האם הגיעו ימות המשיח?

deathcaster

New member
משיח הוא יציר הדמיון של פחדנים וטיפשים, אבל

הכתבה הזו מעידה שיש אולי מישהו במשרד הבריאות שאשכרה מפעיל ת'מוח.

המצב של היד הקלה של רופאים על מתן מרשמים לתרופות אנטיביוטיות פשוט מזוויע.

zlp

New member
נו, באמת

אין כאן באמת מדיניות חדשה, רק עיגון של נהגים קיימים בהוראות רשמיות.

peach20

New member
גם לפני זה לא ששו הרופאים לתת אנטיביוטיק

מה שמפתיע, שאם מגלים שאתה נשא שחפת- דוחפים לך אנטיביוטיקה חזקה למשך ארבעה חודשים. מה יקרה אם חיידקי השחפת יפתחו עמידות אליה- איך יטפלו במי שבאמת חולה (כי הרי לחולה שחפת יש סיכוי של מספר אחוזים בודד לחלות בשחפת, גם אם ידכאו לו את המערכת החיסונית).

zlp

New member
עמידות שחפת לאנטיביוטיקה היא בעיה כלל עולמית

אבל זו לא סיבה לא לטפל בנשאים.

peach20

New member
שליש מהאוכלוסיה הם נשאים...

לכולם מתכוונים לתת את האנטיביוטיקה, אז למה שלא תתפתח עמידות כנגד שחפת?
קח גם בחשבון את השפעות הלוואי שיש לאנטיביוטיקה שנותנים ולסיכוי שהאדם אכן יחלה בשחפת- אולי
לא צריך להציע כל כך מהר אנטיביוטיקה (רק להדגיש- אני לא נגד חיסונים, לא שייכת למחנה הזה (-:)

שחפת היא לא מחלה שכיף להתמודד איתה בזיקנה

בשביל למנוע עמידויות נותנים טיפול שכולל לפחות שלושה סוגי אנטיביוטיקות. (וגם לא בהכרח יתנו טיפול לכל מקרה של נשאות).
הבעיה מתחילה כשההיענות ירודה והמטופלים מפסיקים את הטיפול באמצע ואז באמת יש סיכוי הרבה יותר גבוה להתפתחות של עמידויות (ובאמת בעולם יש מגיפה של שחפת עמידה לרוב סוגי האנטיביוטיקות הקיימות, והתחלה של זנים עמידים לכל סוגי האנטיביוטיקות הקיימות. בארץ אנחנו עוד במצב טוב).

zlp

New member
אנחנו במצב "טוב" בגלל המהגרים מאפריקה...

אצלם השחפת עוד לא עמידה.

עוד טוב כזה ואבדנו.

אנחנו במצב טוב בלי קשר למהגרים מאפריקה

אנחנו מפעילים תוכניות מעקב על טיפולים לאנשים עם שחפת פעילה ולרופאי משפחה יש הנחיות למעקב אחרי היענות אצל מטופלים עם שחפת לא פעילה.
כמו כל דבר אחר, גם את השחפת העמידה אנחנו בסופו של דבר נאמץ מהאמריקאים. אבל אנחנו עוד לא שם.

החיסון יעיל לתקופה מוגבלת

כך גם החיסון נגד טטנוס. אני מחדש מדי כמה שנים את החיסון נגד טנוס, והרופאה כבר התייאשה מלשכנע אותי לחדש גם את החיסון נגד שחפת. דרך אגב, קראתי באותו ערך שפניצילין לא יעיל נגד שחפת וזה נראה לי קצת מוזר מפני שחיידק השחפת הוא גרם חיובי.

zlp

New member
הוא לא גרם חיובי לפי המקובל

הוא מיקובקטריום. זו צורה שלישית (יש עוד צורות שלא נכנסות לסיווג של צביעת גרם).

zlp

New member
לא. החיסון לא ממש יעיל.

לפחות לא מה שאני מכיר.

penholders

New member
צעד מבורך.

אבל אני לא חושב שזה שינוי כזה דרמטי. רוב הרופאים שפגשתי בחיי (וכן אני יודע שזה לא מדגם טוב) היו נגד התחלת טיפול מהיר באנטיביוטיקה. אני זוכר שרופא (חבר של המשפחה) סיפר לי על הורים לילדים שהיה להם רק צינון או משהו כזה התעקשו על אנטיביוטיקה עוד לפני קבלת התוצאות, רק כדי שלא יפסידו יום עבודה ויצטרכו להישאר בבית עם הילד עוד יום אחד. יש איזו אמונה "טפלה" בציבור שאנטיביוטיקה מרפאת הכל ומהר.

למעלה