האם ההורים קנו לחתן/כלה מתנה לפני החתונה?

Mitmit101

New member
האם ההורים קנו לחתן/כלה מתנה לפני החתונה?

היי בנות
אלה שנשואת כבר ואלה שעדיין לא..

האם אחרי האירוסים ההורים שלו קנו לכן (הכלה) משהו מתנה? תכשיט או משהו דומה..
לחילופין האם ההורים שלכן קנו לחתן המיועד מתנה?

פעם זה היה די נהוג זה עדיין תופס?

lanit

New member
כן, ואצלנו היה פיצוץ על זה

לא היינו מודעים למנהג הזה, ולכן די הופתענו.
אסכם ואומר שזה גרם לפיצוץ די גדול כבר בתחילת ההכנות עד לרמה שאמרנו שלא נקיים את האירוע אם יש חשש לנזק בריאותי למישהו.
כמובן שזה נוגע מחוסר בתקשורת, ומומלץ (לפחות בעיניי) להתייעץ עם הזוג, ואם יש ספק, לפחות לנסות לשתף אותם בבחירת המתנה. שמעתי על כמה זוגות שהתלוו לחמה לעתיד ליום קניות למטרה זו.

השאלה אם יש חינה

יש משפחות שבהן לא נהוג להביא זהב אם אין חינה ויש כאלו שנהוג אצלהן להביא, יש משפחות שבהן מביאים מתנות במפגש עם ההורים אחרי האירוסין ויש כאלה שמביאים במקווה. כל צד צריך לבדוק מה היה במשפחה שלו בעבר. אם אין אחים גדולים אז לבדוק בקרב דודים וכד׳.
לדעתי אין חוקים, את צריכה להתעדכן עם בן זוגך ולפי זה להחליט. תנסו שיהיה סנכרון ביניכם כדי שאף אחד מהצדדים לא חפגע.

yaya87

New member
אצלנו לא היה

אנחנו אשכנזים ככה שלא היתה לנו חינה אז לא היתה החלפת מתנות.
לעומת המצב שאחיו התחתן והיתה חינה והכלה קיבלה סט תכשיטי זהב (שהיא לא נוגעת בו כמובן)

אם היתה החלפת מתנות אני די בטוחה שהיינו הולכים יחד לקנות

הבשית

New member
אני לא קיבלתי מתנה

ולא חשתי בחסרונה
למען האמת לא ציפיתי לקבל משהו. אבל אבא שלי הוא פולני טוב, והיה נחוש בדעתו לקנות לבנזוגי שעון, כי "ככה נהוג" (לדבריו, כדי לאזן את זה עם הטבעת שהאישה מקבלת). במקרה היה לבעלי יום הולדת באותו החודש והוא גם היה זקוק לשעון, אז אמרתי לאבא שלי שילך על זה. אחרת אני לא חושבת שהייתי מעודדת אותו לקנות מתנה, רק לרגל האירוסין..

arapax

New member
אצלנו כן

אמא שלו מאד רצתה לקנות לי תכשיט, אז היא ביקשה ממני לבחור משהו שאני אוהבת.
ההורים שלי רצו לקנות לו משהו, שעון (אמרו לי שזה מה שנהוג) לא היה על הפרק כי יש לו שעון יוצא דופן שרק איתו הוא מוכן ללכת, אז הם שאלו אותי אם יש משהו שהוא צריך וזה מה שקנו לו.
אם שני הצדדים לא היו רוצים/מציעים לא הייתי מצפה לזה, ועל אף שזו מחווה נחמדה, זה לא נראה לי קריטי בכלל.

כנ"ל.. גם אני ממש לא ציפיתי.

ובכוונה בחרתי תכשיטים שיתאימו לי לחתונה וגם לאחרי החתונה. שיהיה פרקטי ונחמד. והבחור היה זקוק לשעון אז הוא קיבל משהו שבאמת הועיל לו..

קנו

ההורים שלו ביקשו ממני לחשוב על מה הייתי רוצה לקבל, ואמא שלו הלכה יחד איתי ובחרנו לי סט של צמיד ושרשרת מכסף ופנינים, אענוד אותו בחתונה.

ההורים שלי שאלו אותו מה הוא היה רוצה לקבל, ואמא שלי לקחה אותו לבחור שעון

coffeetoffy

New member
אצלנו לא

הייתי בטוחה שאמא שלי תקנה לו משהו, אבל היא לא הקדישה מתנה למאורע ספציפית (אבל כן קנתה לו מתנה ליום ההולדת שלו שבוע לפני שהתארסנו).

אמא שלו לא הציעה, ואבא שלו בקושי אמר לי מזל טוב, אז גם לא ממש ציפיתי.

כן אבל לא בהפתעה

נשלחנו לחפש לעצמנו מתנות במימון ההורים של הצד השני.

