האם החרדה יכולה לעבור לבד?

נועם124

New member
האם החרדה יכולה לעבור לבד?

קודם כל מזל טוב על פתיתח הפורום. נדהמתי לגלות שהבעיה נמצאת לא רק אצלי אלא אצל רבים אחרים. אני סובל מחרדה חברתית, אני מסמיק בקלות ובורח מהכיתה, הדופק עולה לי אם אני רק חושב שהמורה תפנה אליי וישנם עוד כמה סיפטומים... אני לא פונה לפורום הזה בשביל עזרה מכיון שיש לי כבר מטפל, אני פשוט רוצה לדעת מה קורה אם לא מטפלים בבעיה, הרי שם הפורום הוא "הפרעות חרדה בבני נוער", כלומר החרדות האלה קיימות רק בקרב בני נוער, האם לאחר גיל ההתבגרות הבעיות עוברות גם ללא טיפול? הבעיה החלה אצלי בערך בגיל 14, עד אז לא היו שום סימנים, כיום אני בן 17וחצי. בתודה מראש...

חרדה לא עוברת לבד

השאלה טובה מאוד, צריך לטפל בזה, הדברים האלה לא עוברים לבד, אם מטפלים אפשר להוריד חלק גדול מאוד מהבעיה. מענין אם משהו התגבר על בעיה דומה ומוכן לספר.

המממ...

כל בעיה מצריכה טיפול (אפילו שאומרים שהזמן הוא המרפא הטוב ביותר
) קודם כל זה כבר טוב שיש לך מטפל, אבל אסור לך לשכוח שהדבר הכי חשוב בטיפול הוא הרצון שלך

OliviaShelli

New member
שלום נועם

קודם כל אני רק אגיד שאני מאוד מבינה אותך, כי גם אני סבלתי מבעיה כזאת. אומנם לא היתה לי חרדה חברתית במידה מאוד גבוהה, אבל היה לי במשך תקוםה מסויימת את הקטע הזה של ההסמקות והפחד להסמיק והפחד גם לדבר לפני כל הכיתה ושפתאום אני אסמיק וכאלה דברים.... כיום אין לי כל כך את הבעיה הזאת, ואני חושבת שזה עובר במשך הזמן. העניין הוא שככל שאתה מתבגר, אתה צובר יותר ביטחון עצמי ובאיזה שהוא שלב אתה נהייה מספיק בטוח בעצמך בשביל לדבר לפני אנשים בלי להתרגש ולהסמיק וכל זה. אני חושבת שלמי שיש את הבעיה הזאת, אם זה לא ברמה נורא גבוהה, אז זה בסופו של דבר יעבור אחרי גיל ההתבגרות, כי אותו הבנאדם פשוט יצבור מספיק נסיון בחיים וביטחון עצמי וכבר לא יחשוב על זה. מצד שני, אם החרדה היא ברמה מאוד גבוהה ולא מטופלת, אז יש גם סיכוי שככל שהזמן יעבור הבעיה רק תגבר ותהפוך ליותר גרועה, ככה שזה מאוד תלוי בבנאדם ובמקרה.

חרדה חברתית

אני שמחה לשמוע שאת הצלחת להתגבר על החרדה החברתית שלך. את מציינת שבמשך הזמן צברת ביטחון ונעשית בטוחה בעצמך. אולי תוכלי לספר לנו איך? איך צברת את הביטחון? מה עשית כאשר היית צריכה לדבר לפני כל הכיתה, האם נמנעת או שפיתחת שיטה לעשות את זה בצורה שגרמה לך פחות מבוכה? איך מתגברים על מבוכה וביישנות שכזו? יוכל להיות שאם תשתפי את נועם ואת כולנו בניסיון שלך, איך להתמודד עם החרדה החברתית, הוא יוכל להתגבר על כך יותר מהר וטוב...

OliviaShelli

New member
השיטה להתמודד..

קודם כל, אני עדיין דיי נחרדת כשאני צריכה לדבר בפני הרבה אנשים ומעדיפה לא לעשות את זה, אבל לפעמים אין ברירה. כשאני צריכה לעשות משהו כזה ומפחדת מלהסמיק, אני פשוט אומרת לעצמי: 'אוקי, אז אני אסמיק, אז מה יקרה?...אז יראו שאני מתרגשת, סו וואט? כולם מתרגשים'..או ש- 'רוב הסיכויים שאף אחד חוץ ממני בכלל לא ישים לב להסמקה או להתרגשות וגם אם ישימו לב לאף אחד זה לא יזיז יותר מדיי'. וככה בזה שאני כאילו מרגיעה את עצמי ולא נלחצת מזה אני באמת נעשית יותר רגועה ואין את הפחד הזה מפני ההסמקה או ההתרגשות שתבוא. צריך להבין שלאף אחד לא באמת אכפת ממך ואם אתה מתרגש או לא,ואנשים בדרך כלל שוכחים כאלה דברים שנייה אחרי שהם קורים. אז במקרה הכי גרוע, שזה כן מתממש ואתה נכנס ללחץ, צריך להזכיר לעצמך שלאף אחד זה לא אכפת ואף אחד לא יגיד לך אחרי זה כלום, אז פשוט להרגע. חוץ מזה גם שהדרך הכי טובה לצבור ביטחון זה פשוט להכריח את עצמך לדבר לפני הרבה אנשים בהרבה מקרים, וככה אתה פשוט צובר ניסיון וביטחון וכבר לא חושב על זה בכלל.

נועם124

New member
תודה לכולם .

אני חייב לציין שהתגובה של אוליביה חיממה לי את הלב, טוב לדעת שאני לא לבד. תאמת... עד שנה שעברה הבעיה לא הייתה חזקה , אבל השנה היה לי יותר מדיי זמן פנוי לחקור את הבעיה ולצערי אותה חקירה רק הגדילה את הבעיה. טוב... בשביל זה יש מטפל
אני אופטימי , אני אצא מזה!!

לנועם

אני שמחה לשמוע את הרוח האופטימית. אני מקוה שאכן תתגבר על הבעיה בעזרת הטיפול. במקביל לטיפול אתה מוזמן לקפוץ לבקר אותנו כאן ולשתף אותנו בחוויות שלך. אני בטוחה שגם הניסיון שלך יוכל לחמם למישהו את הלב...

מודה שזו הקלה לשמוע שיש עוד עם

הבעיה שלי למרות שהיתי מעדיפה שלא יהיו
אני כיום בת 16 וחצי וזה התחיל לי לפני שנתיים וחצי בערך... ואני בטיפול. כמה שאלות: 1.מישהו מכיר קבוצת תמיכה לגילאים שלנו? 2.למישהו יש את הבעיה ללכת ברחוב מול אנשים?ודברים שקשורים להליכה שלך? ודברים שאני יכולה לייעץ ושעוזרים לי אני אכתוב יותר מאוחר במבה.

hugobear

New member
תגובה

בבית חולים שניידר הייתה קבוצת תמיכה לגילאים שלנו אבל היא ניגמרה אולי תיפתח עוד קבוצה בעתיד... בקשר לבעיה של ההליכה אני מיזדהה איתך זה קורה לי בעיקר שאני שונאת את עצמי.

למעלה