האם האינטליגנציה הרגשית שלנו הולכת

MelodicTruth

New member
לא.

כדי להבין את כל הקטע כדאי לקרוא את "אינטליגנציה רגשית"(אל תסתכלו עלי, אמא שלי קנתה את הספר). מחקרים גילו שאין הקבלה בין IQ לEQ, ושאנשים עם IQ גבוה וEQ נמוך סובלים יותר.

ניסיון נחמד לגמד את הנבונים. מצד

שני, זו נחמה פורתא של אלה שיכולתם איכשהו מוגבלת. אמרו כבר פעם שלחם וחמאה זו פיסגת הקולינקיה האנושית. מעניין מה אותו אחד שאמר את זה לא יכול היה להשיג.

MelodicTruth

New member
אני יכול להעיד על עצמי

בתור אדם עם IQ גבוה ועם EQ נמוך שהתיאור בספר מדויק מאוד לגבי.

ה-EQ הנמוך לא מפריע לך להבחין

באופן רגיש מה נכון לגביך ומה לא. מעניין האם ה-EQ שווה משהו אצלנו לא מבחינת גבוה או נמוך, אלא אם הוא בכלל תופס לגבינו.

MelodicTruth

New member
?

לא ממש הבנתי מה אתה מנסה לומר במשפט הזה: " מעניין האם ה-EQ שווה משהו אצלנו לא מבחינת גבוה או נמוך, אלא אם הוא בכלל תופס לגבינו"

אולי מנסים להדביק לנו מושג שהוא די

זר לנו? אם אנחנו כאלה מבינים, למה להעזר גם ברגשות? (לגבי הניק שלי, לא תמיד הוא היה כזה והסיפור ארוך. פעם הוא היה רק מחשבות וזה היה מספיק. החלק השני רק מחליש את כל העסק).

MelodicTruth

New member
אתה קצת גולש

לכיוון הפילוסופי... אני אנסה להיות קצת יותר פרקטי. עובדה מס' 1: אתה בן אדם עובדה מס' 2: אתה חי על אותו כוכב עם 6 מיליארד בני אדם עובדה מס' 3: בני אדם מתקשרים בעזרת רגש, קרא לזה תגובות אלקטרו-כימיות במח אם אתה רוצה. איך שלא תסתכל על זה, רגש הוא אלמנט חשוב מאוד בתקשורת האנושית. בין אם זה נראה לך לגיטימי או לא.

האמת, אני גולש הרבה, אבל רק

לכיוונים פרקטיים. לגבי היותי בן אדם, נו. לגבי חיי עם שישה מיליארד מתעוררת השאלה אילו חיים אלה. לגבי התקשרות עם בני אדם דרך הרגש אין לי אלא להצטער על כך.

MelodicTruth

New member
אני חושב, רק חושב

שאתה כמו עוד הרבה אנשים עושה טעות בפרשנות של הרגש. שימוש ברגש כתחליף לחשיבה הוא מוטעה מיסודו. לעומת זאת, שימוש ברגש ככלי (אך ורק)לתקשורת עם בני אדם הוא מבורך. אני רוצה לראות אותך מתקשר עם אשתך דרך משוואות מתמטיות.

neko

New member
אשה כזאת היא חלומו של כל חבר מנסה?

moo M00

New member
אני דוקא בעד השם המלא../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif

מחשבות ורגשות הן לדעתי אותו דבר, כי אם אתה מודע לרגש שלך ויכול לאפין אותו ולקרוא לו בשם אז הוא כבר לא משהו מהביצים מהבטן מהרחם או מהלב אלא ממערכת העצבים של המוח שלך. זה שבספרות ובמוסיקה עשו טררם גדול מההבדל בין רגש ושכל לא כל כך שיך למנטליות שלנו במציאות. בעיני כל הענין הזה של תבונה רגשית הוא חלק מהתבונה הכללית שלנו. mooM00
No65

erezsh

New member
זה פשוט

לנשים: מעליבים אותן ואז מודדים את סמ"ק הדמעות שזלגו לך. לגברים: מעליבים אותם ואז מודדים את כמות ה"עבודה" (כוח * זמן) שהם עושים על הריהוט.

MelodicTruth

New member
בעקרון

בדרך הטובה ביותר למדוד EQ היא בחיי היום-יום. למרות ששמעתי שקיים מבחן שמנסה למדוד EQ.

למעלה