האם הגיטרה עושה את המוזיקאי?

האם הגיטרה עושה את המוזיקאי?

או שמא להיפך? המורה שלי טענה שגיטרה יותר טובה מניבה תוצאות יותר טובות. לדעתי מה שבאמת מביא תוצאות יותר טובות זה... אימונים. אולי על גיטרה יותר טובה כיף לנגן מאשר על גיטרה חרא. מה אתם אומרים?

לדעתי

קחי שני נגנים טובים, תני לאחד גיטרה לא משהו, ולאחר גיטרה טובה, הנגן שקיבל את הגיטרה הטובה יישמע טוב יותר... אם תעשי אותו תרגיל על נגנים לא טובים, שניהם ישמעו על הפנים. מסקנה: אם אתה כבר יודע לנגן, ככל השגיטרה תהיה טובה יותר הסאונד שלך יהיה טוב יותר (לא איכות הנגינה). אם אתה לא יודע לנגן, זה לא יעזור איזה גיטרה יביאו לך...

מרי לי

New member
אני מאמינה ש

נגן טוב תמיד יימצא את הגיטרה הטובה שלו. וייצא לי לשמוע להקה שהגיטריסט שלהם ניגן על גיבסון לס פול ובכ"ז שיעממו אותי למוות ורציתי ללכת משם.

Digdigelo

New member
לדעתי

גיטריסט גרוע עם גיטרה מעולה ישמע הרגה יותר גרוע מגיטריסט טוב עם גיטרה ב100 שקל מהשוק

nemoalive

New member
הגיטרה

לא תעשה את הנגן. נגן רע ישמע רע בין אם יש לו גיטרה זולה או גיטרה מעולה. אבל זה כן יכול לתרום בגלל שעל גיטרה טובה יותר כיף לנגן. וכשיותר כיף לנגן אז מנגנים יותר. וכשמנגנים יותר, אז משתפרים. אז גיטרה טובה זה יתרון אבל זה לא יעשה את הנגן כמו שהחליפה לא תעשה את העורך דין.

itoosh2

New member
בתהליך ההתפתחות...

לגיטרה עם סאונד שאתה אוהב יש המון חשיבות כי היא נותנת מוטיבציה וגיבוש של סאונד אהוב... מצד שני אם אתה מנגן תמיד על גיטרות טובות אתה יכול פתאום למצוא את עצמך חייב לנגן על גיטרה לא משהו ונשמע חרא... היתרון של אלא שהתרגלו לנגן על גיטרות לא משהו זה שהם יודעים להפיק את המיטב מהגיטרה ככה שככל שהגיטרה תהיה יותר טובה הם ישמעו יותר טוב...

מרי לי

New member
נכון,../images/Emo45.gif (השורה הראשונה)

מה ז"א מוצא את עצמך חייב לנגן על גיטרה חרא
תביא את הגיטרה שלך להופעות.... מה שכן..... כייף אחרי שאתה שובר את הראש בבית על גיטרה חרא לבוא ולנגן את מה שניגנת בבית על גיטרה טובה......

itoosh2

New member
את יודעת כמה פעמים ראיתי גיטריסטים...

בהופעות של להקות צעירות שנקרע להם מיתר לפני ההופעה והם לקחו למישהו אחר את הגיטרה? או בכלל, אם אתה הולך לחבר... אתה לא רוצה להישמע חרא פתאום, נכון? או אם אתה נסעת לחופשה ויש שם רק איזה גיטרה מעפנה ואתה רוצה ליצור כי יש לך השראה... ברגע שתוציא סאונד יותר טוב מהגיטרה המעפנה ההשראה תתפתח יותר טוב... ברור שתמיד עדיף להדבק לכלי שלך... אבל זה לא תמיד אפשרי...

god knows why

New member
אני ממש לא חושבת

שהגיטרה עושה את המוזיקאי. ברור שיותר נעים להתאמן על גיטרה טובה, וכתוצאה מכך הגיטריסט עשוי להתאמן יותר, וכתוצאה מכך - להגיע לתוצאות יותר טובות
אבל האימונים והכישרון הם הגורמים המכריעים יותר מאיכות הכלי.

מרי לי

New member
בואי נגיד....

בשביל לזהות מוזיקאי טוב, לא צריך גיטרה טובה, אבל אם את שומעת מוזיקאי טוב על כלי לא כ"כ טוב את מתחילה לדמיין איך זה היה נשמע על כלי מעולה, ואם הנגן חרא, לא ישימו לב בכלל לגיטרה שלו, בין אם היא טובה, רעה או חתיכת קרטון....

god knows why

New member
מה שמחזיר אותנו לזה

שזה תלוי בנגן ולא בגיטרה
החתימה שלך גאונית.

pasiava

New member
למרות שאני לא מבין גדול בגיטרות

אני חושב שפטרוצ'י ינגן יותר טוב על גיטרה של 200 שקל מאשר מישהו שלומד שנה ומנגן(איכשהו) על גיטרה של 2000$(למרות שדולר לא שווה היום, אז נגיד יורו או סטרלינג
). בכל מקרה, בתופים זה תלוי. ברור שפורטנוי(אני הולך על דוגמאות דרים ת'יאטר אם עוד לא שמתם לב
) ינגן יותר טוב ממני על המערכת שלי מאשר אני על שלו(אם אני בכל לאדע לשלוט במפלצת הזאת), אבל אני יכול לומר בלי ספק שכשאני אחליף עורות לתופים שבוע הבא, כל הצליל ישתפר, וזה משהו שלא תלוי בי בכלל.

וזה מוביל לשאלה הבאה...

האם הייתם מוציאים 4,000 שקל על גיטרה, חשמלית או אקוסטית, רק כדי להשמע יותר טוב ושיהיה יותר קל להופיע?

Digdigelo

New member
ואגב

הייתי בכלל מוציא את זה על קלאסית השוק של גיטרות קלאסית טובות יכול להגיע למחירים יותר גבוהים מכל חשמלית שנמכרת לציבור

nemoalive

New member
יצא לי

לנגן על פלטה ( fleta בערך 30,000 דולר למי שלא מבין בקלאסיות) פחד אלוהים להחזיק את זה. אף פעם לא חשבתי שאפחד להחזיק גיטרה אבל הצליל היה חלומי. אני מקווה שיצא לי יום אחד להחזיק אחת שתיהיה בבעלותי ולא של מישהו אחר.

pasiava

New member
ושוב תשובה בתופים

כן(רק נגיד מחירים יותר גבוהיים למען הפרופורציות). אחד הדברים שאני מצטער עליו זה שהמערכת הראשונה שלי היא מערכת שוק, שאני בטח בשנה הקרובה אהיה צריך להחליף אותה. אני כבר משדרג אותה עוד ועוד: קיבלתי אותה עם מצילות נלוות(טעות ענקית) וקניתי חדשות, החלפת עורות לתופים, בקרוב אולי סנאר חדש... במערכת של מקסימוםםםם 10000 שקל הייתי יכול להשתמש כמה שנים טובות בלי למצמץ.

מרי לי

New member
הייתי מוציאה יותר על גיטרה

שנותנת לי השראה לנגן עליה, ושכל צליל שלי נותן לי הרגשה טובה, לפעמים סתם בא לשבת ולנגן, ולהרגיש טוב וכשמגלים שמה שיש לך בבית זה חתיכת קרטון עם שקיות ניילון מתוחות עליה זה קצת מתסכל.....

למעלה