האם החץ של הווקטור מייצג את מיקומו או כיוונו במרחב?

semes100

New member
האם החץ של הווקטור מייצג את מיקומו או כיוונו במרחב?

האם ההגדרה הזו מתאימה לפתיחת הגדרה של ווקטור (ההגדרה גם ממשיכה לעניינים של יכול לחבר/לחסר ווקטורים וכיוצא בזה?)

"גודל פיזיקלי בעל כיוון, המיוצג על-ידי חץ. אורך קו החץ מייצג את עוצמת הווקטור וכיוון החץ מייצג את כיוונו במרחב".
 

Schrodingers Dog

New member
לוקטור אין מיקום

הוקטור לא נמצא איפשהו. הוא גודל מתמטי ואנחנו משתמשים בו לתיאור תכונות פיזיקליות. למשל מיקום של חפץ יכול להיות מתואר ע״י וקטור, אבל הוקטור עצמו לא ״נמצא״ בשום מקום.
 
תשובה

ההגדרה נראית לי נכונה , כמובן שיש וקטורים בלי "מקום" כמו מהירות ותאוצה.
"גודל פיזיקלי בעל כיוון, המיוצג על-ידי חץ. אורך קו החץ מייצג את עוצמת הווקטור וכיוון החץ מייצג את כיוונו במרחב".
 

Dehumanizer

New member
לדעתי הקטגוריה עצמה שגויה מלכתחילה

אתה יכול לייחס לגודל פיזיקלי מסוים וקטור. וקטור בעצמו ובאופן כללי הוא לא גודל פיזיקלי. במשמעות הזאת הוא אובייקט מתמטי שיש לו יישום גם בפיזיקה (כמובן שיש גם קשר היסטורי לפיזיקה). לכן ההפרדה עצמה של הערך ל"וקטור בפיזיקה" ו"וקטור במתמטיקה" היא לא נכונה (כרגע ויקיפדיה בעברית כותבת על וקטור גיאומטרי בתור נושא השייך לפיזיקה והערך המתמטי היחיד עוסק בוקטורים אלגבריים). עדיף ליצור ערך על וקטורים (גאומטריים) במתמטיקה ובסוף לרשום בקצרה את היישומים השונים בפיזיקה. ככה גם עושה ויקיפדיה באנגלית.
לדעתי הגדרה טובה צריכה להיות יותר מופשטת. משהו בסגנון של "קו ישר מכוון" שמבדילים בין קצותיו (קצה אחד הוא התחלה וקצה אחר הוא סוף). (נהוג לסמנו בחץ, אבל זה לא משהו פונדמנטלי כאן).
 

Dehumanizer

New member
*התגובה הייתה מיועדת ל-semes.

בטעות היא נשלחה כתגובה להודעה אחרת.
 

semes100

New member
זה מה שאנחנו רוצים...

כרגע ההגדרות מסובכות מיד והמטרה לפשט אותם אבל לשמור על מקצועיות (בואו נגיד שאדם מן
היישוב יבין אותם בלי שהוא יצטרך תואר בפיזיקה). זה כמובן פרוייקט ארוך בהתנדבות וכל אחד יכול להצטרף לעניין
בכל עת (לא רק בתחומי הפיזיקה אלא בכל תחום).
 
למעלה