האם הורים יכולים לעזור לילד לצאת מתפקיד?

דף חדש4

New member
האם הורים יכולים לעזור לילד לצאת מתפקיד?

הבת שלי שובצה לתפקיד מסוים שהיא לא רוצה. היא חושבת שאם אני אצור קשר עם הצבא
אני אוכל להשפיע עליהם לתת לה תפקיד אחר.
האם הצבא מתחשב כשלא רוצים תפקיד ששובצת אליו , טרם הגיוס?
האם להורים יכולה להיות השפעה בזה?
ולא פחות חשוב- האם זה מוסרי שהורה , או מתגייס, יתערבו בשקולים של צה"ל וינסו להתחמק
מתפקיד שהצבא מייעד אותם אליו?
תודה!

bluegreyeyes

New member
תשובה

לגבי שינוי השיבוץ, הוא אפשרי, אך בעיקרון להורה אין שום "קול" מיוחד בעניין הזה, וזה נשאר בהחלטת מיטב האם לשנות לה את התפקיד או לא, מומלץ לפנות אליהם בפקס, או לנסות לדבר אל ליבו של קצין המיון ביום הגיוס (מצידה הכוונה, לא מצידך)

מבחינת מוסריות... יש תקנים בצהל, ומישהו ימלא אותם, ה"מישהו" הזה לא רלבנטי בעיקרון, כי התפקידים בצהל שאינם דורשים מקום נקבעים ע"פ תקן ולא ע"פ רצונות המתגייס או העדפותיו, לכן אין זה ישנה אם היא תשנה תפקיד, כי יהיה מישהו אחר שיקבל אותו, בדיוק כמו שהיא תוכל להחליף לתפקיד אחר רק אם יהיה בו תקן פנוי.

דף חדש4

New member
"מישהו אחר ימלא את התפקיד" כן ולא

בסופו של דבר , אם כל אחד יחשוב ככה- אז מי ימלא את התפקיד?
אם הקרביים יגידו- לי לא בא- אבל מישהו אחר יעשה את זה- אז אין לנו צבא אלא
צבא של ג'ובניקים וזה אומר- שאין מדינת ישראל. כך שלא ממש נח לי עם הנטיה שלה לצאת מתפקיד
שהוא מאד אחראי שהיא קיבלה כי לדעתי היא צריכה לחשוב- שאף אחד לא ימלא את זה טוב ממנה.
ואם הצבא זיהה אותה כמתאימה- זה קצת חסר אחריות בעיני- לנסות לפרוש.
כי - מי יודע מי ימלא את זה במקומה....אולי מישהו פחות טוב.

bluegreyeyes

New member
אם חושבים בפוטנציאל

אז מי שיחליף אותה יכול גם לעשות אותו יותר טוב ממנה, או לפחות להנות יותר מהתפקיד ממנה, שזה גם דבר חשוב כי חבל להעביר שנתיים בתחושה של באסה מהתפקיד, במיוחד כשאין לדעת על איזה אנשים נופלים.

בסופו של דבר, לא כל אחד בורח, ולא כל אחד הולך לשיבוץ שנקבע לו, יש הרבה אנשים שמשרתים בקרבי כי הם *רצו* לשרת שם, וכך גם הרבה אנשים בתפקידים עורפיים, פשוט יש הבדלים בין "ג'ובים" שונים וזה לגיטימי לגמרי להעדיף אחד על אחר, וגם לנסות להשיג אותו, לא סתם אנשים מבקשים מיונים לתפקידים שונים.

מה שאני יכול להגיד לך בוודאות אלה 2 דברים:
1. ברוב הגורף של המקרים, צה"ל ימצא את מי שצריך כדי למלא את התקנים שלו, זה לא שעכשיו תת אחוף יקבע לעצמו לו"ז רק בגלל שמישהי בחרה לא להיות פקידה, זה אולי יסתבך ויתעכב קצת, תלוי בשלב בו התפקיד הוחלף, אבל צה"ל יסגור את התקנים שלו כשהוא יצטרך.

2. אני מניח שהבת שלך שובצה בכלל צה"לי, ודבר שחשוב לדעת על כלל צה"לי, הוא שלא נעשית בו כמעט ושום התחשבות ברצונות החייל, אלא התפקיד נקבע ע"י תקן בלבד, היות ואין זה אפשרי לקחת בחשבון רצון של כל מתגייס, במיוחד כשלתפקידים טובים ללא מיון יש מספר מועט יחסית של תקנים, וצהל חייב לאייש את כל מגוון התפקידים שלו, אז צה"ל פשוט משבץ "על עיוור" אנשים כדי למלא תקן ולא באמת חושב לפני אם האדם המסויים הזה מתאים להיות אפסנאי או נהג משאית, לכן אדם שמרגיש שהוא יכול למצות את עצמו טוב יותר במקום אחר עדיף שינסה להגיע למקום הזה, כך שלפחוצ יידע שניסה מה שהוא יכל כדי להשיג תפקיד שמתאים לו, ולשפר את התחושה בשירות.

