האם החוק מחייב אותי כבעל אתר פרטי להנגיש את האתר שלי

האם החוק מחייב אותי כבעל אתר פרטי להנגיש את האתר שלי

שלום, אני הולך להעלות בקרוב לאינטרנט אתר כללי בנושאי מדע (כלומר לא אתר מסחרי ולא ממשלתי) האם החוק מחייב אותי ליישם באתר נגישות לאנשים בעלי מוגבלות?

koler

New member
כרגע עדיין לא

אני מצרף את הכתבה הרלוונטית
https://www.isoc.org.il/freedom-of-internet/accessibility

הוא היה אמור כבר להיות בכל תוקף אבל דחו אותו כמה פעמים.
לדעתי אין להם שום דרך לאכוף את זה ולמרבה הבושה אתרים ממשלתיים רבים אינם מיישמים את החוק.

אם אתה רוצה ללכת על בטוח הייתי הולך על יישום של החוק באתר.

שים לב שקיימים פלאגינים למערכות שונות שמיישמות את החוק בעבורך, לא התנסיתי בהם עדיין אבל שווה ניסיון.

בהצלחה.

לפי הקישור שנתת אני כן חייב להנגיש את האתר שלי...

"נגישות ברשת משמעותה כי על כל אתר קיים, הנותן שירות או מציג מידע לציבור, לאפשר לאנשים עם מוגבלות להפיק ממנו תועלת מירבית הדומה לתועלה שמפיקים אנשים ללא מוגבלות. בהתאם לתקנות נגישות השירות שנקבעו ע"י נציבות שוויון זכויות במשרד המשפטים, כל אתר אינטרנט חדש שיעלה לאוויר חייב להיות מותאם ונגיש לבעלי מוגבלות"

אני מבין מדבריך שהחוק עדיין לא עבר, אבל כאשר הוא יעבור, וזה אולי עניין של חודשים בודדים בלבד, האם אז כן אהיה חייב להוסיף נגישות לאתר שלי?

koler

New member
ייתכן מאוד

בפועל היה אמור להכנס לפני זמן מה ולא נכנס.
גם אף אחד לא יודע איך החוק ייאכף בפועל.
לבחירתך.

תודה...

אבל שנה דחייה זה לא עוזר לי הרבה, אם אני מעלה את האתר לאינטרנט אני רוצה שהוא יכלול כבר את כל מה שצריך, אני לא רוצה להעלות אותו פעם אחת בתצורה חלקית ואז שוב להתחיל להתעסק עם כל התוספות, רוצה להעלות אותו בתצורה המלאה.

אבל בכל מקרה לפי מה שמצאתי באתר הזה אני דווקא לא מחוייב להוסיף נגישות לאתר:

"אין חובה להנגיש אתרי אינטרנט שהשירות שהם מספקים הינו מידע, כגון אתרי חדשות. הנציבות תפעל להרחבת התוספת השנייה בחוק כדי להכליל בה גם שירות זה, בכל הנוגע לשירותים הניתנים דרך האינטרנט"

הגורמים החייבים בנגישות הם :

- גוף פרטי הפועל למטרות רווח, כגון חברה או עוסק מורשה.
- רשויות ציבוריות, כגון משרד ממשלתי או רשות מקומית.
- גוף הפועל שלא למטרות רווח, כגון עמותה המספקת שירות לציבור.

arye9

New member
אני חושב שאם אצטרך להנגיש

את האתר שלי אני אסגור את הבסטה.
יש לי שם מעל 500 דפים

שבת שלום ,
אריה
שער לים
אתר שייט וימאות
http://www.cgate.co.il/

FreeSoft

New member
אין צורך להנגיש דפים ישנים

אלא אם מתקבלת בקשה ספציפית בדיוק כפי שאין צורך להנגיש בכלל אתר שמיועד לקבוצה סגורה (עד 100 איש) אלא אם מתקבלת בקשה, ולו אחת, מחבר בקבוצה.

מצד שני וממבט מהיא - גם דפים חדשים יהיה לך סיפור להנגיש

אני חושב שאתה טועה ...

שוב מתוך הקישור שנתתי קודם:

לוחות הזמנים להנגשה -

1. אתר קיים יש להנגיש תוך 36 חודשים מכניסת התקנות לתוקף (עד 25.10.16).

2. תוספות ושינויים באתר קיים, שהוספו עד 24 חודשים מתחילת התקנות (עד 25.10.15) – יש להנגיש עד 36 חודשים מכניסת התקנות לתוקף (עד 25.10.16).

3. שירות אינטרנט חדש, שהועלה לאוויר תוך 24 חודשים מתחילת התקנות (עד 25.10.15) – יש להנגיש עד 36 חודשים מכניסת התקנות לתוקף (עד 25.10.16).

4. אתר חדש או תוספת לאתר קיים שהועלו החל מ-24 חודשים מתחילת התקנות (עד 25.10.15).– יהיו נגישים מיידית.

לצורך הבהרה: כל אתר או חלק ממנו שהועלה לפני 25 באוקטובר 2015, יונגש עד 25 באוקטובר 2016, וכל אתר או חלק ממנו שהועלה אחרי 25 אוקטובר 2015, צריך להיות נגיש באופן מיידי.

תודה... לפי מה שהיא אומרת החל מדקה 5:42

נראה שאתר מהסוג שהכנתי (אתר ידע, מדעים וכאלה) לא מחוייב להנגשה, הבנתי נכון? בלי שום קשר אני אשתדל להוסיף הנגשה, אבל אני רוצה לדעת אם החוק מחייב אותי לעשות כך.

למעלה