האם הדירוגים באתר hatulrehov.com עדכניים ואמינים?

דרורפפ

New member
האם הדירוגים באתר hatulrehov.com עדכניים ואמינים?

אני מחפש עוד סוגי מזון לחתולי רחוב ונתקלתי באתר הזה. האתר בחר לשים במדד הראשון שלו את 'זמינות' המוצר בחנויות, אישית אני חושב שהמדד הזה מיותר והוא בסך הכל פוגע בשאלה המהותית לגבי טיב המוצר, במילים אחרות זה נחמד לדעת מה זמינות המוצר- אך לא כשזה חלק מדירוגו.

אני לא מהנדס מזון או אפילו בעל ניסיון רב בצריכתו, אבל אם אני מסתכל על דירוג הזמינות של המוצרים למשל, עושה רושם שהאתר לא ממש עדכני?

ראיתי שלמוצר 'Classy Cats' יש דירוג כללי גבוה, וזמינות של 2 כוכבים. חיפוש קצר מלמד שהמוצר הזה כלל לא זמין.

למוצר 'סטאר' יש גם כן דירוג של 2 כוכבים במדד הזמינות, חיפוש קצר מלמד שיש בערך פי שניים-שלושה יותר חנויות שמוכרות אותו, לעומת כמות החנויות שמוכרות את 'בלו קט'- שלו יש ציון זמינות גבוה יותר: 3 כוכבים.

למוצר "ג'ורג'י" שלפי מיטב הבנתי הכי נמכר וקיים ברוב המוחלט(?) של החנויות אין ציון של 5 כוכבי זמינות, 4.5 בלבד. על המוצר הזה מצאתי שרשור ישן בפורום בו אחד המנהלים לא המליץ עליו וזה היה בהקשר של האכלת חתולי רחוב- וכינה אותו כלא פחות מג'אנק פוד. באתר דירוג הרכיבים עומד על 2.5 כוכבים לעומת 3 שמוצר מומלץ כמו בלו קט קיבל. כיצד זה מתחבר?

במילים אחרות, אם דירוג של דבר פשוט כמו זמינות אינו ברור, מה זה אומר על הרלבנטיות של מדדים כגון טיב הרכיבים או טיב היצרן?

Yukita

Active member
מנהל
אין לי מושג, אבל

עמיתי לניהול הפורום, dimitrygo, בנה דירוג איכות למזונות לחתולים. אתה יכול לבדוק את האתר שלו, להוריד מסמך ההשוואה, ולהחליט בעצמך אם מקובל עליך (מי שרוצה יכול לקרוא איך ולמה דירג כפי שדירג, בהתאם למרכיבי המזון).

www.catfood.co.il

מורידים וורד עם הדירוג. הציונים הם 0-100, כאשר מבט מהיר למי שלא מעוניין להתעמק אפשר לראות בתוכן העניינים קרוב לתחילת המסמך, הציון שכל מזון קיבל נמצא ליד שם המזון.

dimitrygo

Active member
מנהל
אכן לזמינות יש חשיבות רבה אבל אין למדד הזה שום השפעה על

איכות המזון. פגשתי אתר נוסף שאחד המדדים החשובים שהא מעריך הן הפעולות החברתיות של החברה היצרנית.
חלק מהמזונות לחתולים רחוב נמכרים רק בחנות בודדת כי זו מדיניות החברה שמשווקת אותם - לייצר מזון כביכול ייחודי. אבל בפועל כל המזונות האלה הם כפילים של אולטרה קט. בלו קט שהזכרתי הוא דוגמא למזטנות כאלה.

דרורפפ

New member
מזון לחתולי רחוב vs מזון לחתולי בית

ציינת במסמך שלך שהחלוקה בין הקטגוריות של מזון לחתולי רחוב ומזון לחתולי בית נעשתה באופן שרירותי, אז אני מסיק מכך שאין מניעה משימוש במזון כגון ריגל (61) עבור חתולי רחוב?

זאת אומרת שאם אני יוצר דירוג שרירותי בשילוב המחיר ומשווה בין ריגל (61) לבווי קט (48), היחס יהיה 4.0 מול 3.2 לטובת ריגל, משמע בטווח מחירים הזה לריגל יש עדיפות משמעותית?

