יש כמה הבדלים בין תא של צמח לבין ת"א של בע"ח וזה שעושה את ההבדל בין השניים. נראה לי הגיוני שהתא של הצמח התפתח מהתא של בע"ח כי הוא נראה לי יותר "משוכלל" ומכאן והלאה זה התפתח לאצות וכו' הצמחים עברו ליבשה בתקופה הסילוריאנית. על היבשה ההתרבות בהתחלה היתה וגטטיבית, אח"כ בעזרת נבגים, ולבסוף (בערך בתקופה שהדינוזאורים נכחדו) התפתחה הרבייה המינית בעזרת פרחים וכו'.
1. גם צמחים צריכים חמצן. כמו בני אדם הם צריכים גם לאכול וגם לנשום, הם צריכים פחמן דו חמצני בשביל לייצר מזון, והם צריכים חמצן בשביל תהליך הנשימה. 2. הצמחים הראשונים לא היו תלויים באחוז החמצן באטמוספירה אלא באחוז שלו בתוך המים שבהם הם חיו. (H2O)
1. ובכל זאת, בחשבון הכללי צמחים יוצרים יותר חמצן משהם צורכים. 2. כל היצורים החיים במים משתמשים בחמצן מומס במים ולא בחמצן שמהווה חלק ממולקולת המים, ולכן הם היו תלויים בהחלט באחוז החמצן באטמוספירה.
חד תאיים פוטוסינטטים אשר לא נזקקו לחמצן אלא נשמו בנשימה אנאירובית. לאחר שרמת החמצן עלתה, תאים בעלי מיטוכונדריה שיכלו לנשום נשימה אירובית הפכו ליעילים יותר.
מתא פראהיסטורי אחד התפתחו שני סוגים של תאים אחד שיכול לעבד סוכרים לאנרגיה והכיל מיטוכונדריה והאחר שמכיר גופיף שמעבד אור שמש בעזרת פוטוסינטזה הצמחים כבשו את הארץ לפני בעלי החיים והם אלה שהפכו את האטמוספרה לאחוז אוויר כמו שיש היום אם זה לא מספיק תשובה תגיד לי