האם החל מ 11/04 השכירות יורדת?

• פותח הנושא polop
  • פורסם בתאריך

polop

New member
האם החל מ 11/04 השכירות יורדת?

האם אחרי שמתחילים הלימודים באוניברסיטאות, מחירי השכירות יורדים? בעצם, החל מנובמבר, האם מחירי השכירות יורדים? הרי רוב רובם של הסטודנטים כבר מסודרים, ולכן יותר קשה למשכירים למצוא שוכרים, ואין להם ברירה אלא להוריד את המחיר.... מה אתם אומרים על התיאוריה שלי? תודה

לא נראה לי...

הסטודנטים עדיין לא מהווים משקל כל כך כבד בציבור שוכרי הדירות ואין בעיה להשכיר דירה גם לאחר נובמבר (אלא אם מדובר בדירה צמודה לאוניברסיטה אבל אלו לרוב מושכרות מהר מאוד). בנוסף, אם התיאוריה הזאת הייתה נכונה אז היו עולים עליה כבר ממזמן וכולם היו מנצלים אותה.

גם לא חושבת

אפילו במקומות שיש ביקוש גבוה מצד סטודנטים (נניח בקרבת אוניברסיטה), גם במהלך הסמסטרים יש תנועה של שוכרים ומשכירים. ובאמת שם תקופת השיא היא לקראת פתיחת הסמסטר, אבל לאחריו כפי שיורד הביקוש, יורד גם ההיצע (כי הרבה דירות הושכרו). בכל מקרה איזורים מבוקשים נשארים איזורים מבוקשים. וכפי שנאמר, לא כל מקום הוא בהכרח אטרקטיבי דווקא לסטודנטים, נניח מרכזי ערים: הרבה אנשים רוצים לגור שם, לאו דווקא מתוקף היותם סטודנטים.

ailag

New member
האם החל מהזמן הזה יש דירות פחות

טובות? כי כולם כבר לקחו את הדירות? (באזור של סטודנטים)

EyalPolo16V

New member
../images/Emo45.gif אחרי תחילת שנת הלימודים

הסיכוי למצוא דירה טובה במחיר נוח הוא אפסי יחסית, כי אנשים כבר חרשו את כל הדירות שבאזור בתקופה החמה של החיפוש (אוגוסט-ספטמבר), ואז מגיעים למצב שצריכים להתפשר בין המצבים הבאים : * דירה טובה במחיר מופקע שלא הושכרה בגלל המחיר (אני עשיתי את הפשרה הזאת בשנה א', ושילמתי 360 דולר לחודש מופקעים לחלוטין בדירה עם עוד 2 שותפים) * דירה גרועה שלא הושכרה כי היא גרועה. * דירה סבירה אבל רחוקה יחסית מהאוניברסיטה נ.ב. מספר הדירות הוא לא אינסופי. בעלי הדירות אף יכולים להעלות את המחיר בשביל "לתפוס את השוכרים בביצים" כי השנה כבר התחילה והם עדיין בלי דירה.... מתי כן יש סיכוי שהמחירים יירדו? לקראת ינואר - פברואר. אבל גם אז דיי נגמר ההיצע לדירות שותפים.

polop

New member
קודם כל דיברתי על חיפה

תראו, אני לומד באוני' חיפה , וגר אצל ההורים בחיפה, מאוד קרוב לאוני, ככה שלא ממש לחוץ לי על דירה. חשבתי להתחיל לשכור דירה לבד -בלי שותפים- בחיפה. אני לא לחוץ לעבור דירה וחשוב לי מאוד המחיר (כי לשכור לבד הרבה יותר יקר), ולכן אני מתלבט מתי הזמן האופטימלי לחפש דירה... חשבתי על נובמבר...אבל את אומרת שעדיף ינואר, אז גם סבבה... זהו רק שציתי להתייעץ איתכם באיזה חודש כדאי לי להתחיל לשכור (כי אני עדיין חושב שבחיפה הסטודנטים מהווים משקל גבוה בשכירת דירות) תודה

היי בחיפה יותר קל

לשכור דירה מאשר במרכז גם יותר זול ( אני חיפאית) בהצלחה לך במעבר וגם בלימודים

polop

New member
תודה ומה את חושבת לגבי מה שכתבתי?

אני מתכוונת להודעה המקורית

Springy

New member
אני לא חושבת שהמחירים ירדו...

לפחות מניסיונה של חברה שלי, שגם היא חיפשה דירת חדר שממנה תהיה גישה נוחה לאוני' חיפה אחר תחילת שנת הלימודים. נראה לי שדירות חדר באופן ספציפי הן קצת יותר קשות להשגה באופן כללי - כי הן מעטות יותר במספר, וכי קשה למצוא דירות חדר באזורים שמהם יש תחבורה ציבורית נוחה (אם יש לך רכב זה עולם אחר לגמרי, כמובן). קודם כל - כל הדירות שהיא ראתה, חדר ושותפים, היו באותם מחירים שמציעים בקיץ, ושנית - היא מצאה לאחר חיפושים רבים דירת חדר, אבל ממש לא במחיר זול, ככה שיש לי ספקות לגבי תיאוריית ירידת המחירים. חוצמזה, לא לשכוח שדירות שמתפנות באמצע השנה מתפנות הרבה פעמים בסמיכות לסמסטר חורף, שבטכניון יש אנשים רבים שמתחילים ללמוד בו. ומניסיוני ומניסיונם של אחרים, רוב דירות החדר נמצאות באזורי הטכניון, כך שהן נחטפות.

EyalPolo16V

New member
אז תגיד חיפה...

חוצמזה אני לא יודע אם צריך להיות כזה שוני מערים אחרות בהן יש אוניברסיטאות

למעלה