האם דעה של רמב"מיסט -הומיניזם מתקבלת בפורום

gilroz

New member
האם דעה של רמב"מיסט -הומיניזם מתקבלת בפורום

שלום , אני חוזר בתשובה כמה שנים, אבל במהלך התהליך התגלה לי הבורות שיש ביהדות דווקא לחכמים שלהם לפחות על הגישה הרציונאלית של הרמב"ם שנזרקה לכל מיני מושגים קבליים לא הגיונים. הבעיה שהישיבה בה אני לומד רחוקה מהרציונאליות של הרמב"ם. 1. אינני מאמין בכלל שיש שדים/מזיקין/כשפים/אסטרולוגיה/עין הרע וכדומה אני חושב שהכל זה אמונות תפלות שנכנסו ליהדות כך גם הרמב"ם חושב. 2. אינני מאמין בפולחן קברות צדיקים בכלל - זה לדעתי עבודה זרה לא פחות משאר מנהגים המשונים של עובדי אלילים. הרמב"ם אסר ללכת לקברי צדיקים. 3. עבודה ותורה - ההשקפה בציבור החרדי כיום שאין צורך בעבודה וצריך להתפרנס מאנשים אחרים, מה שהרמב"ם כמובן חושב אחרת וחושב שזה חילול שם שמיים. 4. אני גם הומיניסט - מתנגד כמה שפחות לשפכות דמים, ואני מתפלא שדווקא מהרמב"ם מוציאים דברים קיצונים כמו לרצוח ערבים וכדומה , מה שראיתי שהרמב"ם אמר שאפשר לעשות שלום גם עם עמלק. 5. ארץ ישראל זה דבר חשוב מאוד, אבל לא לחלק מהחרדים, חלק חושבים שיש איזה שהיא שבועה שצריך לחיות בחו"ל לדעתי הם כופרים בתורה שבכתב. 6. סגולות למינהם כולם הבלים ודימיונות כמו שכתב הרמב"ם במורה נבוכים. כל הדברים האלה לא מקובלים בישיבה והם חושבים שאני כופר, כי הם אומרים שהרמב"ם טעה והמקובלים צודקים... אז לאיזה אסכולה אני שייך ?

גנדרן

New member
חביבי החבר'ה פה לא יודעים רמב"ם

אבל אם תקרא מורה נבוכים לרמב"ם, וכן באיגרותיו תבין מה הבעיה 1. גם אני לא 2. פולחן זה הגיע מצפון אפריקה, בה המוסלמים נהגו זאת 3. אכן שיטת הרמב"ם אבל ר' יוסף קארו(שו"ע ) חולק עליו 4. הרמב"ם לא אמר שאפשר לעשות שלום עם עמלק, ערבים אינם עמלק כידןע הרמב"ם היה רופאו של צאלח אדין אל איובי, שהביס את הצלבנים בקרב קרני חיטין., לכן גם אם דעתו של הרמב"ם הייתה כזאת בוודאי שלא היה יכול לכתוב דברים כאלה כך שלהד"ם 5. השבועה המדוברת אינה מופיעה אלא כאגדתא בתלמוד ואין פוסקים מאגדתא 6. לגבי סגולות גם ברמב"ם מופיעים סגולות, למשל סגולה לטיפול באי פריון וכד' אתה שייך לאסכולת החוזרים בתשובה היינו כאלה שמתעניים בדברים רציניים פה מתעניניים במושב ליצים (או ליצניות)

gilroz

New member
תגובה:

2. יש לך הוכחה ? 3. נכון אבל דעתי כרמב"ם למרות שגם בשולחן ערוך נפסק: פשוט נבלות בשוק ואל תזדקק לבריות. 4. הוא דווקא כן : ראה: א אין עושין מלחמה עם אדם בעולם, עד שקוראין לו לשלום--אחד מלחמת הרשות, ואחד מלחמת מצוה: שנאמר "כי תקרב אל עיר, להילחם עליה--וקראת אליה, לשלום" (דברים כ,י). אם השלימו, וקיבלו שבע מצוות שנצטוו בני נוח עליהן--אין הורגין מהן נשמה; והרי הן למס, שנאמר "יהיו לך למס--ועבדוך" (דברים כ,יא). משנה תורה : http://www.mechon-mamre.org/i/e506.htm 5. לא כולם מסכימים בזה, סאטמר ונטורי קרתא וחלק מהציבור החרדי מושפע עדיין מהאגדה הזו הלכה למעשה. 6. במורה נבוכים ראיתי שהוא כותב על סגולות - דימיונות כוזבים לכן הצטרך להוכיח לי שדברך אמת, הוא כותב על צמחים למינהם שהוכח אימפרלית שזה עובד, והיום אפילו יש כאלה שכתבו שאכן זה עובד והרמב"ם צדק. לא יודע מושב ליצין או לא , אני מחפש השקפה שפויה ולא דימיונית.

גנדרן

New member
תשמע ידידי

ראשית שאלותייך על הרמב"ם או בעקבותיו ראויות ויפות 2. הוכחה למה? שבצפון אפריקה זה היה המנהג של המוסלמים, נכתבו על זה ספרים 3. אני כאמור בעד דעתו של הרמב"ם אבל בכ"מ הוא כותב תירוץ רציני לשיטה האחרת, כאמור ר' יוסף קארו היה גם פרשן של הרמב"ם. אתה לא חייב לקבל את פירושיו, אבל תסכים אתי שזו שיטתו 4.עפ"י הרמב"ם יש צורך לקבל שבע מצוות בני נוח, מתוך התורה ולא כמנהגם, כך שהמוסלמים אינם בגדר זה, וברור שאם פתחו במרד מזויין נגד השלטון, מותר לך להכות בהם. אם מדין עממים, אם מדין מורדים במלכות 5.סאטמר ונטורי קרתא עם כל הכבוד, לא לומדים רמב"ם באופן רציני, אחרת לא היו מושפעים כל כך מדברי אגדה בעלמא. 6. עיין גם בספריו הנוספים של הרמב"ם ושל בנו ר' אברהם עליו השלום בעניין מושב ליצים רמזתי לך על דברי הרמב"ם(אתה מוזמן למצוא ולהעלות) פה לא תמצא השקפה כי אף אחד פה לא יודע באיזה שפה אפילו נכתב המורה נבוכים, או שמונה פרקים, ובאיזו שפה הלכות דעות האם הרמב"ם אם היה חי היום היה מאשר לך לגלוש בפורום זה באינטרנט, כמי שלמד רמב"ם אני מסופק

gilroz

New member
תגובה:

3. רבי יוסף קארו כתב את זה בתור שיטה בדיאבד. 4. 7 מצוות בני נוח דיי הגיוני שאנשים יקבלו על עצמם(כולל לא תרצח או לא תגנב) זה כל ילד יודע שזה אסור, ואם אנשים לא מקבלים על עצמם בארץ ישראל 7 מצוות בני נוח בסיסים לדעתי אסור להם להיות בארץ ישראל. 6. נכון אולי הוא לא היה מאשר(אינטרנט לא מסונן) אבל מסונן נראה שהיה מאשר, הרי ב8 פרקים של הרמב"ם הוא כתב ש"ספרים חיצונים" מדובר על ספרי מינים, אבל שאר הספרים הוא אישר. הרמב"ם בעצמו היה בקיע בכל המדעים , והפילוסופיות.

gilroz

New member
אגב לגבי קברות צדיקים

אם זה לכל הדעות פולחן אלילי, למה מקובלים רבים הולכים לקברות צדיקים? למה הם עוברים על דברי הרמב"ם?

גנדרן

New member
קורס אקדמי למהדרין

אם פעם תגיע לאוניברסיטה, ללמוד משפטים או מחשבים(בתנאי שפסיכוטכני תוציא 750 לפחות) אז תוכל להשתמש במה שלמדת פה, כקורס בחירה.. נגיד הרמב"ם ומשנתו בכויילל חביבי לא לומדים בכלל רמב"ם ואם תהיה מספיק רציני ומתחנף אוכל ללמד אותך מתמטיקה לבגרות אלגברה, אנגלית ועוד... בלי כסף כך שתוכל לבחור מקצוע רציני כמו שיש לי ולא לשטוף כלים במסעדה,

יוניבי

New member
במסעדה שאני עובד בה ..

