אני לא יודע בדיוק על מה מדובר
אבל אני מנחש. למיטב זכרוני, התפרסם מקרה של עו"ד שנרשם בחבר בקבוצות שונות בפייסבוק והחל לקבל הודעות שווקיות מהקבוצות לתיבתו הפרטית בפייסבוק. הוא שלח לשולחי המסרים השווקיים התראות לפני משפט בטענה של הפרת חוק התקשורת. בסופו של יום, מקבלי האזהרות האלה כעסו ופנו לתקשורת, נוצר "אייטם" תקשורתי, דיברו על זה כמה ימים בכל מקום אפשרי ובזה זה הסתיים?
אם זה המקרה, אזי:
1. אם מדובר על עדכונים בקיר/ציר זמן של המפרסם - לדעתי אין עבירה.
2. אם מדובר על עדכונים בתוך הקבוצות - לדעתי אין עבירה.
3. מדובר על מסרים שווקיים לתיבה הפרטית ללא קבלת אישור - לדעתי מדובר לכאורה על עבירה ועוולה לפי חוק התקשורת,
אם לתרגם את זה לשפת יומיום:
1. אם אתה רוצה להיות חבר שלי ברשת חברתית, זה אומר שאתה רוצה לקרוא את התוכן שלי. לא אוהב את התוכן שלי, תחסום אותי או אל תהיה חבר שלי.
2. אם אתה רוצה להיות חבר בקבוצה שלי, זה אומר שאתה רוצה לקרוא את התכנים שבקבוצה. לא מוצא חן בעינייך התוכן, אל תכנס או תבטל את החברות.
3. זה שאני רוצה להיות חבר שלך בפייסבוק או בקבוצה שאתה מנהל בפייסבוק, אומר שאני רוצה לראות את התכנים שלך ומרשה לך לראות את התכנים שלי, לפי סווג שאני מחליט (חבר קרוב, מכר וכד') לא אומר שנתתי לך אישור להפציץ לי את התיבה הפרטית בפרסומות בלי אישור ממני.
עדכון גלוי או מסר פרטי לא שווקיים, ממילא לא רלוונטיים לחוק. לגבי המיקום של פייסבוק, לא רלוונטי.