על פי השקלול הזה, אם אני מתייחס למוצרים שנתקלתי בהם יחסית הרבה והם נחשבים לזמינים, בקטגוריה של המזונות הזולים הבוני קט מקבל את הדירוג הכי גבוה: 6.1 אני אשתמש בו כדי לבטא 100% בטבלת דירוג ששמה דגש על תמחור המוצרים:

100% - בוני קט - [43/7/6.1]
92% - בלו קט - [43/7.7/5.6]
87% - אולטרה קט - [43/8.3/5.3]
80% - סטאר (עוף) - [38/7.7/4.9]
75% - דר.פט גולד [43/9.4/4.6]
57% - ג'ורג'י [27/7.7/3.5]

בקטגוריה עם טווח מחירים בינוני הריגל מקבל את הדירוג הכי גבוה: 4.0, אני אשתמש בו כדי לבטא 100%:

100% - ריגל (בוגר) [61/15/4.0]
80% - בווי קט [48/15/3.2]
72% - טופ קט (דגים) [45/15.3/2.9]
65% - לה קט (בוגר) [35/13.3/2.6]
58% - רויאל קנין (בוגר) [47/20/2.3]
42% - פריסקיז (מאכלי ים) [29/16.6/1.7]

משמע ע"פ הדירוג שלך- עם אלמנט המחיר, המזונות הזולים המומלצים ביותר הם הבוני קט והבלו קט, ובמזונות בטווח הבינוני, לריגל יש עדיפות משמעותית על יתר המוצרים.

הערה: הטבלאות נעשו באופן שרירותי ומגמתי ועל כן אינן מדויקות, הן מבטאות שקלול בין הדירוג של דימיטריגו למחירים שמצאתי באינטרנט. אם עשיתי טעות מהותית אני יותר מאשמח לשמוע על כך ולתקן.

מיותר לציין שאני בקושי יודע להבדיל בין חתול לכלב ועל כן אין לי שום אינטרס או מגע כזה או אחר עם בעל אינטרס בתחום המזון.

dimitrygo

Active member
מנהל
לא הבנתי את שיטת החישוב שלך. מה זה המספר הזה שאתה מחלק בו?

בכל אופן ההמלצה שלי היא להאכיל במזון הכי איכותי שאתה יכול להרשות לעצמך (בחישוב פר ק"ג).

דרורפפ

New member
לקחתי את שני הפקטורים- ציון ומחיר כדי לשקלול 'כדאיות'

אם מוצר A בעל ציון 90 ועולה 100 שקלים,
בעוד שמוצר B בעל ציון 45 ועולה גם כן 100 שקלים,
אז למוצר A יש 'עדיפות' כפולה בצירוף הפקטורים ביחס שווה. באותו תג מחיר קיבלת מוצר בעל ציון/דירוג כפול.

נתתי את ההשוואה בין ריגל (61) לבווי קט (48) כדוגמא, על פי מה שאני רואה בחיפוש שרירותי שהמחיר של כל ק"ג מוצר הוא דומה- 15 שקלים. במקרה שכזה השוואה ישירה בין הדירוגים של המוצרים נותנים עדיפות משמעותית לריגל משום שהדירוג של הבווי קט הוא כ-20% נמוך יותר מריגל. כדי שתהיה כדאיות שווה בין המוצרים- היחס בין הדירוג לתמחור צריך להיות זהה, משמע מוצר עם דירוג שנמוך ב-20% צריך להיות עם תג מחיר נמוך ב-20% גם כן.

אם מוצר A בעל ציון 90 ועולה 500 שקלים,
בעוד שמוצר B בעל ציון 80 ועולה 200 שקלים,
אז למוצר B יש כדאיות גדולה יותר כשזה נוגע למחיר משום שהיחס בין תמחורו לדירוגו עדיף על היחס בין תמחורו לדירוגו של מוצר A.

90/500 = 0.18 לעומת 80/200 = 0.4

לאחר שאספתי את היחסים של כל המוצרים בקטגוריה הזולה ובקטגוריה הבינונית, השתמשתי במוצר שקיבל את הדירוג הגבוה ביותר (בכל קטגוריה בנפרד) כמוצר הייחוס, כך יותר קל לראות את הבדל הכדאיות באחוזים.

אם אתה רואה כאן טעות מהותית אשמח מאוד אם תתקן אותי!

dimitrygo

Active member
מנהל
הבנתי, אתה מחלק במחיר פר ק"ג. אבל מחיר פר ק"ג תלוי גם בגודל

השק. אז השוואה של מזונות בשקים שונים מהותית בגודל אינה נכונה. מצד שני אם המטרה שלך לחשב כדאיות אז בעצם אולי זה כן יתן לך מדד נכון.
בכל מקרה אני מעדיף להצמד להמלצה שכתבתי בתגובה הקודמת.

למעלה