צריך תואר ראשוןן לפני ששוטפים רצפה, תואר שני לפני שטיפת כלים ותואר דוקטורט לפני שמנגבים למלצריות את התחת

גנדרן

New member
אז בטח אתה מכיר את השיר

תתגייס לצנחנים יא ... תתגייס לצנחנים יא ... אם לנחל או גולני ולא קוראים לך דני תתגייס לצנחנים יא ... גיוס נעים ילד

גנדרן

New member
במסעדות ברמאללה יש אינטרנט?

טוב לדעת שבמסעדות ברמאללה יש אינטרנט

גנדרן

New member
זה קורס אקדמי בפני עצמו

ואם המנהלת תאשר אפתח אותו בסימסטר הבא

גנדרן

New member
תשמע חבר

3.תראה סבא שלי ז"ל למד בישיבות הקדושות בליטא, למרות היותו מבית חסידי, הוא ידע רמב"ם על פה, וגם חלק גדול ממסכתות הש"ס קיבל סמיכה לרבנות מגאוני ליטא בגיל 20 לערך ואח"כ עלה ארצה, פה הוא לא עסק ברבנות וחי ברווח מהעסק שהקים בהמון יזע ועמל, בכל שעה פנויה ידע ללמוד .הוא טען שלא יודעים ללמוד רמב"ם בישיבות כמובן ששיטת ר"י קארו היא בדיעבד. 4. תשמע לגבי הפציפיזם שמשתמע מדברי הרמב"ם, מה אתה רוצה שהוא יכתוב ליד איש כמו "צאלח אדין"? או מלך מצריים? הוא סבל מספיק מהלשנות גם בלי זה 5. לגבי אינטרנט תשמע מסונן או לא מה שמזיז את גלגלי האינטרנט, זה סקס והימורים(ימחול לי הרמב"ם)אז אין לבחור ישיבה לדעתי מה לחפש כאן, אבל אם בכל אופן חשקה נפשך בפורום זה, ואולי תמצא כאן שידוך הגון אז סבבה ודאי שעדיף שאתה בחור חכם ולמדן תהיה פה מאשר איזה פושטק אדיוט.שלא יודע קרוא וכתוב 6. הרמב"ם היה ענק שבענקים "ממשה עד משה לא קם כמשה" ולדעתי גם לא יקום 7.איזה דפוס של הרמב"ם יש לך? וכמה כת"י שלו ראית

gilroz

New member
חשבתי על זה..

אבל עדיין אני רואה פער בין ההשקפה שלי לציונית

מה הפער?

גם בישיבות ציונית יש הרבה סוגים. יש מקומות שלומדים יותר טוב מישיבות חרדיות.

גנדרן

New member
את פרופ' ליבוביץ קראת?

כדאי לך לקרוא את הספרים של ליבוביץ על הרמב"ם(בטח פה החבר'ה שואלים מי זה האשכנזי הזה?)

gilroz

New member
קראתי חלקית

יש לו מאמרים שהוא חולק באופן לא רציונאלי על הרמב"ם, כמו האמונה בהתחיית המתים שהוא לא האמין, שהמצוות זה העיקר ולא היראת שמיים וכדומה...

גנדרן

New member
איך התרשמת מהאיש?

ליבוביץ היה רמבמיסט במובן הפילוסופי של המילה, יצא לי לקרוא אותו ולשמוע(חוויה מעניינת כשלעצמה, בלי הקטע הפוליטי) מעניין שהוא טען שמי שאומר שהוא אתאיסט ולא למד פילוספיה אז הוא סתם בור ועם הארץ מה דעתך

gilroz

New member
אני לא יודע אם היה אתיאסט...

אבל היה לו בעיות בעיקרי האמונה בכתבים המקובלים שלו.. כמו תחיית המתים והשגחה פרטית(לבני אדם)

למעלה