האם הארגונים שאמורים לדאוג לעיוורים

האם הארגונים שאמורים לדאוג לעיוורים

עושים את עבודם היטב? זו שאלה שעלתה בשרשור קודם. לי אישית אין נסיון עם ארגונים כאלו, למעט עם המרכז הישראלי לכלבי נחיה. לצערי, ממש מעטים הם העיוורים הנעזרים בכלב נחיה, כאחוז אחד בלבד מכלל העיוורים בישראל. אותם אלו שמבקשים לקבל כלב נחיה, אני מאמין שהם מקבלים יחס טוב ו"מוצר" ברמה הכי גבוהה שיש. לגבי המחיר, הוא כמובן סביר מאוד - העיורים לא משלמים כלום ומקבלים את הכלב בחינם. לגבי ארגונים אחרים, כמו שאמרתי - אין לי שום נסיון איתם. אשמח לשמוע מכם. עמית, אתה התחלת - תמשיך. בוא נשמע קצת על הנסיון שלך, ומה לדעתך אפשר לשפר. ורק שיהיה ברור - אני מעלה את ההודעה על מנת שנלמד כולנו מהנסיון המצטבר, ולא על מנת להפוך את השרשור להזדמנות לרדת ולהתחשבן. ננסה להוציא את החיובי ואת המועיל. הבמה שלכם.

בישוליה

New member
בקשר לארגונים

אני אדבר על עצמי, למשל לבתי כשהייתה יותר צעירה וגם עכשיו אין מפגשים חברתיים עם ילדים עיוורים וכבדי ראייה. אני יודעת שלמשל באופק לילדנו יש פרויקטים של נוער יחד אם אני לא טועה , וגם הם מארגנים בחופשות ימי מחנה אבל זה לנערים ונערות ילדים צעירים נאמר בגילאי 4-10 אין להם מענה. בחופשות מאוד משעמם להם וגם ביום רגיל מטעם משרד החינוך יש פעם בשבוע מפגש בבית ספר גורדון של כל הילדים עד גיל 10 ובתי הולכת לשם ובאמת חבל שרק פעם בשבוע מפני שלדעתי הייתה הענות מצד הורים אחרים גם אם היה יותר מפעם בשבוע לפי איך שאני רואה אופק לילדנו הוא ארגון שנותן יותר לעומת המרכז לעיוור כי יש גם מפגש של הורים אז אלה הדברים החסרים לי באמת מצד הארגונים אין פעילויות לילדים הצעירים לוואי והיה יותר.

יש הבדל גדול

בין המרכז לעיוור ובין אופק לילדינו. המרכז לעיוור הוא מוסד למעשה של משרד הרווחה, ואופק לילדינו הוא ארגון הורים שפועלים למען הילדים שלהם עצמם. כמובן שיש בו גם מתנדבים יקרים שאינם הורים, אבל זה העקרון. אני חושב שאי אפשר להשוות בין השניים. מה הנסיון שלך עם המרכז לעיוור, אם יש כזה? באילו שרותים נעזרת בהם? האם את עצמך חברה באופק לילדינו?

בישוליה

New member
היי

הניסיון היחיד שלי עם המרכז לעיוור הוא שאבחנתי את בתי אצלם באופן פרטי וקניתי מהם משחק. אני עצמי חברה באופק לילדנו נכון שאופק לילדנו הוא ארגון הורים אבל תסכים אתי שהעזרה לילדים מבחינת תעסוקה מאוד חסר לילדים. מבחינתי אין לי קשר עם המרכז לעיוור,יכול להיות שאני טועה ואני לא יודעת במה הם עוד יכולים לעזור. אשמח להבהרות.

יש אצלנו כאן קישור

לאתר של המרכז לעיוור. עברי על הדפים, ותוכלי לראות כל מה שהם יודעים לעשות ולתת. למה היה צורך לאבחן את ביתך? העיוורון שלה אינו ברור?

בישוליה

New member
היי

היה צורך לאבחון פסיכולוגי לכתה א' בתי הנה ילדה מורכבת והיום עם הכותרת עיוורת בלבד. בקצרה אם יורשה לי אכתוב היא נולדה ללא ושט שהתה שנה וחודש בבית חולים בטיפול נמרץ ועברה 6 ניתוחים בושט. עד גיל חמש הייתה עם גסטרוסטום ובגיל חמש גמלנו אותה לגמרי וסגרנו את החור בניתוח. כיום אוכלת הכל דרך הפה. מבחינה קוגנטיבית היא מעולה בעלת זכרון מדהים. היום נמצאת בכתה קטנה בבית ספר רגיל עם כוונה לשלבה בכתה רגילה. כיופ בתי עם עקמת ונראה שתעבור ניתוח בעוד 4 שנים בערך,למרות שאנו דוחים את הקץ ורועדים מפחד. זהו בעקרון. זו הסיבה שהיינו צריכים אבחון פסיכולוגי. אני אקרא באתר של המרכז לעיוור. תודה רבה.

למעלה