דף חדש4

New member

תודה על התשובה המנומקת. אני מתנגדת לעזור לה להחליף תפקיד כי
הסיבות שלה לרצות תפקיד אחר הן לא סיבות שאני מקבלת
א- היא שמעה שהתפקיד משעמם וקשה (אז מה? אם זה מה שהצבא צריך- אז זה מה שצריך).
ב -נדמה לה שלא יהיה לה טוב בתפקיד- אבל יש לה מעט מאד מידע מוקדם כדי לדעת זאת בוודאות. לא צריך לפעול על פי תחושות בטן.
בנוסף- גם אם נצא מהתפקיד הזה- מי אמר שהתפקיד הבא שיוצע לה יהיה משהו שהיא רוצה? הצבא לא תכנית כבקשתך הרי.
וסיבה נוספת לאי ההתערבות שלי היא שאני חושבת שילדים, בטח בגיל 18 עוד מעט - צריכים להתמודד לבד בלי שההורים מתערבים עבורם.
אם היא כל כך רוצה לשנות תפקיד- שתנסה בעצמה. אם היא לא תצליח- שתתמודד עם התפקיד הכי טוב שאפשר.
אני אתערב לטובת הילדים שלי- רק אם אני מרגישה שנעשה אי צדק כלפיהם.
ואז אני נמרה.

bluegreyeyes

New member
הערת צד

עקרונית, יש "טווח" מסויים של תפקידים שנחשבים שליליים יחסית בגלל אופי התפקיד (עבודה קשה עם הידיים בחימוש/טכני, הצקה לחיילים בתור משטרה צבאית וכו) ויכול להיות שהיא נפלה על תפקיד כזה ומפחדת משירות משעמם ומתנאי שירות לא טובים, שזה מובן מאליו, ולהחליף תפקיד עכשיו יכול להיות משהו קל יותר מאשר להחליפו לאחר שהיא תעבור הכשרת יסוד.

נכון ש"הצבא היא לא תכנית כבקשתך" אבל אני חושב שאנשים צריכים להתמודד עם הרבה מצה"ל גם ככה לכן עדיף יהיה שהם יהיו כמה שיותר חיוביים/מוכנים אחרת תהליך הגיוס וההכשרה (התקופה הכי קשה ולחוצה בשירות בדרך כלל) יכולים לעבור בצורה די שלילית ולא חוויתית וחבל, כי בסופו של יום, זה משפיע על הרצון של החייל לתרום במקום לזייף ימי מחלה ולברוח.

לגבי ההתעסקות שלה בשינוי השיבוץ, לא הבנתי למה היא חושבת שתצילי אותה, להורה בנקודה כזו בחיים כבר אין מילה בעלת משקל יותר משמעותי מהמילה שלה, והיא יכולה לעשות אותם דברים שאת יכולה לעשות בשבילה, ללא מאמצים פיזיים קשים מידי, זה פשוט עניין של התנסחות ועמידה על שלך, והרבה אמונה, ורק לעבור את התהליך יכול לתרום לה אישיותית. (אני אישית עברתי תהליך לא פשוט עם צה"ל, שלקח לא מעט זמן, אבל למדתי ממנו הרבה ואני שמח שגליתי שהיה לי את כוח הרצון לעבור אותו ולא לוותר באמצע, כי הייתי יכול לוותר בכל רגע שרציתי)

בכל מקרה, בהצלחה לך ולבת שלך :)

bluegreyeyes

New member
הערת צד

עקרונית, יש "טווח" מסויים של תפקידים שנחשבים שליליים יחסית בגלל אופי התפקיד (עבודה קשה עם הידיים בחימוש/טכני, הצקה לחיילים בתור משטרה צבאית וכו) ויכול להיות שהיא נפלה על תפקיד כזה ומפחדת משירות משעמם ומתנאי שירות לא טובים, שזה מובן מאליו, ולהחליף תפקיד עכשיו יכול להיות משהו קל יותר מאשר להחליפו לאחר שהיא תעבור הכשרת יסוד.

נכון ש"הצבא היא לא תכנית כבקשתך" אבל אני חושב שאנשים צריכים להתמודד עם הרבה מצה"ל גם ככה לכן עדיף יהיה שהם יהיו כמה שיותר חיוביים/מוכנים אחרת תהליך הגיוס וההכשרה (התקופה הכי קשה ולחוצה בשירות בדרך כלל) יכולים לעבור בצורה די שלילית ולא חוויתית וחבל, כי בסופו של יום, זה משפיע על הרצון של החייל לתרום במקום לזייף ימי מחלה ולברוח.

לגבי ההתעסקות שלה בשינוי השיבוץ, לא הבנתי למה היא חושבת שתצילי אותה, להורה בנקודה כזו בחיים כבר אין מילה בעלת משקל יותר משמעותי מהמילה שלה, והיא יכולה לעשות אותם דברים שאת יכולה לעשות בשבילה, ללא מאמצים פיזיים קשים מידי, זה פשוט עניין של התנסחות ועמידה על שלך, והרבה אמונה, ורק לעבור את התהליך יכול לתרום לה אישיותית. (אני אישית עברתי תהליך לא פשוט עם צה"ל, שלקח לא מעט זמן, אבל למדתי ממנו הרבה ואני שמח שגליתי שהיה לי את כוח הרצון לעבור אותו ולא לוותר באמצע, כי הייתי יכול לוותר בכל רגע שרציתי)

בכל מקרה, בהצלחה לך ולבת שלך :)

למעלה