האם האב נחוץ? בואו לדבר על זה

gils33

New member
האם האב נחוץ? בואו לדבר על זה

לקחתי בכוונה את חלקו ה"מעצבן" יותר של המאמר. אתם יכולים לקרוא אותו בשלמותו בכתובת המצורפת היעדר דמות האב מסמל מספר דברים עבור הילד: בארצות הברית, וכפי שאני מבין במידה מסוימת גם בבריטניה, משפחות חד-הוריות הן חלק מתמונת העוני. בארצות הברית, אימהות יחידניות נמצאות בפלח החלש ביותר בחברה. ההשלכות הכלכליות של היעדר האב הן אלה שמסבירות את הליקויים שבאים לידי ביטוי אצל ילדים במשפחות חד הוריות. בנוסף לכך, הורות יחידנית קשורה במידה רבה לבידוד רגשי, קונפליקטים בין שני ההורים, ביחוד במקרי גירושים. יש ראיות מבוססות לכך, שלקונפליקטים בין ההורים לפני, במהלך ואחרי הפירוד יש השפעה שלילית על יכולתם של הילדים להסתגל. חשוב לזכור גם את המאפיין הזה, המאפשר לנו להבין טוב יותר את הדרך בה היעדר דמות האב משפיע על ילדים. ילדים הגדלים עם הורה אחד בלבד, חיים תחת אחריות אדם שאין לו תמיכה מבן זוג, שאינו יכול להשתחרר לרגע מלשמש כהורה, שאינו מתחלק בהיבטים הקשים, כמו גם המהנים, של בילוי וגידול ילדים. תחושה זו של עומס, המורגשת על ידי הורים יחידניים, באה לידי ביטוי בקשיי הורות המשפיעים על ההתפתחות של הילדים.

aviah

New member
באותה מידה

באותה מידה אפשר לשאול האם האמא נחוצה.

gils33

New member
מדובר על הורה יחיד כן או לא?

נכון או לא נכון ? האם ילד צריך שני הורים או שאולי מספיק רק אחד? אני לדוגמא חושב שצריך 3 הורים ולא משנה מאיזה מין כדי להסתדר עם 3 ילדים
מה אתם אומרים?

aviah

New member
לא נראה לי שאפשר לקבוע כלל

אם ההורים לא מסתדרים ביניהם, אולי עדיף לילדים רק עם אחד מהם. אם לאמא קשה, אולי עדיף שיהיו אצל האבא, וכו'. טוב שנתת את העצה, שאדע באיזה מספר ילדים לעצור :)

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo6.gif אנחנו שני הורים עם ארבעה ילדים- וכפי שנאמר: הצורך הוא אבי כל המצאה ../images/Emo13.gif מסתדרים לא רע ../images/Emo57.gif

gils33

New member
לנו כאילו קשה

זה תמיד כיף שחברה באה לעזור לא?

elotan

Member
נחוץ מאוד

לילד יש זכות בסיסית שיהיה לו אבא. עכשיו, אם האבא לא עלינו נפטר או שקרה אסון - ניחא. אבל לדפוק ילד מראש ולגרום לכך שלא רק שלא יהיה לו אבא אלא שגם לא יהיה לו זכרון של אבא או תמונות של אבא או איזושהיא מזכרת מאבא - קודם כל דופק את הילד, ואחר כך גם עלול להביא לבעיות נוספות כפי שתיארת בחלק המאמר שצירפת (אני לא נכנס ללינקים). ברור שיש יוצאים מן הכלל ומבחינה כלכלית בלבד נטו עדיף להיות הבן של פנינה רוזנבלום לבד מאשר הבן של אישתי ושלי אבל עדיין - גם לעצמי הייתי בוחר להיוולד לזוג הורים וגם עבור הילדים שלי הייתי בוחר אותו הדבר.

Master Stav

New member
לא אהבתי את המאמר ....כולו

יש שם סוג של סוגנות רגשית שלא נדבר על הנחות יסוד שמתיימרות להיות חדשניות אבל בפועל ניסמכות על העבר ועל פרמטרים מקובלים לא רק שזה לא מחדש כלום זה פוגע לפי דעתי לא רק בגברים אלא גם בנשים ....

1 2 3 אבא

New member
גם אני לא ../images/Emo31.gif, אבל חשוב לזכור

יש בישראל תופעה חברתית של נשים שמחליטות להפוך לאמהות ללא בן-זוג. עוד לא ראיתי גבר שהפך לאב ללא בן/בת-זוג (אלא אם כן היה מדובר בנסיבות טרגיות, לא עלינו..), אך אני מניח שגם זה יקרה בעתיד הלא-רחוק (למה לא, בעצם?). בכל מקרה, בדרך-כלל מדובר באנשים במעמד סיציואקונומי יחסית גבוה, שמקבלים החלטה מודעת. בארה"ב, לעומת זאת, המצב קצת שונה. שם, התופעה של אנשים שמחליטים להפוך להורים ללא בני-זוג היא יותר שולית. "חד-הורי" (single parent) שם כמעט תמיד פירושו הורה גרוש, או אשה שנכנסה להיריון ממין מזדמן או קשר לא מחייב אחר שהחליטה ללדת ולגדל ילד לבדה. רוב המחקרים באנגלית עוסקים בתופעה הזאת. בארץ המצב קצת שונה, ואנשים מבחינים בין "הורים גרושים" ל"חד-הוריים" (שהם סוג של מגזר בפני עצמם). שאלה יותר מעניינת מ"האם צריך אבא" או "האם צריך אמא" היא - כמה זוגיות היא נחוצה להורות טובה. על זה באמת אין לי תשובה.

gils33

New member
זוהי בעצם השאלה המרכזית והחשובה

האם צריך אבא ואמא. מכל מין? אני אומר שכן,ילד שגדל במשפחה חד הורית מכל סיבה שהיא קשה לו יותר. אני רואה ילדים אצלנו למשפחות חד הוריות והם משוועים לדמות אב בחייהם. מצד שני מה יעשו אמהות שלא התחתנו? האם צריך לשלול מהן את הרצון להיות אמהות?

למעלה