האם הדיאטה שלי בסדר ?

eli766767

New member
האם הדיאטה שלי בסדר ?

בוקר: 2 פרוסות לחם קל עם פרוסת עמק לייט או 2 כפות גבינה לבנה עד 5 אחוז שומן או כף ריבה לייט. צהריים: רבע עוף או מנת בשר או עוף מוקפץ עם אורז או תפו"א וירקות מבושלים. סלט קטן וכף של ממרח כלשהו (חציל במיונז, סלט כרוב, טחינה, חומוס...) ערב: סלט עם אומלט משני ביצים על כפית מרגרינה לייט וגביע קוטג'. או סלט עם קופסאת טונה וביצה קשה. האם זה תיקני ? האם אני יכולה לרזות בדיאטה הזו גם בלי פעילות גופנית ? האם אני יכולה לרזות ככה בכלל ?

הדיאטה

הזו דלה מאד בקלוריות ולא כדאי לך להמשיך בה. הוסיפי מזונות/וכמויות לתפריט זה והוסיפי גם פעילות, כדיי לדעת כמה ומה תאלצי לקבוע תור אצל דיאטן/ית . אם תמשיכי כך תרזי אולי מעט אבל לא יאחר להגיע השלב שבו גופך יתחיל לאותת על סימני חסר אלה או אחרים, תפגעי בחילוף החומרים שלך עד כדיי כך שבטווח הרחוק תתיתכן אף עליה במשקל.

eli766767

New member
לא כל כך הבנתי...

אם הדיאטה הזו דלה בקלוריות אז למה את אומרת שאני ארזה מעט? (בגלל שאני לא עושה פעילות ספורטיבית במקביל ? זו הכוונה ? אם וזה ככה אז יש לי בעיה בימים אלה לעסוק בפעילות גופנית. בנוסף, למה שאני אעלה במשקל ? איך זה הגיוני ? אשמח אם תסבירי לי.... ועוד משהו, את ממליצה על דיאטה בסיסית מסויימת שאני אוכל לרזות בה בלי פעילות ספורטיבית ? תודה רבה לך וערב נעים

yuvalfrr

New member
בוא אני אנסה להסביר,

התשובה שקיבלת, היא שהסך הקלורי שאת צורכת מדי יום (כמות האנרגיה שאת מקבלת מהתזונה היומית שלך) הוא נמוך מדי. במצב כזה את מצויה בגירעון קלורי , והגוף אכן יורד במשקל , אך לא בקצב מספק לטווח הרחוק מהסיבה הפשוטה שהגוף במצב רעב נכנס למגננה ונוטה לאגור שומן , ולכן קצב שריפת השומן לא יהיה אופטימלי. כאשר יש ירידה ניכרת במשקל בתפריט עם מעט מידי קלוריות יש סבירות גבוהה שהירידה היא ביטוי של פירוק רקמות שריר או איבוד נוזלים ולאו דווקא הירידה המיוחלת בשומן. התוצאה - ירידה בקצב חילוף החומרים (הגוף שורף פחות קלוריות מידי יום) וכך הסבירות לעליה במשקל לטווח הרחוק עולה. כדי לרדת במשקל בצורה הנכונה עלייך להיוועץ עם תזונאית ולהרכיב תפריט עם כמות גבוהה יותר של קלוריות ואיזון נכון בין אבות המזון.

למעלה