האם הזמנה לשירות חינמי במייל נחשב ספאם? כמובן

TotalCommnader

New member
האם הזמנה לשירות חינמי במייל נחשב ספאם? כמובן

האם הזמנה לשירות חינמי במייל נחשב ספאם? כמובן ע"י מי שלא ביקש זאת ומדובר על מייל חד פעמי

לא כל ספאם הוא אסור

ספאם לא מונח משפטי. אני יכול לענות לך אם אסור או מותר, לא אם זה נחשב לספאם.
התשובה היא שאם אכן בית המשפט ישתכנע שמדובר על הזמנה לשירות שהוא לגמרי חינמי ולא מותנה בשום תנאי של אכישת מוצר אחר או של הוצאת כספים, מבחינת החוק זה מותר לא רק פעם אחת אלא גם אינסוף פעמים.
מצד שני, הסיכוי שבית משפט ישתכנע שעסק מחלק מתנות בחינם, הוא לא הכי גדול ובהחלט יש סיכוי שבית המשפט יגיע למסקנה שההודעה היא הודעה פרסומית שמטרתה בסופו של יום, לגרום למקבל להוציא כספים.

אתה לא רואה בחוק

ידידי, החוק לא מהווה קורס בתורת המשפט.
כמו יותר מידי אנשים, אתה כנראה לא מבין שמשפטים זה מקצוע שצריך ללמוד.
מתנצל על ההשוואה הנדושה, אבל אם תקרא ספר ברפואת שיניים. תדע לבצע טיפול שורש?
קריאת חוקים לא הופכת אותך לבעל ידע בתורת המשפט.
אתה מוזמן ללמוד את סוגיית "עיקרון החוקיות במשפט פלילי".
אחרי זה תקרא את החוק ואולי תבין דברים שלא הבנת קודם, ואולי לא.
החוק לא עוסק במה שמותר, אלא במה שנאסר או הוגבל.
שאלה במתמטיקה: כמה זה אינסוף פחות X?
אם החוק אוסר X מעשים, איפה אתה רוצה לראות בחוק את רשימת אינסוף המעשים שלא נאסרו?

TotalCommnader

New member
בוודאי שעו"ד הוא מקצוע הדורש לימודים ונסיון.

בוודאי שעו"ד הוא מקצוע הדורש לימודים ונסיון. אחרת כל אחד היה עו"ד ולא כך הוא. יש תחומים שבהם אני בור ברמה שאני לא יודע מה לשאול ואתה מחדד לי את השאלות אז תודה. לפעמים תחת "מה אסור" מצוינים סייגים וחשבתי שזה המקרה. כנראה שטעיתי.

אם כך אני לא שואל מה הוא ספאם ומה מותר אלא איפה כתוב שפרסום הוא אסור אם השירות מותנה ברכישה או הוצאת כספים?

אכן, חוקים רבים מכילים חריגים לאיסורים, וגם הגנות והקלות, אך ככל שהדבר נוגע להתנהגות אדם ותאגיד, העיקרון השולט הוא שמה שלא נאסר במפורש, מותר.
לגבי רשויות שלטוניות, קיים כלל הפוך, שלרשות אסור כל מה שלא הותר לה במפורש. אחרת נהיה כולנו חשופים לשרירות.
בכל מקרה, לגבי פרסום במסרים אלקטרוניים, אולי המאמר הזה יעזור לך.

http://www.lawbay.info/49634/איסור--דואר-זבל--דואר-פרסומי-spam-bulkmail

יש בעיה טכנית בתפוז

כשהקישור מכיל עברית ואנגלית. לי זה עובד, אך בכל מקרה, תנסה להעתיק את מה שארשום כאן לתוך תיבת החיפוש בדפדפן שלך:

דורון זיסו איסור דואר זבל פרסומי

ואז כנס לתוצאה הראשונה. בהצלחה!

פייסבוק עוברת על חוק זה ?

כי בפייסבוק אחרי שאתה עושה לייק לדף מסויים אתה מקבל עידכונים לקיר בלי ש"אישרת בכתב" קבלת פרסום..
אולי פייסבוק לא הותאמה לחוקי ישראל ?! או אולי כוון שזה שרת בחול חוקי ישראל לא חלים אליו ?

מעניין למה יש כאלה שהזהירו מזה...

קראתי בזמנו מייל ממשהו שמגדיר את עצמו כמומחה בתחום הפרסום,
שטען שיכולים לתבוע על עידוכוני פייסבוק פרסומיים שהגיע למייל או הודעות פרסומיות שנשלחו לתיבה של חבר בדף שלך..
אני שמח לשמוע שזאת היתה טעות, זה באמת לא הגיוני,
וגם בכל מקרה אני לא בטוח שפייסבוק מחוייבים לחוק בארץ כי הם יושבים בארה"ב..

אני לא יודע בדיוק על מה מדובר

אבל אני מנחש. למיטב זכרוני, התפרסם מקרה של עו"ד שנרשם בחבר בקבוצות שונות בפייסבוק והחל לקבל הודעות שווקיות מהקבוצות לתיבתו הפרטית בפייסבוק. הוא שלח לשולחי המסרים השווקיים התראות לפני משפט בטענה של הפרת חוק התקשורת. בסופו של יום, מקבלי האזהרות האלה כעסו ופנו לתקשורת, נוצר "אייטם" תקשורתי, דיברו על זה כמה ימים בכל מקום אפשרי ובזה זה הסתיים?
אם זה המקרה, אזי:
1. אם מדובר על עדכונים בקיר/ציר זמן של המפרסם - לדעתי אין עבירה.
2. אם מדובר על עדכונים בתוך הקבוצות - לדעתי אין עבירה.
3. מדובר על מסרים שווקיים לתיבה הפרטית ללא קבלת אישור - לדעתי מדובר לכאורה על עבירה ועוולה לפי חוק התקשורת,

אם לתרגם את זה לשפת יומיום:
1. אם אתה רוצה להיות חבר שלי ברשת חברתית, זה אומר שאתה רוצה לקרוא את התוכן שלי. לא אוהב את התוכן שלי, תחסום אותי או אל תהיה חבר שלי.
2. אם אתה רוצה להיות חבר בקבוצה שלי, זה אומר שאתה רוצה לקרוא את התכנים שבקבוצה. לא מוצא חן בעינייך התוכן, אל תכנס או תבטל את החברות.
3. זה שאני רוצה להיות חבר שלך בפייסבוק או בקבוצה שאתה מנהל בפייסבוק, אומר שאני רוצה לראות את התכנים שלך ומרשה לך לראות את התכנים שלי, לפי סווג שאני מחליט (חבר קרוב, מכר וכד') לא אומר שנתתי לך אישור להפציץ לי את התיבה הפרטית בפרסומות בלי אישור ממני.

עדכון גלוי או מסר פרטי לא שווקיים, ממילא לא רלוונטיים לחוק. לגבי המיקום של פייסבוק, לא רלוונטי.

למעלה