האם הבגדים עושים את הבן אדם

yoyo10

New member
האם הבגדים עושים את הבן אדם

האם משהו שמתלבש זרוק ומרושל זה אומר משהו על האישיות שלו
האם משהו חובש כיפה הוא בן אדם טוב
או הכל רק מעטפת חיצונית

Vdrums

New member
הכל מעטפת חיצונית

כיפה לא מצביעה על בן אדם טוב ואמין. ובגדים מרושלים לא מצביעים על בן אדם זרוק, אפשר לראות מישהו שמתלבש בטוס טעם והוא יכול להיות יותר זרוק מפריק בגואה...

sarav55

New member
בטח שזה אומר

כאשר אתה לבוש בלבוש זרוק או משהו מעין זה זה מבטא את הפנים שלך אתה יודע שכל מי שלבוש בלבוש מסויים משייך את עצמו לציבור מסויים כאשר אתה לובש כיפה זה אומר שאתה דתי שומר תורה ומצוות ואתה הולך בדרך ה' ישנם גם כלפי נשים צניעות בלבוש ברגע שאישה הולכת עם בטן פתוחה ובחשוף היא מזמינה את כל הציבור שמסביבה תסתכלו על הגוף שלי הנה הכל פתוח.

tiptip4u

New member
ככה:

sarav55 אם הית ואה אותי ברחוב, לא סתם, עוד ליד אֵלנה או מישהי מכיתה שלי כמובן שאפשר להניח שאף אחת מאיתנו היא לא חוסדה, אבל אם החברה הנחמדה שלי אלנה, או אפילו מור שהיא בכלל לא הולכת עם חולצות בטן כדי להראות לכולם כמה שיש לה גוף יפה והכל, היא פשוט אוהבת ככה כי ככה בא לה. זה לא אומר שהיא הולכת לחבר שלה אחר כך והם ישר הולכים לה****ן או משהו, ושהיא "פריחה" רק כי היא לבושה ככה אולי טיפה, ככה היא. אם היית עוברת ברחוב אז אני לא רוצה לחשוב מה היית חושבת עלי... אבל אני יודעת מה הייתי חושבת עלייך, כן? אני מניחה שהייתי חושבת "דוסית"
, אבל לא, לא הייתי מתחילה לנסות לנתח את האופי שלך ולנחש כל מני דברים עליך, וזה לא יהיה נכון מצידך לנסות לנחש מי היא אותה בחורה שהולכת מעט חשוף... אולי זה כי חם לה?!

ברור שלא

הלבוש הוא כמו מסכה, אולי אף שריון. לדוגמא, אני לא מקפיד כ"כ על הלבוש שלי בדר"כ, אז זה אמור להגיד עלי משהו?

על האישיות שלו לא ממש....

אבל בהחלט זה יכול לתת קווים כללים על הבנאדם. יש מצבים שאנחנו יכולים להעריך, האם הבנאדם אסתטי, נקי, מסודר, דתי (כיפה) חרדי (מגבעת) וכו'. אבל בסה"כ אי אפשר להכליל ע"פ בגד האם הבנאדם טוב או לא.

tamarhp

New member
כן ולא

אי אפשר לשפוט בנאדם לפי המראה החיצוני, אבל בנאדם שמחליט ללכת בלבוש מסויים, זה מראה הרבה פעמים על האופי שלו. לדוגמה - מצוות צניעות. אישה שתלבש בגדים ארוכים, באופן טבעי גם תנועות הגוף שלה יהיו שונות. כנ"ל לגבי חובשי כיפה. יש אנשים שחובשים כיפה, ואם רק היתה לי הזדמנות - הייתי מורידה להם אותה. אישית, הייתי שמחה ללכת זרוק ומרושל כל היום, אבל החברה מחייבת
שונאת אופנה!

tamarhp

New member
יצא לי קצת מבולבל..

התכוונתי שלפעמים אפשר ולפעמים לא.. לגבי חובש הכיפה..

Baby Boo

New member
לבוש הוא הצגה של האדם

אומנם אפשר להסתתר מאחורי לבוש אבל אני חושבת שיש משהו שהוא ביטוי בלבוש.. אבל לא תמיד מי שלובש זרוק הוא בן אדם מזניח ומי שלובש כיפה הוא אדם שהולך לפי הדרך הטובה.. יש דברים שהם חלק מהחברה שלנו ויש דברים שהם פשוט ביטוי אישי

פלסטיק

New member
כמו הכתב בגרפולוגיה

זה מראה דברים מסויימים על האדם. אני לא מתכוון לאם מישהי עם שרוול ארוך היא חסודה ומישהי עם קצר היא שרלילה (יכול להיות בדיוק להיפך). בדרך כלל רצוי להצליב עם נתונים נוספים: אם אדם לובש חליפה ועניבה אבל מכוניתו סמל הג'יפה, יש לו כתם מלפני יומיים על החולצה ולנעליו דרוש צחצוח דחוף לעומת אדם שלבוש ספורטיבי אבל נקי ומסודר אז למרות שהאדם הראשון מנסה להציג משהו, זה לא ממש מצליח לו... האם אדם חובש כיפה הוא אדם טוב? כנראה שיש סטיגמה כזו כי כל אנס ילדות שמגיע לבית משפט רואים שהוא צימח לו פתאום כיפה (במקרה שלא היתה שם מקודם). כנראה שהוא ועורך הדין שלו חושבים שזה יעזור לו. אישית אני חושב שלבוש מסויים לא מראה על טוב ליבו של האדם

מתנדב

New member
יויו, הלבוש אכן מראה על האישיות

של האדם, אני לא אומר שהכיפה מראה שהבן אדם הוא טוב, אך הלבוש בהחלט מראה על האישיות של האדם...

Queen BItch

New member
חד וחלק-לא!

הבגד מראה את מה שאדם רוצה להציג לסביבתו והמסר אותו הוא רוצה להעביר לחברה! האם זוהי באמת המהות האמיתית שלו?! רק הוא והאנשים הקרובים אליו יודעים.

למעלה