ההורים שלי הציעו לו לקנות לו שעון ונתנו תקציב מכובד וההורים שלו שלחו אותי לחפש לי תכשיטים בתקציב דומה. מאוד אהבתי את הסט שבחרתי ואת ההזדמנות לקבל סט תכשיטים במתנה.

המתנות הוענקו באופן סמלי במסיבת האירוסין שערכנו למשפחות חודש וקצת אחרי שהתארסנו.

זה אמנם מוריד את ההפתעה אבל אני בעייתית במתנות ושונאת שבוחרים לי (כי בד"כ לא קולעים).

pipidi

New member
אצלי ההורים שלי רצו לקנות לו

אך הוא לא אוהב בכלל מתנות, זה פשוט גורם לו להרגיש לו נעים.

ולי לא קנו כלום, ולא ציפיתי... וזה עדיף מבחינתי, גם לי יש בעיות עם קבלת מתנות שהם לא מההורים/אחיות שלי.

Shani59

New member
תקשיבי אני מאוהבת בסטודיו שלך

אני מתחתנת באוגוסט הבא ואני לא יכולה לחכות כבר לשלב של ההזמנות, הקומיקס הכי מצא חן בעיניי ובטוח שאכין אצלך. שוקלת לחלק כבר מעכשיו

pipidi

New member
תודה רבה

איזה חמודה :)

מזל טוב!
נשמח לשמוע ממך כשיתקרב המועד

josie1986

New member
אצלנו ההורים רוצים

ההורים שלי רוצים לקנות לו שעון (והוא דווקא צריך שעון חדש, אז יצא טוב).
ההורים שלו רצו לקנות לי תכשיט כלשהו, אבל מאחר ואני לא הולכת עם תכשיטים, חשבתי שזה יהיה בזבוז. בסוף כנראה גם אני אקבל שעון (למרות שגם שעון זה סוג של תכשיט, נכון?!).

בכל מקרה אנחנו בוחרים את הפריטים עצמם במגבלות תקציביות שכל אחד מזוגות ההורים הציב.

Discordi

New member
ההורים שלו

אמרו שהם רוצים לקנות לי את התכשיטים לחתונה, והעבירו לי כסף בשבילכם. זו הייתה מחווה יפה, סמלית כמובן בהתחשב בעובדה שהם גם שילמו על חלק גדול מהחתונה, אבל עדיין מקסים מצידם.

טוטי34

New member
אנחנו בדיוק לפני האירוסים

אצל אשכנזים דתיים מאוד מקובל שהורי הכלה קונים טלית ונרתיק וכוס לקידוש לחתן והורי החתן קונים לכלה פמוטים לשבת
וההורים שלי קנו לבחור טלית ונרתיק לטלית ולתפילין סידור וגביע לקידוש, בעוד שאני יודעת שההורים שלו לא הולכים לקנות לי דבר.
מי שמכיר את המחירים של כלי קודש יודע שהדברים האלה עולים הרבה, לי אין בעיה עם זה! אבל קצת צובט לי בלב שההורים שלי הוציאו הרבה כסף...( ותעשו לי טובה אל תאכלו אותי בתגובות על זה שצובט לי בלב על זה)

וכדי שההורים שלי לא יצטרכו לקנות לי פמוטים אני מתכוונת לשים כל חודש כסף בצד כדי לקנות לעצמי פמוטים.

ronitvas

New member
זה מובן לגמרי

גם לי זה היה מפריע. גם קצת ברמה החומרית, אבל זה הרבה מעבר לכך.
מה הסיבה שהם לא קונים? לא רוצים, לא מתחברים?
הם יודעים שאת מאוד רוצה?

טוטי34

New member
בעיקר כי אצלם זה לא נהוג

אצלם בחתונה הורי החתן לא קנו כלום לכלה ולהיפך.
הם קצת מירמים את האף ומסתכלים בתהייה על כל העניין של האירוסים וזה קצת מבאס.. ואמנם אנחנו מדברים על תרבות אמריקאית אבל שני הצדדים דתיים, מכירים את המנהגים האלו, שמעו עליהם היו נוכחים בשמחות של אחרים עם המנהגים האלו..אבל לא, בגלל שאצלם לא נהגו ככה, הם לא עושים את זה.

ronitvas

New member
אוווו אמריקאים...... אם לא נהוג אז לא נהוג

וסליחה שאני עושה הכללות.....
מצד אחד, הם מקובעים בדעתם. אבל מצד שני הם עושים דברים רק כדי שלא יגידו משהו ואז יהיה להם לא נעים....
תפני אל הצד הזה. תגידי שהיית שמחה לקבל פמוטים כמתנה (מתישהו בשיחת חולין כזו או אחרת).
חשוב שהם ידעו שאת מצפה למתנה.....אולי זה יעזור. ואם לא, להתקדם הלאה. תעשי חוויה מתקנת לילדים שלכם כשהם יתחתנו

את לא חייבת לענות, אבל למה הם מסתכלים בתהייה על האירוסין?

למעלה