האם הבחירות נועדו למוסס את המחאה?

האם הבחירות נועדו למוסס את המחאה?

אני ממעט בלצרוך תקשורת או פוליטיקה וממש לא מבין בקומבינות השונות שמעוללים לנו אבל נדמה לי שאני מריח כאן משהו....

נגד מי ימחו? (נמחה)

Avi85F

New member
הקואליציה גם ככה לא הייתה יציבה

כל שני וחמישי איום על פרישה ופירוק.
נגד מי ימחו? (נמחה)
נגד הסוציאליזם ובחישה ממשלתית בכלכלה.

אולי לא למוסס, אבל בהחלט להמעיט את חשיבותה

והלמשיך לנסות להציגה כאילו היא נעודה רק להפלת הממשלה

hoshe

New member
מה שאתה מריח - זה קשור לריח המסתורי בת"א?

אולי זה בסה"כ היה ריח הבחירות...

ולענייננו - הבחירות מגיעות משום שהממשלה והעומד בראשה מבינים שלא יוכלו להעביר את התקציב הבא בגלל ריבוי האילוצים: רפורמות טרכטנברג, מחלוקות בתוך הקואליציה בעיקר בין ש"ס לליברמן (בין השאר מיצוי כושר ההשתכרות בדיור הציבורי) וה"חור" שנפער בתקציב בגלל ירידת הכנסות המדינה ממיסים.
נתניהו מבין שעל רקע המחאה הוא לא יוכל לקצץ בתקציבי החינוך, הבריאות והרווחה - ובטח שלא בביטחון על רקע התגרענות איראן ו"החורף האיסלאמיסטי".
מכיוון שבערך מאז עסקת שליט הסקרים מחמיאים לו - הוא מעדיף לקבל מנדט מחודש מהעם.
גם האבטלה מתחילה להרים ראש, והצפי הוא להחמרה - אז עדיף לו לקבל את הקולות לפני שבלוף ה"נס הכלכלי" מתגלה לכולם.

וכמובן יש את תיאוריות הקונספירציה:
1. כדי לתקוף באיראן ב-2013
2. הטייקונים "המושכים בחוטים" מביאים את הבחירות כדי להימנע ממימוש מסקנות ועדת הריכוזיות, שצפויים לפגוע בעיקר בעסקי דנקנר ותשובה.

חוק טל גם משחק תפקיד, אבל לא כל כך משמעותי כפי שזה משתקף בתקשורת. זה פשוט מקדם אינטרסים של המפלגות הנמצאות משני צידי המתרס של "מלחמת" חילוניים-דתיים. 6 הדפים הראשונים ב"ידיעות אחרונות" עסקו בעניין זה (זה לא שהם לא מנסים לקדם את יאיר לפיד, נכון?)

למעלה