האם ההתנגשות בין ברזל לסידן קיימת גם במוצרים

האם ההתנגשות בין ברזל לסידן קיימת גם במוצרים

לא מן החי?
לדוג', לאכול קינואה ופטרוזיליה עם פשטידה חלבית ונס קפה.
 

ladybug6

New member
קפה בכל מקרה פוגע בספיגה של כל

הויטמינים ומינרלים, ועדיף לא לשתות אותו בזמן הארוחה.

מעבר לזה, אם הפשטידה חלבית - אז זה כן "מן החי". ומוצרי חלב ידועים כמפריעים לספיגת ברזל.
אבל בלי קשר לזה, התנגשות של מזונות לא קשורה למקור שלהם, אלא לחומרים שיש בהם. זה לא משנה אם הם מהחי או לא.
 

vegetalien

New member
*לא של הוויטמינים.

ולגבי המינרלים - ובכן, אני לא בטוח שבכולם-כולם (כמו מנגן, נתרן או סלניום), אבל לא בוודאות.
 
צודקת, הדוגמה עם הקפה לא באמת טובה וגם לא

הייתי מספיק ברור, כי כוונתי היתה לברזל מן החי לעומת ברזל ממקורות צמחוניים.

מה שכתבת קצת מוזר לאור כל הארוחות החלביות שאנשים אוכלים מבלי לדעת שהם בעצם לא מקבלים כמעט ברזל וזה גם מוריד כמעט את כל אפשרויות המזון, כי לאכול קינואה עם פשטידה או עם פירה שכמובן עשוי עם חמאה וחלב שזה מאכל דיי שכיח.
 

ladybug6

New member
1. זה שהקפה מפריע לספיגה לא אומר

שלא סופגים בכלל, רק אומר שזה פוגע בספיגה. רמת הפגיעה זה כבר משהו אישי וגם תלוי בכמויות של האוכל והיחס ביניהם.

2. יש באמת הרבה מאוד אנשים עם בעיות בספיגת ויטמינים מסוימים ובפרט ברזל, והרבה מזה קשור להרגלי האכילה שלהם. זה לא שמתים מזה, פשוט לוקחים תוסף או עושים שינוי בהרגלי התזונה.
 

27182

New member
ספיגת ברזל

ההפרעה של סידן לספיגת ברזל היא יחסית קטנה.
 

RSPA

New member
מה זה קטנה?

תן איזו דוגמא מספרית...
וגם איזה רפרנס לא יזיק.
 

27182

New member
האמת שיש אי-אחידות במחקרים

יש מחקרים על ארוחה אחת שלפיהם גם כמות קטנה של סידן משפיעה, למשל 200 מ"ג סידן מורידים את הספיגה לכ-50%, ולעומת זאת, יש מחקרים שמראים השפעה הרבה יותר קטנה. מחקרים ארוכי טווח לא מצאו השפעה של תוספי סידן.
 
למעלה