האם החוצנים עמידים בפני הסערה

האם החוצנים עמידים בפני הסערה

הוא גדול פי עשרים מהוריקן ממוצע על כדור הארץ, נע במהירות ומשתולל כבר שנים בקוטב הצפוני של כוכב הלכת השישי מהשמש. לא צריך לצאת מגבולות מערכת השמש כדי לראות משהו מדהים באמת

במבט הראשון נראה כאילו נאס"א הצליחו לתעד ורד מוקף בצמחייה ירוקה על כוכב הלכת שבתאי, אבל ממש לא הייתם רוצים לקרב אליו את האף מפני שמדובר בסערה ענקית והאלימה המשתוללת שם כבר כמה שנים.

לדברי המדענים בסוכנות החלל האמריקנית, רוחב עין הסערה הזו עומד על כ-2,000 קילומטרים - פי עשרים מהוריקן ממוצע על כדור הארץ. ההוריקן העצום נע במחזוריות בתוך מבנה מטאורולוגי מסתורי בעל שש צלעות המכונה "המשושה", בפי המדענים.
הגשושית "קאסיני" צילמה את התקריב של הקוטב הצפוני של כוכב הלכת השישי מהשמש ומניתוח התמונות הסיקו המדענים כי העננים הבהירים, בקצה החיצוני של הסופה, נעים במהירות של 150 מטרים לשנייה.



הכתבה המלאה
 
חשוב לי רק להדגיש שהסופה מתחוללת על סטורן...

... הפלנטה הידועה גם בשם שבתאי, ולא מהווה סכנה לתושבי כדור הארץ.
למעשה, כבר לפחות 300 שנה מתחוללת סופה על יופיטר (צדק), שהיקפה בערך פי שלושה מהיקף כדור הארץ. כמובן, שגם הסופה הזו לא מהווה סכנה עבורנו.

האטמוספירה על פלנטות גז ענקיות כמו יופיטר וסטורן, וגם כמו אורנוס ונפטון, היא מאוד שונה בהרכבה מהאטמוספירה של כדור הארץ. ההרכב השונה ביחד עם תנאים נוספים שונים (גודל, מהירות סיבוב, מרחק מהשמש וטמפרטורה) מאפשרים התפתחות של סופות בקנה מידה שלא מוכר לנו מכאן (וטוב שכך).
 
למעלה