האם הבחירות במדינת ישראל תערכנה במועדן או שעד אז נהפוך לדיקטטורה ?

DANIAVNI

Well-known member
או שאולי עד אז אמנם תהיינה בחירות אבל חלק מיריבי נתניהו יעלמו או יברחו .

lemner40

Well-known member
או שאולי עד אז אמנם תהיינה בחירות אבל חלק מיריבי נתניהו יעלמו או יברחו .
גם ברוסיה ואירן יש "בחירות"
גם שם התוצאות מבושלות נכון
הממשלה הנוכחית מחליפה את כל האנשים בכל המקומות לאנשים שלהם
אז גם הבחירות הבאות יהיו כאלו

Harrington

Well-known member
מנהל

האם הבחירות במדינת ישראל תערכנה במועדן או שעד אז נהפוך לדיקטטורה ?​

זו שאלה אינדיבידואלית, משתנה מאדם לאדם.

מאחר ומדינת ישראל לא קרובה יותר ללהיות דיקטטורה היום מכפי שהייתה ביום כלשהו ב76 השנים האחרונות, וכל זה במוחם של האנשים (או בדפי המסרים שלהם, אבל אז אין בעיה), הרי שהמענה לשאלת הכותרת תלויה במהירות ההתדרדרות של אותם אנשים. ככל שיצליחו לעכב את ההתדרדרות ולמשוך אותה, כך גדל הסיכוי שהבחירות תתקיימנה במועדן (אם כי סביר שיוקדמו כמובן, לאור הנסיבות). ככל שהבעיה הנפשית תתגבר על מוחם של אנשים אלו עוד לפני מועד הבחירות, כך מן הסתם, עבורם ובמוחם, נהפוך לדיקטטורה לפני הבחירות.

Harrington

Well-known member
מנהל
קשה לי להאמין שהממשלה המטונפת הזאת והעומד בראשה ישארו בשלטון.
אבל כן תהיה מלחמת אזרחים.
אין שום מלחמת אזרחים על הפרק במדינת ישראל. בוודאי לא אם נתניהו והמחנה הלאומי שוב ייבחרו לשלטון. גם לא אם השמאל חלילה ייבחר. אמנם יש כמה קבוצות (ולהן מיקרופונים רבים וחזקים) שמנסים בכל כוחם ומאודם להציג מצג שווא כאילו אנחנו אוטוטו במלחמת אחים, אבל המציאות שונה בתכלית השוני.

למעשה הסיכוי היחיד של ישראל להגיע למלחמת אחים בשנים הקרובות, יהיה אם תקום ממשלה שתבקש למסור לאויב את אזור העיר העתיקה בירושלים, משהו שכרגע כלל לא עומד על הפרק ולא נצפית באופק ממשלה, לא מימין ולא משמאל, שתהיה מנותקת ומפגרת מספיק להעלות זאת על דעתה. האפשרות השניה לגביה אני פחות בטוח, היא אם הדיפ-סטייט ינסה לעבור את הגבול ולהוציא את ראש הממשלה הנבחר לנבצרות בעל כורחו ושלא מעילה רפואית אותנטית. במקרה השני אישית אני עדיין לא חושב שזה יגיע למלחמת אחים, על אף שזה בהחלט יעורר מתחים קשים בציבור, אבל יש הסוברים אחרת. מניח שזה יהיה תלוי בין השאר בגורם שימונה להחליפו (על אף חומרת הצעד, לא דומה הזזתו תוך שמירה על שלטון המחנה הלאומי הנבחר, להחלפתו בגורם אחר לחלוטין למשל באמצעות יציאה כפויה לבחירות וכדו').

למעלה