האם דרך האימון הבאה נכונה?

JustUnMe

New member
האם דרך האימון הבאה נכונה?

היי,

אני בן 26, לאחרונה חזרתי לעשות ספורט לאחר שלא עשייתי אף פעילות לפחות 6 שנים. פעם הייתי בכושר מעולה, היום אני בעודף משקל (גובה 1.75 משקל 87).
התחלתי להתאמן בחדר כושר, המאמנת נתנה לי תוכנית אימון אנאירובית ראשונית לכל הגוף ואמרה לי להתאמן 3 פעמים בשבוע איתה ולאחר 3 חודשים להחליף אותה. בנוסף אני עושה הליכה מהירה כ50 דק' מדיי פעם, בנתיים זה יוצא פעם בשבוע מפאת חוסר בזמן.

לצערי אין לי ממש זמן במהלך השבוע ל3 פעמים בשבוע אימון אנאירובי ועוד 3 פעמים הליכה מהירה (הבנתי שזה מה שמומלץ בפעילות אירובית להורדה במשקל, אבל עכשיו אני כאמור עושה הליכה רק פעם בשבוע).
מה שכן אני חושב שאוכל להקפיד על פעמיים בשבוע אימון אנאירובי בחדר כושר ועוד פעמיים בשבוע הליכה מהירה של 50 דק', ובעתיד ריצה כשאוריד קצת במשקל ואפתח סיבולת לב ריאה סבירה. השאלה שלי היא האם בכלל בשביל חיטוב והורדה במשקל צורת האימונים הזו היא אפקטיבית ותניב תוצאות או שיהיה קשה לראות תוצאות ככה?.

תודה לעוזרים!.

רוב הזמן נח

Well-known member
בשביל הורדה במשקל מה שאפקטיבי זה התזונה

פעילות גופנית יכולה קצת לעזור אבל לא לבנות רק עליה.
אתה יכול לרדת במשקל גם בלי פעילות גופנית.

אם אתה רוצה סיבולת לב ראה תתחיל לרוץ (בחוץ) כמה שאתה מסוגל.
הליכה כמה שתעשה אותה לא תעזור לך כשתתחיל לרוץ. כי זה סוג מאמץ שונה לגמרי.

JustUnMe

New member
תודה על התגובה, לגביי הירידה במשקל

הבנתי שלא מומלץ לרוץ בעודף משקל של 15 קילו (ואני בערך בטווח הזה) כי זה מעמיס מאוד על הברכיים, וגם ככה יש לי פציעה מתקופה בה הייתי רץ המון (והייתי רזה),נוצרה לי דלקת בברך שמאל לאחר כשנה של הרבה ריצות ובגללה הפסקתי לרוץ, ועכשיו כל פעם שאני עושה הליכה הרבה זמן או ריצה אני מרגיש את האזור שהייתה בו דלקת קצת כואב ואני מתחיל לצלוע טיפה.

הליכה מהירה להורדת המשקל העודף לא תעזור?, כי הייתי רוצה להוריד קודם את המשקל ואז לרוץ במשקיל תקין כדי לא לדפוק את הברכיים עוד יותר.

לגביי התזונה, אני משתדל לאכול 3 ארוחות ביום שבכל ארוחה יש מנת חלבון, ומשתדל להמנע משטויות אבל אני חייב את זה לעצמי מדיי כמה ימים...פעם בכמה ימים לאכול סיני בחוץ למשל, עד כמה זה גרוע?.

JustUnMe

New member
*אגב הכוונה שהייתה לי פציעה, עכשיו

כמובן אין לי את הדלקת, רק הסימפטומים שתיארתי כשאני עושה הליכה מאומצת\ריצה.

The Pinky P

New member
תעזור תעזור...

תלך, תרוץ... מה שאתה יכול...
יעזור מאוד בתהליך ההורדה,
תאכל כמו שצריך ויהיה בסדר.

למעלה