האם הוא בכלל קיים?

omni96

New member
האם הוא בכלל קיים?

אדם כתב את התנ"ך אדם שכתב את הברית החדשה אדם כתב את התורה אדם בנה פסלים אדם אפילו כתב את הספר "שיחות עם אלוהים" האם האדם יצר לעצמו את אלוהים כדי למצוא דרך הגיונית-לא הגיונית להסביר את עצם קיומו? חוט למחשבה

bios

New member
לא חושב...

פעם הייתי קרוב להאמין שאלוהים זו המצאה אנושית, אבל כמה ספרים שקראתי שכנעו אותי שיש עדויות מוצקות לקיום הנשמה, דבר שמצריך איזשהו סדר על-טבעי בעולם.

bios

New member
זה לא נובע ישירות

אבל: א. זה מצריך איזושהי מערכת שמסבירה מה קורה עם הנשמות לפני החיים ואחרי המוות. ב. המידע הזה בא במשולב עם תובנות חדשות לגבי המהות של אלוהים, לפיהן לא מדובר בסבא הזועף שמספרים לנו עליו, אלא על אנרגיה אינטליגנטית מופשטת יותר שהנשמות הן חלקיקים שלה.

omni96

New member
אף פעם לא ניסיתי להבין את הנושא

וזה בגלל שאני לא אמור להבין אותו אולי זו הסיבה שיש לנו תת מודע וזו הסיבה שאם אלוהים גם קיים אז הוא לא נראה

bios

New member
לא חושב שאנחנו לא אמורים להבין

לדעתי (ובהתבסס על דברים שקראתי) הסיבה שאנחנו מוצפים בספרות של העידן החדש היא שאנחנו דווקא נמצאים בתקופה של תמורה שבה המודעות של האנושות אמורה לעבור תמורה מאוד רצינית. אם מספיק אנשים יתגייסו לזה, זה יפתור הרבה מבעיות העולם. אני חושב גם שאלוהים "לא נראה" כי הוא משהו מופשט. אלוהים מכיל את כל האנרגיה ביקום, כך שהוא נמצא בכל דבר שאנחנו רואים. לכן הוא גם לא נמצא בשום דבר ספציפי שאפשר להגיד עליו "זה אלוהים" ולראות אותו.

inbardekel

New member
אלוהים מתגלה בכל דבר

כל אחד מאתנו הוא התגלמות האלוהים, כל דבר הקיים הוא האלוהים. קשה להבין זאת, כי אנחנו חושבים שלאלוהים אין צורה, יש לו כל מיני צורות, הוא משתנה ואין סופי, הרעיון להזיז את עצמנו הצידה לחלוטין ולראות אותו דרכינו, לא אני ולא עצמי, אלא מה שעובר דרכי.

אלוהים..

היי, הדמיון האנושי הוא בעצם המתנה הכי גרועה שהאדם יכול לבקש.. ואתה יודע למה? כי הוא בעצם גורם לנו לראות דברים כרעים , כאכזריים וכו' ופתאום, דווקא ברגעים אלו הוא גם מייצר מעיין מנגנון הגנה "אלוהים" פתאום הוא מתחיל לבכות וליבב על מר גורלו לדבר העצום הזה שנקרא "אלוהים" פתאום "אלוהים " קיים!!!! מה שאני מנסה לומר, שאכן, האדם כתב את ספר התנ"ך אך, הכל דברי אלוהים חיים! הרי, אנחנו לא יכולים לקום בבוקר ולומר אין אלוהים! השמש מאירה ושולחת את קרניה כל בוקר, הירח בא ותופס את מקומה עם אבקת כוכבים בלילה, הטף מתחילים לדבר , ללכת, אנשים חולים נרפאים, אנשים כותבים ספרים על אלוהים , כיוון שהם אכן חושבים שהוא קיים!! יש מליוני אלוהים! הוא נמצא בדברים הקטנים ביותר !!!! אין אנו יכולים לומר שכל זה בגדר נס יש מעין..שכל זה נוצר כתוצאה של משהו שמכוון את הכל! אנחנו צריכים לומר שכל זה נגרם מאלוהים!!! אלוהים אכן קייים! והוא הסיבה להכל.......וגם לשאלות שלך!!

תגובה להאם הוא קיים בכלל...

נכון שאדם כתב את התנ"ך ואת הברית החדשה ואת התורה ובנה פסלים ואפילו כתב את הספר שיחות עם אלוהים אך... בכדי להבין זאת, עלינו להבין כי אלוהים מתנסה באמצעותנו ומתבטא באמצעותנו כך שבכדי שהתנך ייכתב, הוא אמור להיכתב על ידי אדם. חוץ מזה, התנך נכתב לאדם החי בעולם הזה, במימד הזה ורק אדם יכול להוציא לפועל את דברי האלוהים, בכדי ששאר בני האדם יוכלו לקבל את הדברים הכתובים ואת המסר. אפילו עכשיו, אלוהים מתבטא באמצעותי ואפילו מתבטא באמצעותך ובאמצעות כל אחד ואחת וכל החי וכל הצומח והדומם. אלוהים מתבטא לא רק בדברים "גבוהים", אפילו בדברי שטות והבל. עלתה בי כרגע המחשבה: "אין עשן בלי אש" - כנראה שכל הדברים הקיימים שהינם ה"עשן" מקורם באש גדולה. חוט למחשבה?

קיים ועוד איך

תקשיב לחני.. רואים שהיא בחורה עם שכל. שמה לב לפרטים. אלוהים נמצא בכל מקום והוא אחד ויחיד. אין לו יורשים, הכל נברא תחת שרביטו המתנפנפת וחישוביו הבלעדיים.

נכון שאדם כתב וכתב ...

שמות כה8: "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם" . בכדי שאנו נוכל להעביר את המסר האלוקי אנו צריכים להיות ראויים ומוכנים לכך פיסית,אנחנו נעשה את המקדש=ההכנות הדרושות והוא ישכון בתוכנו. גם בחיי היום יום לדוגמא,בעבודה שלנו אנחנו עושים וכותבים אך בפקודת המעביד והאחראים.

למעלה