האם הדשא של השכן באמת ירוק יותר?

קרן1234

New member
האם הדשא של השכן באמת ירוק יותר?../images/Emo5.gif

רובנו נתקלנו במצב שבו הינו בטוחים שהדשא של השכן(מימין) באמת ירוק יותר, לאו דווקא כי הוא השתמש במדביר חרקים טוב יותר, אלא פשוט בגלגלל ששלנו היה יותר צהוב...לפחות כך זה היה נראה לנו,ומה לגבי השכן שמשמאלנו? אה...לו היה נדמה שדווקא הדשא שלנו ירוק יותר לעומת שלו, ואל תשאלו! למרבה הפלא מסתבר שהשכן שגר משמאלו של השכן משמאל היה כל אותה העת בטוח שהשא שלו הרבה יותר צהוב מהדשא של השכן שגר לימינו...וכן הלאה... ואם לא הבנתם עד עכשיו נוצר כאן מעיין מעגל בו כל אחד בטוח שהדשא של השכן מימינו ירוק יותר, ולאן כל זה מוביל אותנו? למסקנה המתבקשת - שאכן! הדשא של השכן ירוק יותר, אבל זה תלוי בכוון שאליו מסתכלים... נקודה למחשבה לכל מי שהצליח לעקוב והבין למה התכוון המשורר - וליתר דיוק המשוררת...

conatus

New member
HOMELESS

הייתי תלמיד פעם וזה היה לפני המון שנים. המורה שלי ללשון אמרה פעם משפט שנחרט בראשי : "לא מכלילים בני אדם" מי יגיד על חסר בית - הדשא שלו ירוק משלי. מסתבר שיש סופיות בעולם !

morning star

New member
תמיד תוכל למצוא

מישהו שגורלו אף אכזרי יותר. גם ההומלסים רבים ביניהם. ישנה סופיות - במוות. אך גם כל סוף הוא התחלה חדשה. שלך הנווד

conatus

New member
בין 1 ל 2 יש המון מספרים.

אני מדבר ביחידות של מספרים שלמים - 123.... אתה משיב לי ביחידות קטנות יותר ולמעשה שלא במודע אתה נוגע באינסוף,כי החלוקה היא אינסופית כמו שאתה יודע. בחברה האנושית לפחות הישראלית יש חלוקה לעשירונים. חסר בית כלל אינו נמצא בהגדרה של עשירון כלשהו אם תרצה הוא "מחוץ לתחום". אז מה הסיכוי שאחד מהעשירונים האחרים ימיר את מצבו במצבו של חסר בית ? לא גבוה במיוחד אתה מסכים איתי ? אתה צמצמת את הדוגמה והשווית בין חסרי בית לבין שכמותם. אבל בדוגמתה של קרן מדובר על סוגי דשאים שונים ז"א לא מדובר בקבוצה מסויימת ועל כן אפשר לומר כי חסר בית הוא בעל מדשאה - צהובה במיוחד אם תרצה - והיא אפילו לא ירוקה ויוצא מזה שהגיוני להניח שאף אחד לא יאמר על "מדשאתו" היא ירוקה משלי מכיוון שהיא לא ירוקה כלל. סתרת את עצמך והוכחתי לך זאת. ובדיוק לסופיות הזו התכוונתי - סופיות בין 123... ולא בטווח שביניהם - סופיות יחסית בלבד אם תרצה. בעוד שאתה טוען לסופיות מוחלטת - המוות.

deyulia

New member
אין שוני בכיוונים

לדעתי כל דשא שהוא לא שלנו ולא משנה אם הוא משמאל או מימין ירוק יותר,כך שכל אחד יכול לבחור במי לקנא ואין כאן שום מעגליות, כי הבחירה היא בידינו, ולפי שיפוטינו

למעלה