אמא ואבא לשכור עכשיו,

אפל טי וי פלוס, דיסקברי פלוס, או אולי משהו אחר,

המלצות?

ועדיף משהו עם כמה שיותר תכנים,

תודה.

image-1-8.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אלפי הרוגים. תקופות קשות לפנינו. תהיו חזקים.

תחזית של מאור פז, גאון עצום מימדים.

כמו לאונרדו דה וינצ'י. רק חכם יותר.

1697310955333.png

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
היא לא תנצח.

כשג'ב רץ לנשיאות ב-2016, הסיכוי היחיד שלו לנצח בבחירות המקדימות היה להינשא על תהילתו של אחיו הנשיא לשעבר, ג'ורג' בוש הבן, אבל נשיאותו של ג'ורג' בוש, במיוחד השנייה, חשוב לזכור, הייתה נשיאות כושלת. נשיאותו של ג'ורג' בוש הבן הייתה הדבר היחיד שנתן לג'ב איזשהו צ'אנס לניצחון, אבל היותה של נשיאותו כושלת, זה הדבר שבעצם גם היה המכשול הגדול ביותר לניצחונו של ג'ב. באיזשהו שלב, ג'ב אפילו ניסה להתנער מנשיאותו הכושלת של אחיו הגדול ג'ורג', אבל זה לא עבד, והוא הפסיד. הוא אפילו לא ניצח בבחירות המוקדמות.

זה מאוד מזכיר לי את הריצה לנשיאות של איוונקה ב-2028. בלי אבא שלה, מי היא, מה היא, ומי יסתכל עליה בכלל, ואיזה סיכוי יכול להיות לה לנצח?

מורשתו של אביה, והינשאות על גלי והדי הצלחתו ונשיאותו, זה הסיכוי היחיד שלה לניצחון. הבעיה, היא שזה גם הסיכוי הגדול והמשמעותי ביותר שלה, להפסד.

בלי קשר לשאלה אם הנשיאות הראשונה של דונלד טראמפ הייתה טובה או רעה, זה לא מאוד משנה, כי מי יזכור אותה בכלל? בין בחירות 2028 לסוף נשיאותו הראשונה של טראמפ, כבר יעברו שמונה שנים, ולכן זאת נשיאות דונלד טראמפ השנייה, שאותה חזיתי כבר בפברואר של 2022 ו-9 חודשים לפני שבכלל הכריז על מועמדותו, היא זאת שבאמת משנה.

הבעיה של איוונקה, היא שנשיאות דונלד טראמפ השנייה תהיה הנשיאות הכושלת ביותר בהיסטוריה. קודם כל, דונלד הוא לא רוזוולט, ולא משנה מה תהיה התוכנית שלו, הוא לא יצליח להוביל לשיפור בשפל הגדול השני, שחשוב להזכיר, יהיה הרבה יותר גרוע מהשפל הגדול הראשון, גם בחומרה, וגם באורך, כי תזכרו שהוא יימשך עד המאה ה-22, אז ספק אם רוזוולט היה מצליח להתמודד נכון וכראוי עם השפל הגדול השני, אז טראמפ יצליח? לא. לא. תחתיו, יהיה רק המשך והעמקה של השפל הגדול השני, שאני מעדיף שלא להגיד לכם מתי יתחיל.

חשוב גם לזכור שבמהלך נשיאות טראמפ השנייה תתרחש מלחמת העולם השלישית, שגם כן, אני לא מתכוון להגיד לכם מתי תתחיל, שזאת מן הסתם לא תהיה מלחמה פופולארית במיוחד, שגם כן לא תעזור לרפובליקנים, קל וחומר לאיוונקה, בתו של הנשיא בזמן המלחמה, לזכות בבית הלבן בפעם השנייה ברציפות.

על כל זה תוסיפו את זה ש"אין לה את זה". לאיוונקה אין את הקסם והכריזמה של אביה. היא לא סוחפת כמוהו. היא לא מעוררת השראה כמוהו.

תחברו את שלושת הדברים האלו יחדיו, הכישלון בעצירת או, אפילו רק מניעת העמקת השפל, ביחד עם מלחמת העולם השלישית, ועצם זה שלאיוונקה "אין את זה", ואיוונקה פשוט לא תנצח.

איוונקה צפויה להגיע רחוק יותר ממה שג'ב בוש אי-פעם הגיע, ויש לה סיכויים יפים ואף סבירים לזכות במועמדות המפלגה הרפובליקנית לבחירות הכלליות, אך היא בכל זאת צפויה להפסיד למועמד הדמוקרטי בבחירות הכלליות.

עצם זה שאבא שלה היה הנשיא שתי פעמים לא רצופות, זה הסיכוי הגדול ביותר, כמו גם היחיד, שאי-פעם היה לה, אך היותה של נשיאותו, לפחות זאת השנייה, כושלת, זאת גם בדיוק הסיבה למה היא תפסיד.

