האם הגורה שלי סיאמית או מעורבת סיאמית ?

sharonei1

New member
האם הגורה שלי סיאמית או מעורבת סיאמית ?

מישהי אמרה שיכול להיות שכן לפי הלינק
[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%AA%D7%95%D7%9C_%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%9E%D7%99[/URL]
צירפתי 2 צילומים

sharonei1

New member
אגב מה זה הכתם השחור שיש לה על האף

ככה היא נימצאה שהייתה בת חודש בחנייה לייד הפחי זבל וזה כבר חודשיים מאז נשאר
אמרו לי שזה מיובש אבל כבר חודשיים היא אוכלת ושותה

dimitrygo

Active member
מנהל
קשה להבין מהתמונה. אם זה שם חודשיים ולא ניראה לך כסתם צבע אז

לדעתי מאוד כדאי להראות את זה לוטרינר. אני מניח שזה לא דחוף אבל בהזדמנות כדאי לעשות את זה.
אגב, היא קיבלה חיסונים? אם לא אז זאת סיבה טובה לבקר אצל וטרינר.

sharonei1

New member
צירפתי תמונות ברורות יותר

לא נראה שמדובר בצבע הגורה כבר חודשיים אצלי וככה נימצאה זרוקה ובמצב קשה ועם הכתמים השחורים הלאה, וכבר עברה ניקוי ואמבטיה
היא מטופלת קבוע בתנו לחיות לחיות והייתה שם כבר 5 פעמים בטיפולים וביקורת ולא נאמר לי על זה דבר חשבתי שזה יובש או סימנים בעור ואז שזה ייעלם עם הזמן
יש לה גם בכפות הרגליים ככה
מצורפים 3 צילומים

Yukita

Active member
מנהל
התמונות עדיין לא מאפשרות מענה חד משמעי

דווקא בכפות הרגליים - סבירות גבוהה שאלו פשוט כתמי צבע, להרבה חתולים (כולל אלו שלי) יש כפות רגליים צבעוניות ומנומרות.
&nbsp
באף יתכן כתם צבע (פיגמנטים) ויתכן גם משהו אחר - שרידים של הזמנים הקשים שיעברו עם הזמן (כן, זה יכול לקחת די הרבה זמן) או משהו אחר. אם זה משהו אחר, רצוי בהחלט לדעת ולאבחן. הקטע עם האף הוא ששם תאי העור שונים מבכל מקום אחר על החתול ולכן מתנהגים אחרת. זו היתה הסיבה שפעם הוטרינר שלנו היה מודאג מאזור מוכתם שבלט קצת על האף של אחד החתולים אצלנו, עד כדי לקיחת קטע לביופסיה לוודא שלא מדובר בגידול. זה לא אומר שצריך עכשיו להכנס לבהלה ולעשות ביופסיה, אבל כן לבקש מתישהו שהוטרינר יסתכל על זה ישירות ויגיד לך מה הוא רואה. בעקרון אם יציב (אין הפרשות, דימום, שינויי צבע או צורה) זה פחות דחוף. אם משתנה, זה כמובן דחוף מאוד. בדיוק כמו כתמי עור בבני אדם.

sharonei1

New member
תודה אין כלל הפרשות זה כתם יבש לגמריי ולא משתנה

משער כמוך כנראה מהחיים הקשיים שעברה לבדה עד שמצאתי
בפעם הבאה שאקח אותה אבקש לבדוק במיוחד למרות שהיא נבדקה על בעיות אחרות כבר עיי 3 ווטרינרים שונים של המרפאה משער שאם היה משהוא חמור בטח אחד מהם היה שם לב

אלישבע777

Well-known member
לחתול שלי שהוא ג'ינג'י יש נקודה שחורה על האף

הווטרינרית אמרה שזו הנקודה שעליה לוחצים, כהחתול משום מה מפסיק לנשום...
לפעמים יש להם כתמי פיגמנט במקומות שונים בפנים .

sharonei1

New member
היא מקבלת כל החיסונים והטיפולים

יש לה גם פנקס חיסונים של תנו לחיות

גורדיאן

New member
פגשתי את זה כמה פעמים אצל גורים,

עד היום לא ברור לי אם זה לכלוך קשה או פטריה, אבל זה רק אצל גורים שבאו מהרחוב כך שזה כנראה משהו שבא מתנאי חיים לא ממש היגיניים.
בכל מקרה זה עובר ולא מותיר נזקים, לא נראה לי שיש מקום להתרגש יותר מידי מזה.

למעלה