האם הבגד עושה את האדם או האדם עושה את הבגד

האם הבגד עושה את האדם או האדם עושה את הבגד../images/Emo35.gif

נוסעת הביתה מהעבודה עוצרת בפקק מביטה בשיעמום לצדדים. את עיניי תופסות שתי נשים שמחות לפגוש אחת את השניה תוך כדי חיבוק ונשיקה הן סורקות בעין מהירה, אחת את רעתה, מכף רגל ועד ראש בוחנות את הלבוש, האיפור, השיער.... הכל מדוקדק, מתוקתק שביעות רצון בעיניים של "הבגד משדר את מה שאני או מה שאני רוצה שיחשבו עלי"....
הפקק השתחרר ממשיכה ליסוע וחושבת שאם הייתי חוזרת אחורה במנהרת הזמן לתקופת האדם הקדמון שבו לבשו פרוות חיות בכדי להגן על הגוף מפני הקור..... על מה היו מדברות ביניהן הנשים אם הן היו נפגשות כל אחת משבט אחר? כסות הגוף בוודאי לא היוותה סטטוס חברתי כלשהו....
לא פעם שמעתי שנשים עושות קניות של בגדים, תכשיטים או מוצרי טיפוח ומצב רוחן משתפר.... האם אכן הבגדים (כולל תכשיטים ואביזרים שונים) עושים לנו את זה? או שאולי הפנימיות שלנו מקרינה החוצה ותורמת למראה החיצוני שלנו?
מה דעתכן?

מממאיה35

New member
אני מאוד אוהבת לקנות לי בגדים

ובכלל לקנות לי כל דבר
לגבי בגדים - לפני איזה שנתיים כשהיתי בתוך "עבודה על עצמי" הגיעה החלטה (מודעת או לא אין לי מושג) - ללבוש רק בגדים צבעוניים.. אז מאז אין לי אפ בגד שחור, אפור או חום בארון. גם לא גרביים ולא תחתונים. וכחול - זה גבולי.. כשאני לובשת בגדים צבעוניים אני מרגישה שהנפש שלי קולטת את הצבעוניות והחיים שיש בבגדים ומשדרת את זה החוצה וזה מקרין. אין מה לעשות, אמנם שחור מרזה, אבל כשאני רק מגיעה ל-להחזיק בגד שחור ביד - זה ישר עושה לי תחושה של כבדות ושחור בנשמה ובלב. אני ממש מרגישה את זה.

paloma blanca

New member
לדעתי ....

הבגד עושה את האדם אבל בא כמכלול ולא כפרט. כלומר: אם תלבשי בגד מחוייט ולא תטפחי את שערך ופנייך הרי שזה יראה תלוש מהמציאות ולא שייך. הבגד עושה את האדם או יותר נכון את מה שהוא רוצה להקרין כלפי חוץ. לדוגמא: עו"ד לובשים חליפות שחורות עם חולצה לבנה מה שמראה על רצינות סוימת. אני לא מדמיינת עו"ד מתייצב למשפט עם חולת הוואי ססגונית מכנסי 3/4 וכפכפות
. כן, לי אישית עושה כיף לקנות בגד חדש, אבל לא רק בגד. כל דבר חדש אני רוכשת עושה לי כיף אולי בגלל ההתחדשות שבעניין.

m i c h a l 6 1

New member
חדשה בפורום../images/Emo13.gif

להתחדש זה כיף, לי זה עושה הרגשה נהדרת,אבל לא בתדירות גבוהה כי בסוף זה משעמם

מגי 336

New member
מפרידה את הנושא לשניים

קנייה לשם עשיית רושם - קניית מותג לשם השואו-אוף
קנייה לשם ההתחדשות וההנאה האישית. אישה הקונה בגד לשם עשיית רושם, דעתי היא שמהותה הפנימית חסרה, בטחונה העצמי נמוך מאד, היא אינה מאמינה בעצמה, בכשרונה, ביופיה החיצוני והפנימי, ועבורה הבגד אמור לעשות את העבודה. אם יש לה מותג שחברותיה ודאי מעריכות את מחירו הגבוה - אזי עצם הרכישה לא תעשה אותה מאושרת או שמחה במה שקנתה, אלא קריאת ההתפעלות החיצונית שתבוא מן הסתם תגרום לה ליישר כתפיים ולהרגיש "שווה". אישה הקונה לעצמה, בשביל שהיא תרגיש טוב עם הבגד, עם הנוחות של הנעל, עם הרכות של הבד, היא זו שתדע שהחזיה החדשה שקנתה נוחה ונעימה על גופה - תרגיש מאושרת עם כל קניה, עם כל התחדשות. אישה מסוג זה תקרין החוצה בטחון עצמי, אושר פנימי. היא אישה שמן הסתם מרגישה נוח עם עצמה, עם גופה, עם מהותה.

../images/Emo24.gifתודה על התשובות../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

ישנם מחקרים בתחום הסוציולוגיה בנושא "שופינג" ואף יש האומרים שקניות עושות השפעה טובה על המוח.... נראה לי שבעידן של ימינו הקניות הפכו להיות סוג של הנעה, בילוי וצורך פסיכולוגי (שמחליף את החסך האמיתי....) פעם, לפני שנים רבות נשים פוריות היוו משיכה לגברים בשביל להמשיך את השושלת. כיום, נשים מטופחות משדרות כלפי חוץ בשלות ומודעות עצמית ובטחון עצמי ההופעה החיצונית מחליפה את סממני הפוריות שהיו בעבר הקדום. כיום, לצערי, אני רואה אנשים שסוגדים למותגים כאילו, הם לא שווים אם אין להם תווית של אופנה שווה.... ויש בגדים שאפשר לרכוש אפילו בשוק הפישפשים ועדיין להראות "וואו"... כי גם האדם עושה את הבגד, עושה את ההופעה
גם לי, שופינג עושה מצב רוח.... עד שנמאס לי כבר לפשוט וללבוש בתא ההלבשה
טוב, תיכף חנוכה
ונקבל דמי חנוכה
ונוכל לבזבז עוד....

למעלה