מסע הבחירות של איוונקה ב-2028, כמו מסע הבחירות של ג'ב ב-2016, מזכיר לי יותר מכל דבר אחר, טרגדיה יוונית.

PI NETWORK.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
She won't win.

When Jeb ran for president in 2016, his only chance to win the primary was to rely on the fame of his brother former president, George W. Bush, Jr. But George W. Bush's presidency, especially the second one, it's important to remember, was a failed presidency. The presidency of George Bush Jr. was the only thing that gave Jeb any chance of victory, but the fact that his presidency was a failure one, that was actually the biggest obstacle to Jeb's victory. At one point, Jeb even tried to break free fron his older brother George's failed presidency, but it didn't work, and he lost. He didn't even win the primary.

This reminds me a lot of Ivanka's run for president in 2028. Without her father, who is she, what is she, and who will even look at her, and what chance can she have of winning?

Her father's legacy, and relyng of his success and presidency, is her only chance for victory. The problem is that this is also her biggest and most significant chance of losing.

Regardless of whether Donald Trump's first presidency was good or bad, it doesn't really matter, because who will remember it anyway? Eight years will already pass between the 2028 elections and the end of Trump's first presidency, so it is the second presidency of Donald Trump, which I already predicted in February of 2022 and 9 months before he even announced his candidacy, that really matters.

Ivanka's problem is that Donald Trump's second presidency will be the most failed presidency in history. First of all, Donald is not Roosevelt, and no matter what his plan is, he will not be able to lead to an improvement in the second Great Depression, which it is important to mention, will be much worse than the first Great Depression, both in severity, and in length, because remember it will last until the 22nd century, so it is doubtful if Roosevelt would have been able to properly deal with the second great depression, then Trump will succeed? No. No. Under him, there will only be a continuation and deepening of the second great depression, which I prefer not to tell you when it will begin.

It is also important to remember that during Trump's second presidency, World War III will take place, but I am not going to tell you exactly when it will start, that will probably not be a particularly popular war, and that it will also not help the Republicans, let alone Ivanka, the president's daughter during the war, to win the White Huose for the second time in a row.

Add to all this that "she doesn't have it". Ivanka does not have the charm and charisma of her father. She is not as captivating as he is. She is not as inspiring as he is.

Put these three things together, the failure to stop or even just prevent the deepening of the Depression, along with World War III, and the fact that Ivanka "doesn't have it", and Ivanka just won't win.

Ivanka is expected to go further than Jeb Bush ever did, and she has good and even reasonable chances of winning the Republican Party's nomination for the general election, but she is still expected to lose to the Democratic candidate in the general election.

The very fact that her father was the president two non-consecutive times is the biggest chance, as well as the only one, that she ever had, but the fact that his presidency, at least the second one, was a failure, is also exactly the reason why she will lose.

Ivanka's 2028 campaign, like Jeb's 2016 campaign, reminds me more than anything else, a Greek tragedy.

PI NETWORK.jpg

אלפיני

Well-known member
יהיה שוער במלון.

סביר שישלח לסטאג' באחת הקבוצות בליגה הספרדית לכמה שנים לפני שיתחיל להריח את הקורות של קאמפ נואו.

מוסר ההשכל - שחקן ישראלי לא צריך בשום מצב להסתנוור מהשמות הגדולים של אירופה , וגם אם הוא כוכב בישראל ובנבחרות הצעירות כדאי לו לטפס צעד-צעד ולהתחיל מקבוצת ביניים המטפחת צעירים ורק משם לקפוץ לגדולות. אוסקר גלוך הבין את הנקודה , או לפחות הסוכן שלו היה סבלן מספיק, ועל כן דחה את ברצלונה והעדיף את זלצבורג.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
אין סיכוי שיהיה שוער ראשון, אולי למעט מקרה של שרשרת פציעות בעמדה.

פולגאר

Well-known member
אין סיכוי שיהיה שוער ראשון, אולי למעט מקרה של שרשרת פציעות בעמדה.
בינתיים, הוא הצטרף לשרשרת הפציעות :(

פולגאר

Well-known member

האם דניאל פרץ הולך להיות שוער ברצלונה?​

7 קבוצות רוצים את דניאל פרץ

דיברגנט חדש

Well-known member
7 קבוצות רוצים את דניאל פרץ

דיווח בגרמניה: דניאל פרץ יישאר העונה בבאיירן

למרות שדווח לאחרונה כי השוער הישראלי שהגיע לבווארים בקיץ האחרון יושאל, ב'קיקר' מדווחים כי בעקבות חשש מפציעה של נוייר או אולרייך הוא יישאר

למעלה