האם האבולוציה של הצמחים הייתה

nכמ

New member
האם האבולוציה של הצמחים הייתה

נפרדת לאבולוציה של בעלי החיים?

nכמ

New member
אני אנסח מחדש את השאלה..

איך נוצרו העצים ושאר הצמחים בטבע? מה גרם להתחלת התהליך?

הממ

יש כמה הבדלים בין תא של צמח לבין ת"א של בע"ח וזה שעושה את ההבדל בין השניים. נראה לי הגיוני שהתא של הצמח התפתח מהתא של בע"ח כי הוא נראה לי יותר "משוכלל" ומכאן והלאה זה התפתח לאצות וכו' הצמחים עברו ליבשה בתקופה הסילוריאנית. על היבשה ההתרבות בהתחלה היתה וגטטיבית, אח"כ בעזרת נבגים, ולבסוף (בערך בתקופה שהדינוזאורים נכחדו) התפתחה הרבייה המינית בעזרת פרחים וכו'.

yo t a m

New member
למיטב ידיעתי,

שניהם הם שתי וריאציות התפתחותיות שונות של יצורים חד תאיים, וצמחים הם בכל מקרה, יצורים שאמורים להתפתח קודם, בגלל יכולתם לבצע פוטוסינתזה.

למיטב ידיעתי האטמוספירה בהתחלה

הכילה הרבה פחמן-דו-חמצני אבל לא חמצן. כך שרק צמחים יכלו להתפתח שם.

אממ

1. גם צמחים צריכים חמצן. כמו בני אדם הם צריכים גם לאכול וגם לנשום, הם צריכים פחמן דו חמצני בשביל לייצר מזון, והם צריכים חמצן בשביל תהליך הנשימה. 2. הצמחים הראשונים לא היו תלויים באחוז החמצן באטמוספירה אלא באחוז שלו בתוך המים שבהם הם חיו. (H2O)

yo t a m

New member
המ,

1. ובכל זאת, בחשבון הכללי צמחים יוצרים יותר חמצן משהם צורכים. 2. כל היצורים החיים במים משתמשים בחמצן מומס במים ולא בחמצן שמהווה חלק ממולקולת המים, ולכן הם היו תלויים בהחלט באחוז החמצן באטמוספירה.

Levos

New member
החמצן באטמוספירה נוצר על ידי

חד תאיים פוטוסינטטים אשר לא נזקקו לחמצן אלא נשמו בנשימה אנאירובית. לאחר שרמת החמצן עלתה, תאים בעלי מיטוכונדריה שיכלו לנשום נשימה אירובית הפכו ליעילים יותר.

yo t a m

New member
החמצן באטמוספירה נפלט על ידי...

חד תאים פוטוסינטטיים וכו'. (רק כדי לא לתת את התחושה ש, גוועלד, צמחים מסוגלים ליצור תגובות גרעיניות כאלה שייצרו חמצן)

Levos

New member
אילו תגובות גרעיניות?

על מה אתה מדבר? החמצן נפלט בתהליך כימי רגיל. צמחים הם רב תאיים. פרוקריוטים שעשו פוטוסינטזה מן הסתם היו אבות הצמחים.

yo t a m

New member
הוא שאמרתי.

אין תגובות גרעיניות, ולכן החמצן לא נוצר, אלא "נפלט", "מופק" וכו'.

Levos

New member
../images/Emo9.gifמצטער.

אם כי מולקולות חמצן 02 אכן נוצרות בתהליך. כשאומרים חמצן בדרך כלל מתכוונים למולקולות אלו ולא לאטומים.

mamluka

New member
בהחלט נפרדת

מתא פראהיסטורי אחד התפתחו שני סוגים של תאים אחד שיכול לעבד סוכרים לאנרגיה והכיל מיטוכונדריה והאחר שמכיר גופיף שמעבד אור שמש בעזרת פוטוסינטזה הצמחים כבשו את הארץ לפני בעלי החיים והם אלה שהפכו את האטמוספרה לאחוז אוויר כמו שיש היום אם זה לא מספיק תשובה תגיד לי

למעלה